Theme szerkesztése, hogyan?

Sziasztok! Én még nagyon kezdő vagyok, ezért szeretném a segítségeteket, tanácsotokat kérni.

Sehol sem olvastam arról, mi van, ha valaki saját theme-t akar készíteni,vagy egy meglévőt szerkeszteni, akkor azt mivel tegye? A HTML szerkesztésbe kicsit otthon vagyok, csináltam már pár oldalt, de sajnos ez most nagyon kevés. A lényeg, hogy szeretnék saját grafikával, egy blog-ot készíteni, de nem tudom, hogy álljak hozzá? Ha letöltök egy free sablont, akkor azt mivel szerkeszthetném, php ismeretek nélkül? Ha Html-be szerkesztek egy oldalt, (csak magát a design-t) akkor azt fel tudom használni? Lehet, hogy sok hülyeséget kérdeztem most, de sehol nem találtam erre vonatkozó írást.

Hát, nem tudom… az én guglim rendesen hoz találatokat:

http://www.google.ca/search?q=wordpress+sablon+készitésÉs az angollal elboldogulsz, akkor mindig ott van a Codex:

http://codex.wordpress.org/Theme_Development

Köszönöm szépen a válaszodat,megnézem azonnal a linkeket, amiket írtál. A keresésnél valszeg én voltam a béna, mert én theme szerkesztést írtam, és arra, rengeteg oldalt kaptam,ami persze nem volt jó erre a célra. Itt a fórumon viszont valóban nem volt ilyen jellegű információ. Még egyszer, köszönöm szépen a választ.

Kedves barpi!Hozzáértők azt mondják, hogy saját sablont (theme wordpress-szül = sablon :)) leginkább a Dreamweaver-rel érdemes gyártani. Illetve sokan erre esküsznek, de va aki egy PSPad szövegszerkesztőre, és a CSS-re.

Aztán vannak, akik a szabad sablon Photoshopos átvarrását tekintik üdvözítőnek.

Két szóval; szinte bármivel. Ami a kedvenced, amit megszoktál.Használd a keresőt (Fórum és Google és Yahoo és a többiek), de méginkább a Codex erre vonatkozó részét: http://codex.wordpress.org/Theme_DevelopmentNem megsérteni akarlak, csak nem tudom mennyire vagy járatos a kérdésben, de így is lehet sablonozni: http://word-press.hu/2008/11/11/wordpress-sablongeneratorok-kezdoknek.blog/Aztán még: http://max.limpag.com/2006/06/07/how-to-edit-wordpress-design-using-dreamweaver/http://www.tutorial.hu/cimke/cms+wordpress+content-management-system/Belépőnek, azt hiszem, ennyi… :slight_smile:Sok sikert!

A szakik szerint a DW-t csak akkor használd, ha tudsz vele “kód módban” dolgozni, nem wysiwyg gyanánt… mert ez utóbbi esetben meggyilkolja a WP-kódokat.

Kedves Győző!

Nagyon köszönöm neked is a választ. Lehet,hogy én voltam a türelmetlen, amikor kérdeztem,egy hosszabb keresgélés után, de itt a fórumot olvasgatva azt tapasztaltam,segítőkész csapat van jelen. Ebben nem is csalódtam. :slight_smile: A linkekkel abszolút nem sértettél meg, hiszen írtam, nagyon kezdő vagyok. Minden segítség,vagy tanács, nagyon sokat jelent, ebben az esetben számomra.Köszöbettel,

Barpi


'moshu wrote:

A szakik szerint a DW-t csak akkor használd' date=' ha tudsz vele "kód módban" dolgozni, nem wysiwyg gyanánt... mert ez utóbbi esetben meggyilkolja a WP-kódokat.[/quote']

Na ennek,nem örülök. Csak a DW-t szoktam használni, de nem tudok "kód módban" dolgozni. Ez abban az esetben is él, ha van egy kész, free sablon, és én csak a képeket akarom kicserélni? Minden maradna a régi, csak a képeket cserélném le.

