Több dinamikus oldal?

Üdv!



A probléma:van egy wp site-om, hozzá tartozik 5 aloldal. Ezek közül kettő olyan, hogy jó lenne ha “poszt” formájában tudnék rá tartalmat felvinni.



Sajnos a wordpress csak egy oldalnál engedi ezt, az összes többit statikus oldalként kezeli, annyit kibogarásztam, hogy bármelyik oldalt átállíthatom dinamikussá, de csakis egyet, nem pedig többet (esetemben 3 ilyenre lenne szükség).



Ez miért van így ? Én vagyok csak béna, vagy ezt képtelen kezelni a wordpress?

  • mit értesz aloldal alatt?


  • hol nem működik a poszt írás?


  • alapsablonokat használsz?


Nos, akkor kezdem előröl.



Van egy wordpress siteom, ami rendelkezik 6 oldallal. (hírek, hírlevél, blog, projektleírás, publikációk, letöltések)



Ezek közül több olyan oldal is van, aminek csak úgy van értelme (blog, hírek), hogy a feltöltött tartalmak poszt (bejegyzés) formájában jelenjenek meg.



Twenty ten sablont használok, és a wordpress csak a kezdőoldalra enged “bejegyzéseket” írni. A többi oldalt statikus oldalként kezeli, és nem értem miért képtelen egynél több “bejegyzéses” oldalt kezelni.



Több külföldi fórumot átnéztem, ahol hasonló kérdést tettek fel, de a válaszolók 99%-a kérdésfelvetést se érti és csak okoskodásba csap az egész. Nem vagyok egy HTML mágus, sőt…egyáltalán nincs ilyen képzettségem…


Pedig ezen a fórumon is elhangzott már a megoldás, csak másképp volt feltéve a kérdés :slight_smile:



A wp korlátlan számú bejegyzéses oldalt tud kezelni.



Első körben - ha neked megfelel - csináld meg a menüt. Ha a menübe kategóriát teszel, akkor pontosan azt fogja csinálni, amit szeretnél, abban a menüben annak a kategóriának a cikkeit jeleníti meg.



Persze van más megoldás is a kérdésre, pl. blog in blog. Csak minek bővítmény, ha anélkül is megy…

Nos lehet velem van a hiba de továbbra se értem a dolgot. Én azt hittem hogy csak létrehozok oldalakat, és meg tudom szabni mindegyik típusát, (statikus/bejegyzéses) és innentől fogva irreleváns mindenféle kategória és menüszerkesztés.







Mi a teendőm tehát a cél elérése érdekében, miután feltelepítettem a website-ot, de még nem nyúltam semmihez sem?


Akinek van ideje step by step leírni, csak az vállalkozzon rá, köszönöm


Én azt hittem, hogy a bejegyzés írásánál simán megadhatom majd melyik oldalra akarok posztolni…legalábbis annyira logikusnak tűnne nekem, hogy bűvészkedés nélkül meglehessen ezt csinálni

Szia!



Mindenféle bűvészkedés nélkül megy ez wp alatt.



A te eseteben készítesz 6 kategóriát: hírek, hírlevél, blog, projektleírás, publikációk, letöltések nevekkel.



Utána ezeket kiteszed menüpontokba. (Ezt tudod hogy kell? A menübe ugye kategóriákat is lehet tenni.)



Utána ha készítesz egy bejegyzést (post-ot, tehát nem oldalt (page), hanem post-ot, magyarul bejegyzést azaz, post= bejegyzés, page= oldal, és a bejegyzés abban különbözik az oldaltól, hogy azt kategóriákba lehet szervezni…stb), akkor azt csak egy kategóriába teszed!



Nem kettőbe vagy többe, csak egybe!



Így ha készítesz egy olyan bejegyzést (post), amiben valami friss hír van, akkor azt beteszed a hírek kategóriába, és akkor az majd a hírek menüpontra kattintva fog megjelenni. Így az van, amit mondtál, hogy egy bejegyzés egy adott “oldalra” kerül. (Itt listázódnak ki az adott kategóriába szervezett bejegyzések rövid kivonatai). Ezek a kategória listák leszek, rövid kivonattal, tovább gombbal stb.



Így tudod szervezni, mi hová kerüljön. (Egy post egy kategóriába kerüljön, ez fontos, mert lehetőség van többe is, a wp-ben ilyet lehet, de akkor nem azt kapod, amit szeretnéd, meg lehet tag-ok szerint is szervezni, de te határozod meg, hogy szervezed a kategóriákat és a bejegyzéseket.) Szóval csak kategória és post “összerendelésének” a szervezése az egész.

Nos úgy tűnik nekem, hogy a megoldás abban rejlik, hogy a blog/hírek…stb page-t nem oldalként kell létrehozni, hanem “kategóriaként” és a menü- szerkesztőben kell összerakni a vízszintes főmenüsor tagjait ( page-ek és kategóriák)… Ki a lótüdő gondolt volna erre