Thumbnail-ről amit tudni kell!

Hello mindenkinek!Már egy ideje böngészem a forumot, de mindig mikor találnék megoldást, csak összekeveredek. Sokminden nekem kínai. Ezért gondoltam nyitok egy új témát amibe talán megkapom minden kérdésemre a választ a thumbnail-al kapcsolatosan.Kérdéseim:Mire is szolgál pontosan a thumbnail?Mikor célszerű használni?Milyen bővítmény kell ill. jó a használatához?A válaszokat úgy várom (ha segít valaki és lesz), hogy nem igazán vok otthon a html-ben meg css-ben sem. alapok mennek. A nagyobb szerkesztésekhez segítségre szorulok.ui: amiért igazából kellenének a válaszok, az azért van mert láttam jópár oldalon pl. amelyik főoldalán a bejegyzékhez van megjelenítve egy kép de még a (cím és írta, és mikor rész előtt) tulképpen ezt szeretném megoldani vele, vagy ilyesmit. Jah és ez a kép már a teljes bejegyzésben rendes méretben szerepel, nomeg mellette akár több kép is ami viszont a főoldalon nem.Ha beleestem abba a hibába, hogy rossz helyen keresem a megoldást, akkor kérlek indítsatok a helyes útra!Lécci segítsetek! Bármilyen segítség ami közelebb visz a megoldáshoz jó.uui: ezt tudom,hogy nem ide kéne írnom, de nem találom meg a róla szóló topikot. írja má meg nekem lécci valaki, hogy hol találok témát avval kapcsolatban, hogy hogyan tudok a bejegyzések alján pl.8 után lépni a következő 8-ra és így tovább, de prev meg next gomb nélkül, helyette számokkal és last-gombbal!Köszi ennyi lett volna.

utóbbi kérdésedre: http://forum.word-press.hu/topic/2681-lapozas-szamokkal-a-bejegyzeslistaban/

Kösz hitetlen!A lapozós probléma letudva. :smiley:A képekkel kapcsolatban valami info?

Thumbnail az egyszerűen magyarul bélyegkép. Használata nem javasolt vagy éppen javasolt. Ezt lényegében ugyebár design dolog. Ha szeretnéd hogy mondjuk a főoldalon nem csak szimpla bejegyzések legyenek, hanem fel szeretnéd dobni egy kicsit akkor szokták a bélyegképet használni. Bővítmény nem szükséges hozzá. Én személy szerint egyedi mezővel használom, valamint egy timthumb nevű php scripttel, hogy a kép megfelelően legyen átméretezve. Hogy hogyan tudsz egyedi mezőket létrehozni, arról már volt szó a fórumon.

hol találom meg az egyedi mezőkről szóló témát?

kerestem de nem bukkantam rá

Efrud! Megnéztem az oldaladat és pont így szeretném émn is. Szóval hogy is oldottad ezt meg?He nem lenne nagy kérés, hogy leírd nekem a menetét(akár szájbarágósan) akkor nagyon hálás lennék.pl. Hogyan használjam a saját mezőt, hova és hogyan teszem be a timthumb scriptet, és honnan is szerzem meg a scriptet, meg ilyenek kellenének.Nagyon hálás lennék ha segítenél. Előre is kösz!!

nekem ez a hiba jön be:

/themes/church_40/tools/timthumb.php on line 568568 sor:

if (file_exists($path . $src)) {

Segítek, ez a problémám:

http://mamut.intrex.hu/viktormedia/

Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect.

File(/servers/httpd/htdocs/WWW/wp-content/uploads/2010/02/46041918_200.jpg)

is not within the allowed path(s): (/USER/viktorio/:/servers/php/lib/php:/tmp/phpupload:/tmp/phpsession)

in /USER/viktorio/viktormedia.hu/www/wp-content/themes/church_40/tools/timthumb.php on line 568

Ez egy mi?!

Ez egy hibaüzi, teeeeeeeeeeeeeeeeee(de nem tudom mire):wink:

Hibaüzi a bélyegképre, ami nem jelenik meg az honalpomon, csak a helyén a cikk címe (így a cikk címe duplán látható), és ha jobb egérrel

a képet meg akarom jeleníteni ezt az üzenetet kapom.

http://mamut.intrex.hu/viktormedia/

/USER/viktorio/viktormedia.hu/www/wp-content/themes/church_40/tools/timthumb.php on line 568 ő itt egy nem engedélyezett könyvtárral akar babrálni

gondolom a php tmp könyvtárra gondol… csinálj egy tmp könyvtárat a tárhelyeden és wp-config define phptmp/sima tmp (keress rá) -jét erre állítsd be. (ill. asszem htaccess-el is lehet php tmp-dir-t állítani)

a wp configban nem találtam ilyet, max ha beírom én:)

Sziasztok! Van egy nagy gondom. Egyszerűen nem tudom mi lehet. mindent kipróbáltam.

készíteni szeretnék egy webshopot. e-commerce webshop. a program elvileg használja a timthumb nevű scriptet. az eredeti oldal így néz ki!http://templatic.com/demo/eshop/

az enyémmel az a gond, hogy nem mutatja a thumbnailokat… Nem tudok mit kezdeni már. egyenlőre egy régi url re tettem fel, hogy itt tesztelhessem. légyszives valaki nézze meg nekem és ha tud adjon tanácsot. ha kell akkor megadok minden elérhetőséget a belépéshez. csak már nem tudok mit kezdeni:((http://polocafe.vacau.com/nagyon fontos.előre is köszönöm. sziasztok!

Mivel ez egy fizetős sablon ezért amikor megvetted, kellett hogy adjanak egy readme fájlt, amiben leírják, hogy működnek benne a dolgok. Abban mit írnak a thumbnailekhez? Abból már biztos tudunk segíteni neked.