Theme my login 6.1.4

SziasztokElakadtam kicsit…

Telepítettem a theme my login-t, de nem akar úgy működni, ahogy kellene.

Több gondom is van.

Az első problémám:Beállítottam, hogy belépés/kilépés után a felhasználó a kezdőlapra legyen írányítva. Ez működik is, viszont regisztráció után nem kerül vissza a kezdőlapra az újonnan regisztrált tag, hanem a következő szöveg jelenik meg:

“Nem találhatóElnézést, de a keresett oldal nem található!

Lehetséges, hogy törölték, átnevezték vagy áthelyezték, de az is lehetséges, hogy rossz volt a megadott link.

Talán egy keresés segíthet megtalálni.”Ezen lehet segíteni valahogy? Mit kellene csinálnom, hogy az oldal kezdőlapja töltődjön be úgy, mint ki/bejelentkezés után?Másik gondom:A bővítményhez van egy widget. A widgeten pedig admin esetében:

-vezérlő panel

-profil

-kilépés(Ezek jól is működnek. A profil a profil szerkesztését teszi lehetőve front-end-en.)

Amikor nem az admin a felhasználó, aki bejelentkezik, akkor viszont a “profil”-ra kattintva a " Nem található …" szöveg jelenik meg, mint a regisztrációnál. Ezen kívül már a felhasználó bejelentkezése után megjelenik egy szürke sáv az oldal tetején ahonnan az adatlapot lehetne elvileg megnyitni + a vezérlőpultot, de ezt a sávot sem szeretném megjeleníteni és admin bejelentkezésekor nem is jelenik meg.Már próbáltam mindent, ami eszembe jutott. Kerestem a neten is, de a leírások és a plugin dokumentációja sem vittek közelebb a megoldáshoz.

Kérlek segítsetek beállítani.

Twenty Ten sablont használok( bár nem hiszem, hogy ez lenne a baj, nem tudom…)

SziasztokSikerült megoldanom, gondoltam megírom mi volt a probléma, talán másoknak is hasznos lesz még.

Szóval a plugin telepítése után automatikusan készít egy oldalt login névvel melyben a


Code:

[theme-my-login]


gyorskód található, ez az oldal a blog navigációs részében is megjelenik a kezdőlap után. Mivel ez nem tetszett, nem akartam, hogy ott legyen, ezért az admin felületen az oldalak menüpont alatt kiválasztottam, hogy a login oldal ne legyen közzétéve. Ez volt a baj, nem jelent meg, de nem is működött. A megoldás az, hogy közzé kell tenni az oldalt és a plugin beállításainál az általános beállítások között van egy olyan, hogy "az oldal mutatása az oldallistában", az előtte lévő check box-ból ki kell venni a pipát, így működik majd rendesen minden és az oldal sem fog megjelenni a navigációs részben a blogon.

A másik gondom az a "szürke sáv" az oldal tetején az admin bar. Ennek eltüntetéséhez találtam egy plugint, Admin Bar Removal, ezzel sikerült megoldani.

Így végül már működik minden rendesen.

Egy kérdésem maradt még.


A theme my login magyarosítva van meg is találtam benne a magyar nyelvi fájlokat. Szeretném kicsit átírni, mert itt-ott nem a legszebb a fordítás. Pl.: e-mail helyett e-levél van a szövegben. Én kis naiv azt gondoltam, hogy átírom a megfelelő részt, elmentem a változásokat majd feltöltöm a fájlt, az előzőt felülírva és jó lesz, de nem jó, még mindig az eredeti szövegek jelennek meg. Hogyan tudnám átírni és működésre bírni?

shady

A szürke sáv eltüntetéséhez nem kell bővítmény: Felhasználók —> megkeresed magadat, és a színválasztás alatt kiveszed a jelölőnégyzetből a jelet.Magyarosításhoz: http://www.wordpress2you.com/2011/03/hogyan-beszel-magyarul-a-wordpress/

Köszönöm GyőzőMegnéztem a linket, boldogultam is.Az admin sávra visszatérve, azt tudtam, hogy ki lehet kapcsolni, az zavart, hogy alapból be van kapcsolva. A felhasználók elől akartam elrejteni úgy, hogy ne nekem kelljen azt minden újonnan regisztrált felhasználónál kikapcsolni. A profiljukat a front-enden is tudják módosítani a theme-my-login-nak köszönhetően.

Szebb megoldás lett volna, ha a forráskódban megtalálom azt a részt, ahol ez a checkbox van definiálva ( gondolom van a kódban egy checked=“1” vagy valami ilyesmi részlet), azt hiszem az 1 értéket 0-ra átírva, az lett volna az eredmény, hogy az admin sáv alapból ki van kapcsolva.

Azonban nem tudom, hogy melyik fájlban kellene ezt keresnem, így inkább kerestem egy plugint.Még egyszer köszönöm a segítséget.

Szép napot!

A core (eredeti) fájlt nem módosítgatjuk, csak, ha nagyon elszántak vagyunk, és baromira értünk ahhoz, hogy mit csinálunk. :slight_smile:Az első frissítésnél, újratelepítésnél elszáll, mint a győzelmi zászló…