Több felhasználó egy oldalon, dinamikus tartalommal

Sziasztok!

Olyan oldalt szeretnék csinálni, ahol a tartalmakat csak egyszer kell létrehoznom, de az egyes felhasználók saját linkjével futtatva dinamikusan változó tartalom jelenne meg. Ez annyit jelentene, hogy az adott oldalon ugyanaz a leírás/tartalom jelenne meg, csak az adott felhasználó személyes adatai változnának. (pl.: valamilyen egyedi azonosító,stb).

Remélem érthető.

Előre is köszönöm:

Hajek Attila

Őszintén szólva, nehezen tudom elképzelni, hogy egyszer létrehozott (állandó) tartalom dinamikusan változzon, aszerint, hogy éppen ki nézi, vagy honnan nézi. Attól az a tartalom statikus (változatlan) marad, és az adott felhasználó is változatlan marad, legfeljebb a belépési időpontjai változnak, de mindig ugyanazt látja.

Ha úgy képzelem el, hogy létrehozol egy weboldalt egy iskola tanári kara számára, amelynek állandó tartalma pl. az összes diák adata és a felvett óráik, és a magyar tanároknak, a töri tanároknak, a matek tanároknak adsz egy egy belépési azonosítót, amivel a magyar tanárok látják az összes diák összes magyar osztályzatát, a töri tanár az összes diák töri érdemjegyét, vagy az osztályfőnökök az osztályuk diákjainak összes értékelési jegyét, és számukra a változó osztályzatokat tekintjük változó személyes adatoknak, akkor nagyjából minden változatlan, kivéve azt, hogy az egyes tanárok az állandó hivatkozásaikkal láthatják az osztályozások alakulását évfolyamonként, osztályonként, tanulónként.

Akkor most mi is az elképzelés? :slight_smile:

A tartalom nem aszerint változna, hogy ki nézi, hanem hogy kiét nézik. Pl.: Van egy elkapó, vagy feliratkoztató oldal, amit többen is használnak. Attól függően, hogy ki teszi közzé (ki küldi el a linkjét), más személyes adatok jelennek meg az oldalon. Tehát, ha Józsi küldi el a linket, akkor Józsi neve és adatai vannak valahol a szövegben, ha pedig Pisti, akkor Pisti adatai olvashatók. De a tartalom többi része változatlan.

Tehát, ha jól értem akkor valami olyasmi, hogy pl. az állandó tartalom:

“Mai napunk szerencsés nyertese XY”

és az XY helyén, ha Józsi nézi valami előre megadott hivatkozáson keresztül, akkor Józsi, ha Feri az ő hivatkozásával, akkor a Feri a mai nap nyertese?

Igen, valahogy így, bár te valamiért fordítva gondolkodsz, de a lényeg szerintem ugyanaz. :slight_smile:

Ne kelljen a fő tartalmat több százszor legyártani, mert ha valamit módosítani kell, akkor kezelhetetlen mennyiségű oldalt kell átírogatni.

Na, kezdtem remélni, hogy megértem, erre kiderül, hogy én jól ülök, csak a ló van alattam fordítva. :slight_smile:

Itt és most a lovamat Descartes-nak hívják:

• A problémákat mindig a lehető legtöbb részre kell bontani.

• A legegyszerűbb tárgytól "mintegy fokozatosan" kell a bonyolultabb felé haladni.
Ha valaki érti, akkor, reméljük, jelentkezik. És akkor elmesélitek nekem is, hogy értse a lüke nagyapó is. :-) :-)

Pofonegyszerű

Az oldalra amire akarod ezt kiírni, azon az oldalon az adatbázisból kell hogy lekérd az információkat, pl.:

<br />
if(is_user_logged_in())<br />
{<br />
$currentuserid = get_current_user_id();<br />
$currentuser = get_userdata($currentuserid);<br />
echo 'Felhaszálónév: '.$currentuser->nickname;<br />
echo 'Email: '.$currentuser->user_email;<br />
echo 'Rólam: '.$currentuser->description;<br />
}<br />

Ez idáig érthető, köszi! Csak nem így kell működnie. Nem az a cél, hogyha én bejelentkezem, akkor én magam lássam a saját adataimat egy adott helyen. Az a cél, hogyha valaki (aki nem regisztrált felhasználója az oldalnak) rákattint az általam megosztott linkre és megnyitja az adott oldalt, akkor ő lássa ott az én adataimat. És ugyanígy a többi felhasználónál is. Ha X, vagy Y linkjére kattintanak, akkor az ő adataival legyen kitöltve az oldal adott része. Képzelj el egy feliratkoztató oldalt, amit többen használnak. Az oldal tartalma mindenkinél ugyanaz a “reklám szöveg”, de máshoz iratkoztat fel. Ez csak egy példa, nem ilyet akarok csinálni, lényeg az adatok dinamikus cseréje.

Ennél érthetőbben sajnos nem tudom leírni.

Hmm elég bonyolultan írtad le.

Tehét valójában arról van itt szó, hogy vannak (link)bejegyzések és azoknak a beküldőit a (link)bejegyzés alatt lehet olvasni.

Kb. sikerült megértenem?

Akkor valami ilyesmit kellene írnod:

<br />
global $post;<br />
$postid = $post->ID;<br />
$authorid = $post->post_author;<br />
$author = get_user($authorid);<br />
<br />
echo 'Név: '.$author->nickname;<br />
echo 'Email: '.$author->user_email;<br />