Több domain hogyan?

Sziasztok!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha egy szolgáltató több domaint vásárolt és ki is szeretné használni ezek előnyét (Google keresés, online megrendelés …stb) akkor hogy szabad ez csinálni és hogy nem?

Én most így készítettem (nem tudom jó-e így vagy lehetne-e hatékonyabban is)

1. www.jatek.hu (az oldalak neve fantázianév)

jatek.hu - - ez az eredeti oldal htaccess segítségével átirányítva a www.jatek.hu -ra

2. de letükröztem a wp-t (db szinkronizálás ..stb)

www.gumitojas.hu -ra is (tehát ugyanaz a tartalom jeleník meg ezen az oldalon is)

gumitojas.hu -t pedig ismét htaccess segítségével átirányítva a www.gumitojas.hu -ra

illetve bejönnek az ékezetes domainek is

www.gumitojás.hu htaccess segítségével átirányítva

gumitojas.hu ezek is htaccess segítségével átirányítva

Kettes pontot vagy 3x megismételtem pl:

www.femkidobo.hu

femkidobo.hu

fémkidobó.hu

www.fémkidobó.hu

Tulajdonképpen a vastaggal kiemelt domain-ek mögött van tényleges wp a többi pedig ide van irányítva!

Kérés az hogy így hasznos-e a több domain név + az ékezetes megfelelője vagy sem.

Természetesen, nincs lehetőség és tartalom 8 féle web oldalt létrehozásához.

Keresők miatt használom a következő bővítményeket:

Add Meta Tags

Google Analytics for WordPress

Google XML Sitemaps

google: panda update

Olvass utána. Tartalomduplikálásért úgy fog kib@szni az indexből, hogy a honlapjaid lába sem éri a földet (esetleg jobb esetben csak jól lebüntet kb. 50+ helyezésromlással).

Uhhmmm

Rátapintottál a lényegre, ezt szeretném elkerülni, mindenféle tiltott módszer segítsége nélkül.

Eddíg sem használtam tiltott módszereket, hanem több domain nevem van ugyanazzal a tartalommal.

A webmester eszközök szerint be van indexelve az összes oldal, de azt vettem észre hogy a kereső ha

teheti akkor az eredeti oldalt sorolja előre kereséskor. Ez elég bénán néz ki egyenlőre.

de mindenesetre nagyon sokat segítettél, remélem máskor is fogsz írni

Akkor tedd egy domain-re az azonos tartalmakat és a többit 301-es átirányítással told át a forgalmat és domain értéket.

Sziasztok!

Lenne egy, olyan kérdésem, hogy ha több nyelven csinálok egy oldalt Angol, Német, Magyar és a Domain-ek így néznek ki valami.com, de.valami.com, hu.valami.com

(az oldal tartalma ugyan az értelem szerűen más nyelven) akkor az duplikálásnak számít e, vagy sem?

Egyébként ez a megoldás ronthat a google helyezésen?

Időközben rá kerestem hasonló domainokra és láttam több komolyabb oldalnál is ezt a megoldást, így gondolom én, a kérdésem felesleges.

Amennyiben még sem, javítsátok! :smiley:

Köszi!