Töb nyelvü blog

Sziasztok!

Tud valaki olyan plugint amivel több nyelvű blogot lehet létrehozzni?

Tehát a menük, a bejegyzések és az oldalak is a kiválasztott nyelven jelennek meg (természetesen csak ha létrehozztuk azon a nyelven a fordíását).

Keresgéltem már, de nem találtam ilyen lehetőséget, hátha Ti tudtok.

G.

Hali. Nézd meg az én megoldásomat. Az oldalam Wordpress-MU alatt fut és az angol oldal egy külön blog. Nyilván ha ugyanazt akarod föltenni, akkor munkás lesz, de Wordpress alatt nincs jobb megoldás erre. Saját motort írtam már speciálisan ilyen problémára, de az nem publikus mert nincs olyan állapotban.

Még annyit, hogy a WP sablonok többsége nyelvfüggő szóval kénytelen leszel magadnak lefordítani az adott nyelvre és beállítani.

Az oldalaim: http://janoszen.hu/ http://en.janoszen.hu/

Hát köszönöm a választ.

Nem én használnám, ezért ez a lehetőség ugrott, marad a másik rendszer amit néztem.

Mégegyszer köszi

Egyébként tetszik az oldalad :slight_smile:

'janoszen wrote:

Nyilván ha ugyanazt akarod föltenni' date=' akkor munkás lesz, de Wordpress alatt nincs jobb megoldás erre.[/quote']

Hát, ez azért túlzás, hogy nincs megoldás. Irtam erről angolul egy darabot (és ha tudnék efféle BBkódot akkor szépen be is rakhatnám ide...)

http://crosscultural.transycan.net/blog/archives/2006/11/08/wordpress-as-a-real-multilingual-cms-with-gengo/

A cikkben emlegetett példa egy magyar-angol oldal.

Na jó, ok, de ez gyk ha jól látom semmi mást nem csinál, mint több nyelven viszi föl a bejegyzéseket. A zászlók pl. nem az adott bejegyzés angol oldalára visznek hanem a nyitóoldalra és egyéb apróságok.

Valószinűleg rosszul látod :slight_smile:

1. Igen, a zászlók a főoldalt váltják.

2. De minden cikk alatt ott van, hogy English vagy Magyar és az pontosan a cikknek a másik nyelvű változatára vált.

3. Nyelv-váltás esetén minden menü (lásd alant) nyelvet vált. Változnak a kategórianevek, dátumok és egyeb “apróságok”.

4. Függetlenül attól, hogy te mit látsz… ez pontosan azt csinálja, amit az eredeti topikinditó kérdezett.

Köszönöm, ez tényleg azt csinálja amit kerestem, csak néhány pluginnel nincs jó kapcsolata. Meg kell válogatni mit használ az ember, mert van ami nem települ, ha ez már fent van.

Mégegyszer köszönöm.

aktiválni szerettem volna ezt a plugint de ezt a hibaüzenetet kapom:

Fatal error: Call to undefined function get_currentuserinfo() in /nfs/extra/o/os/osin/wwwroot/wp-content/plugins/gengo/gengo.php on line 1080

Mitől van ez?

Hányas WP verzió?

A 2.2.2-ben azt jelentené, hogy a wp-includes/pluggable.php file hiányzik…

nekem 2.1.3-as blogom van. Mi lehet igy a gond?

Vélhetően ugyanaz. Megbogarásztam a te verziódat: abban is a pluggable.php file kellene tartalmazza a hiányolt funkciót…

és ebben az esetben hanyagoljam ezt plugint? vagy mit kellene csinálnom?

Az efféle hiba arra utal, hogy az emlitett file vagy hiányzik vagy feltöltés közben károsodott. Én megpróbálnám újra FTP-zni a file-t.

próbáltam de nem megy. most a yammyamm-al próbálkozom de sajna azt sem tudom rendesen beüzemelni de ennek már nyitottam más topikot.

Az elején nekem sem ment fel. Szűz WP-re próbáld, mert vannak pluginek amikkel összeakad.

hát igen csak az oldalon amire szeretném már egy csomó plugin van meg vagy 200 bejegyzés. Ebben az esetben ezt hogy oldjam meg?

Alkönyvtárba telepíts egy wp-t, arra rakd fel. Aztán kapcsolgasd be az általad használt plugineket, nézd meg melyikkel akad össze, és eldöntheted, hogy melyik a fontosabb ill. ki lehet-e váltani valami mással.