Theme my login probléma

Sziasztok!

A Theme my login bővítménnyel formáztam a Bejelentkezés, a Regisztráció, a Profil szerkesztése és az Elfelejtett jelszó oldalakat.

Ez a bővítmény ugyebár úgy működik, hogy egy oldalra el kell helyezni a rövidkódját és azon az oldalon fognak megjelenni ezek a formok.

A következő a problémám: A sidebarra tettem egy divet, ami a regisztrációról való tudnivalókat tartalmazza. Ezt a divet egy if user logged in segítségével eltüntettem a főoldalról, de az “Elfelejtett jelszó” oldalon és a “Kijelentkezve” oldalon még mindig ott van. (A bejelentkezést külön tudtam formázni, mivel ez az index.php, ott egyáltalán nincs is sidebar.)

Tehát tudok külön CSS-t adni az egyes oldalaknak, de ezek mind egy oldalon vannak, csak abban különböznek, hogy épp más az akció.

Például:

/?page_id=117&action=profile

/?page_id=117&action=register

/?page_id=117&loggedout=true

/?page_id=117&action=lostpassword

Hogyan tudnám megadni PHP-vel a divnek, hogy az utóbbi két oldalnál tűnjön el?

a diveknek biztosan van valamiféle class-uk vagy id-jük amit css-ben beállítva "elrejt"heted. persze ez a gond megkerülése és nem túl elegáns, de gyors fix-nek megteszi…

Igen, megteszi, meg is tenném ha tudnám azonosítani. De nem értetted pontosan a problémát. Ha az oldal CSS-ébe beteszem a {display: none}, akkor eltűnik a regisztrációs oldalon is, mivel ez mind egy oldal, a 117-es ID-vel rendelkező. De a regoldalon meg ott kell legyen.

nem tudsz egy feltételt betenni, hogy ha regisztrációs oldalként funkcionál akkor rakjon be egy class-t mondjuk regoldal és berakod, hogy .regoldal{display:none;}?

Pontosan erre vonatkozott a kérdés. Nem tudok, nem tudom hogyan lehetne. Pedig ezt szeretném elérni. Ha arra tudnék írni egy feltételt, hogy mikor funkcionál regisztrációs oldalként az oldal, akkor nem volna probléma…

ilyenkor jön az, hogy letöltöd a plugin-t és megnézed hogy működik… (forráskód)

Pontosan.

(És úgy működik, hogy a Wordpress core dashboardjáról kimásolja a formokat és egy rövidkóddal elhelyezi a front enden. Mindemellett lehetőséget ad arra, hogy az egyes formok PHP template-jét módosítsa a user. Csakhogy rajtam ez nem segít, mivel az összes form egy oldalon helyezkedik el.)

Úgyhogy ezek után jön az, hogy Googlével feltúrni a netet, aztán a Wordpress Codex function Reference-t, és azután jön a Wordpress fórum.

Már kicsit idegesít a dolog, mert egyszerű feladatnak tűnt, de most jobbára megoldhatatlannak néz ki…

basszuskulcs ha hozzáférsz az “egyes formok PHP template-jé”-hez akkor mi a probléma?

undorítógányhányásmód de pld $_GET[‘action’]=$action majd switch($action) case ‘asd’:[blabla]break; stb… default: break; (persze rendesen validálva először, nehogy kapj a fejedre :slight_smile: )

csak azért mondom így, mert ha kicsit is jártas vagy php-ben (úgytűnik) akkor ez evidens kéne legyen :slight_smile:

Köszönöm szépen, erre nem gondoltam, ez alapján már remélhetőleg meg tudom csinálni!

Megoldódott! Mégegyszer kösz!

Sziasztok! Nem akartam új topicot nyitni ezért ide írok. Feltelepítettem a theme my logint, örültem is, magyar is, kitettem widgetbe, minden jónak néz ki be lehet jelentkezni ki lehet lépni, de van egy nagy hibája, a regisztrációs lehetőség mint kattintható link egyszerűen nincs a widgetbe, pedig a szerkesztőben be van kapcsolva, hogy legyen ott, mégis ha kilépek vagy ha megnyitom az oldalt, csak a belépés, emlékezzen rám, meg az elfelejtett jelszó ablakot látom. Regisztrációs linknek nyoma sincs.

Másik kérdés, amit nagyban érzek, hogy az én bénaságom, de azt hol tudom beállítani, hogy kilépésnél hova dobjon ki az oldal? Válaszotokat előre is nagyon köszönöm!

Általános beállításokban be van pipálva, hogy legyen regisztrációs lehetőség?

http://wphu.org/galeria-kep/belepes-az-adminisztracios-feluletbe-66

Az informatika csodája… Rámentem, megnéztem, be van pipálva… Kérdezem magamtól, hogy mi van ha nincs, kivettem a pipát, semmi változás. Visszatettem, kilépek, erre mostmár megjelenik a regisztráció… Pedig eddig is be volt pipálva…Hiába no csodák mindig vannak :slight_smile: Nagyon köszönöm a segítséget!

Szuper! :slight_smile:

Esetleg arra van valami ötlet, hogy a belépés utáni oldalt hol lehet beállítani? Se azt nem tudom beállítani, hogy kilépéskor hova kerüljön az illető, se azt, hogy belépésnél hova. Most, ha belép automatikusan a profil beállításaihoz jut, ez pedig számomra nem túl kedvező, jobban örülnék, ha a kezdőlapon maradna, de nem nagyon találok sehol erre vonatkozólag beállítási lehetőséget. Köszönöm előre is a segítséget!

Sajnos az utolsó hsz-ben említett problémát még most sem sikerült megoldanom. Átnyálaztam a theme my login beállítási lehetőségeit, nem hiszem, hogy én vagyok vak, szóval úgy érzem itt már kicsit bonyolítani kell a dolgokat. Van valakinek ötlete erre? Nagyon zavaró, hogy most belépés után “elvisz” az oldalról. Kilépésnél még túlélném, de a belépés utáni dolog, az nagyon zavaró.

Ezzel próbáld: http://wordpress.org/extend/plugins/peters-login-redirect/

Köszönöm a segítséget, de ahogy olvasom, ez nem igazán erre való, nekem a theme my login tökéletesen működik, csak egyszerűen annyit szeretnék, hogy bejelentkezés után egyből a főoldalra vigyen, ne pedig a beállítások közé, mert ez így nem túl jó látvány :slight_smile:

Szia Zozie.

Ezt nagyon egyszerűen meglehet oldani a beállításoknál rámész az általános részre ott a moduloknál kipipálod a Custom Redirection engedélyezése funkciót és elmented.

A mentés után megjelenik egy átirányítási funkció.

Itt már azt a linket adod meg amit szeretnél a be és kilépésre