Első jótanács: ne idézd az előző hozzászólást, ha nem abból kommentálsz valamit a saját szövegedben. Fölösleges…Ha lennebb ereszkedsz az oldalon, meglátod, hogy idézés nélkül is lehet válaszolni, ám ha az “Idézet” gombot nyomtad meg, akkor törölj :slight_smile:

Szívesen! :slight_smile:Úgy látom, hogy amíg én írtam a választ, meg keresgéltem, addig Moshuval lezsíroztatok mindent. :wink:

WordPress szakmai dolgokban jobb, ha rá hallgatsz!

OFF: ő az okosabb, én meg a szebb. Vagy fordítva? Nem is tudom…

De mindketten bájosak és segítőkészek vagyunk, és jókedvűek. :smiley: :smiley:

ON


'barpi wrote:

Ez abban az esetben is él' date=' ha van egy kész, free sablon, és én csak a képeket akarom kicserélni? Minden maradna a régi, csak a képeket cserélném le.[/quote']

Ez így túl általános ahhoz, hogy értelmes választ lehessen adni.


A legtöbb sablonban a sablonhoz tartozó grafikák/képek háttérkép gyanánt vannak ott, és a themes/theme-neve/images folderben laknak.


Megváltoztatni őket a style.css-ben kell (a háttérképre való hivatkozást)

Töltsél le 3-4-5-10 sablont, tanulmányozd őket, szedd szét őket, nézd meg, miként működnek... mind így kezdtük.

Köszi,akkor leszedek párat, és azt hiszem, egy nagyon hosszú éjszaka elé nézek most. De elvileg, ha a képeket pontosan ugyan akkora pixelesre cserélem le, a nevük megtartásával, már jó is lehet? Kipróbálom,nem fárasztalak titeket. :slight_smile:

Méret és név megtartásval elvben működnie kell.


'barpi wrote:

...és azt hiszem' date=' egy nagyon hosszú éjszaka elé nézek most[/quote']

Hát... én úgy fogalmaznék, ha profi theme-csinálóvá akasz válni, hogy hosszú hetek és hónapok elé nézel ;)

Ez, ebben a formában így igaz! :slight_smile: (nem egy éjszaka alatt fogom megtanúlni)

Nekem sikerült theme-et átalakítanom könnyen. Pedig most kezdtem! :smiley: Nem tudom, hogy… Egy nap elhatároztam magam és máris a közepében voltam :wink: . Sok szerencsét!

Sajnos nem jön össze a dolog. :frowning: Egyszerűen nem tudom megjeleníteni a php file-t design módban a Dreamweaver-ben. Amit csináltam: letöltöttem egy sablont, és betöltöttem a DW-be. Preview módban viszont nem mutatja meg, csak a tartalmat. Sima html oldal esetében ilyenkor megnézhetem az eredményt. A php esetében ezt hogy , vagy mivel nézhetem meg?

barpi: nem is fogod tudni vizuális megjelenítésbe megnyitni.

Ez ilyen sajna. Ha kell help írj nekem. :slight_smile:

Megmondtam már a tegnap, hogy ne használd a DW-t…

http://forum.word-press.hu/post/9240/#p9240

Ha használsz DW-t akkar okosan használd. A DW nem rossz, csak tudni kel kezelni. Ha megakarod oldani, hogy a php kódokat lefuttassa a gépeden a böngésző, akkor telepítened kel a php-t. Google a barátod :wink: ,

Syska: Köszönöm az ajánlatodat, élek is vele még ma. :slight_smile:Moshu: A gond az, hogy ezt ismerem. :frowning:Anonymous: Google a barátom, igaz. Be is szereztem, pár php-s anyagot. Pl.: php 24 óra alatt, php feketekönyv, valamint egy 1800 oldalas php-vel foglalkozó könyvet. Sajnos nem írják egyikben sem, hogy lehetne xp-s gépre telepíteni php-t. :frowning: Apach szerverem meg nincs. Így esélyem sincs, hogy vizuálisan lássam mit csinálok?