Thumbnail képből nem a körbevágottat illeszti be

Üdv!

Adott egy készülő oldal, (ami két régebbi wp-s oldal egybeolvadása, tehát már megvannak a bejegyzések és ott beállítva a kiemelt képek) ahol a blog bejegyzéseihez a kiemelt (thumbnail) képek szélessége 600px, míg magasságuk 200px lenne ideális. Meg is adtam a méretet a functions.php-be:

add_image_size( 'blog-post-thumb', 600, 200, true);
```<br />
Meg is hívom a bejegyzéseknél:<br />
Azonban nem vágja ki az eredeti képből. Újrageneráltam a thumb képeket, de semmi. Létrejön az adott méretű fájl, de mégsem az kerül megjelenítésre, hanem az eredeti méretű.<br />
<br />
Miért?

(Persze a <-- kommentelés nincs az eredeti kódban, ez nem tudom miként került ide.

A kommentelés azért került be, mert a code highlighter működik.

Azért nem az jelenik meg, mert vagy a függvény van deprikálva az adott sablonban vagy nem a wp_query-ből szedi le az infót. Én így szoktam csinálni:

$news = new WP_Query(array(<br />
'post_status' => 'publish', // Csak a publikált postok<br />
'post_type' => 'post', // Post típusa<br />
'order' => 'DESC', // Csökkenő sorredben<br />
'orderby' => 'post_date', // Post dátuma szerint<br />
'posts_per_page' => '6' // 6 post per oldal<br />
));<br />
<br />
while ( $news->have_posts() ) : $news->the_post(); // Amíg a query feltételei megfelelnek<br />
<br />
$image_id = get_post_thumbnail_id();  // Lekérjük a kiemelt kép azonosítóját<br />
$image_url = wp_get_attachment_image_src($image_id,'homepost');  // majd az linkjét az ezzel az azonosítóval rendelkező ilyen méretű képnek<br />
$image_url = $image_url[0]; // Ami egy tömb / objektum lesz ezért a 0. elemét kérjük.<br />
<br />
echo $image_url  // Szépen kiíratjuk a kép url-ét<br />
?>

Ja, és a template functions.php-ban engedélyezzük a kiemeltképeket

add_theme_support( ‘post-thumbnails’);

Köszi!

Még anno pár napra rá sikerült egy hasonló kódot találnom egy angol oldalról amivel beindult, csak elfelejtettem ide bemásolni. :slight_smile: