Többnyelvű oldal esetén | külön domain

Sziasztok!

Adott egy Weboldal, Woocommerce bővítménnyel amit két domain alatt két külön nyelven akar üzemeltetni a tulajdonos. Ő azt szeretné, hogy ugyan azt az oldalt klónozzuk, legyen két külön Weboldal, de tartalma teljesen egyezik, csak nyelvében tér el. Én egyszerűbbnek látnám a Weboldalt többnyelvűsíteni, bővítménnyel. Rendelések kezelése szemponjából is logikusabb lenne, módosítás esetén sem kellene mindenhová külön belépni, frissítések, karbantartások… stb.

De amennyiben ez így működik, tud az két külön domain alatt üzemelni. Tegyük fel a domain.hu alatt a magyar oldal jelenik meg, a domain.com alatt az angol verziója? Persze tudom, hogy a domain át tudom erre irányítani, de a com-os oldal ezután nem vált át majd domain.hu/en - URL-re? Ezen részében van némi bizonytalanságom. Köszönöm ha segítetek!

A WordPress Multisite amire szükséged lesz. Az alap, gyári WP része. Erre keress rá: “WordPress create network”. Az másik nyelvű domain-t beállítod pont úgy, mint a magyart. Utána létrehozol egy al-weboldalt aminél a szerkesztésénél az angol domain címét adod meg. Ezzel meg is van a különálló, de még is egybe lévő kétnyelvű oldal.

Köszönöm a segítséget! Utánanézek!