Thumbnail probléma

Sziasztok! Egy érdekes és nagyon bosszantó dolgot találtam, amit eddig meg se néztem, de most kiderült, gáz van. A thumbnaileket megjeleníti ugyan, de nem kis képeket rak be, hanem a nagy képeket nyomja össze a megadott méretre. Így a híroldalam akár tobb száz K-val is nagyobb lehet a kelleténél. Ugyanakkor az uploads folderem tele van a feltöltött képek különböző méretű változataival, tehát azokat azért legenerálja a WP. De fogalmam sincs, hogyan kellene azokat beilleszteni.A kód a következő:

loop.php:

Code:<?php if(has_post_thumbnail()): ?><?php the_post_thumbnail('medium-thumbnail'); ?><?php the_excerpt(); ?>

<?php else : ?>

<?php the_excerpt(); ?>

<?php endif; ?>
functions.php:


Code:add_theme_support( 'post-thumbnails' );

set_post_thumbnail_size( 50, 50 );if ( function_exists( 'add_image_size' ) ) {

add_image_size( 'medium-thumbnail', 250, 0, true );

add_image_size( 'small-thumbnail', 100, 75, true );

}
Néztem ennek a megoldásnak különböző változatait, mind ezt csinálja, hogy a teljes méretű képet illeszti be összenyomva. Ha valakinek van ötlete, megköszönném.

Próbáld meg a TimThumb-al kezelni a thumbnail-eket. Azt hiszem ez leméretezi a képeket, de javítsatok ki ha tévednék. Vagy méretezd le feltöltés előtt.Azt viszont, hogy miért nem a leméretezett képeket hívja meg, nem tudom így hirtelen.

Próbáltam már, nekem egyáltalán nem működött. Könnyen lehet, hogy én csináltam rosszul, de semmilyen thumbnail nem jelent meg, berakta a posztban szereplő nagy képeket a hírek index oldalára.Ez, ami most van, alapvetően jó lenne, csak nem értem, miért generál egy csomó kis képet a wp, ha nem használja.

A cikkben használja mivel ott meg tudod adni, hogy használja, a “Kép szerkesztése/Méret” opciónál. Viszont a kiemelt képnél nem. Az általam ajánlott segédletben custom fieldet használ a készítő, nem azzal van problémád? Ha igen, ki lehet cserélni a kiemelt képre is!?

Megcsináltam mindent úgy, ahogy itt le van írva: http://c.hadcoleman.com/2008/06/adding-timthumb-to-your-wordpress-theme/

A custom fieldet is hozzáadtam. A thumbnaileket legenerálja, mert megtalálom őket a cache folderben. Viszont az oldalon már nem jelennek meg.A legtöbb, amit sikerült elérni, hogy a hírek oldalon a postban szereplő nagy kép fölé berak egy thumbnailt is, rossz méretben. Még a méretet is felülírja valami. Arról fogalmam sincs, hogy a nagy képet miért rakja be továbbra is. Próbáltam úgy is, hogy a featured image be van állítva, és úgy is, hogy nincs. Bár ez a script elvileg nem használja a featured imaget.A templatem a twentyten egy átalakított változata, de a teljesen gyári functions és loop.php-val is kipróbáltam már. Eredmény semmi.Amúgy ez a script egy hack tulajdonképpen, és nem hiszem el, hogy ez az alapvető funkció nincs implementálva a wordpressben. Valami rossz az én konfigomban, de reménytelennek látszik megtalálni. Mindenki másnak sikerül plugin nélkül rendes thumbnaileket csinálni?

OK végül ezzel sikerült megoldani: http://vanweerd.com/how-to-add-featured-image-thumbnails-to-wordpress-posts-and-pages-the-easy-way/Csak újonnan feltöltött képekkel megy, tehát a meglevő thumbnaileket nem generálja újra. De legalább nem kell hozzá extra script.

Azt szeretném megkérdezni, hogy olyan módszer nincs ami megcsinálja úgy a kis képet, hogy előtte nem töltöm fel a képet, hanem megadom a postban a kép elérési linkjét?

:rolleyes: