ten alapsablonban bejegyzések rövidítése a főoldalon

Hogyan lehet beállítani, hogy a főoldalon max x karaktert jelenítsen meg bejegyzésenként? Ne az egészet? Nekem az egészet a főoldalra kiteszi,ami nem szép. Bővítménnyel, vagy hogyan?Másik kérdésem, amit remélem nem moderálnak, nem wp kérdés, de már sehol máshol nem tudtak választ adni, itt meg sok a szaki. Statikus oldalaim vannak, egyikéről nyitom a wp blogot. Az oldalak fejlécében betettem egy flasht, elég nagy mérettel. A Firefox azonban nem kesseli, hanem minden oldal megnyitáskor újratölti a flasht, ami szakadozik első betöltéskor. A chrome gyorsítózza. Nem értem… Van html kód, amivel előre lehet kesseltetni a flasht?

wordpress alapok!!!http://codex.wordpress.org/Function_Reference/the_excerpt

Átnéztem, de én php-hoz nem értek egyáltalán. Nem igazán tudom, mit kellene átírnom?

Ezt találtam: a finctions.php-ba kell illeszteni:

Code:<?php

function limit_title($title, $n){

if ( strlen ($title) > $n ){

echo substr(the_title($before = ”, $after = ”, FALSE), 0, $n) . ‘…’;

}else{

the_title();

}

}

?>
Aztán ezzel felül kell írni:

Code:post_title, 30); ?>
Ez a cím hosszát módosítja, de már a második sort sem tudom, hova kéne beillesztenem? Itt a the_litle() mezőbe vagy máshol? Meg aztán ez a cím bejegyzését módosítja, nem a bejegyzés tartalmának hosszát.

Nah, megint csak magamnak sikerült megtalálnom a választ a kérdésemre :slight_smile: Ez az egyszerűbb mód, amivel azt írunk be, amit akarunk html nézetben:

Code:A második kérdésemre, ha valaki tud, akkor segíthet, de ne úgy, hogy olvassak el 600 oldalt és vagy benne van, vagy nincsen, vagy google (azt csinálom egy hete). Azért írok ide, mint mindenki, hogy a tudásunkat megosszuk, és ezzel időt nyerjünk.

Volt már róla szó többször is, hogy “Ne halat adj az éhezőnek tanítsd meg halászni!”Vagy megelégedsz az eléd rakott menzai kajával, a készétel konzervvel, vagy megtanulsz főzni, és olyant rittyentesz magadnak, hogy még a lábad ujjait is megnyalod… :slight_smile:

A főzés tanulásához visszatérve; valószínűleg, hogy először elsózod, odaégeted, a kutyád is megmar, ha megkóstoltatod vele, bújni kezded a szakácskönyveket, a netet, aztán a Michelin csillagos szakácsok zokognak a lábad elé, és könyörögnek a receptért.Kérdésed első felére mano azonnal megadta a választ. Dicséretes, hogy nekiálltál böngészni, mert rögtön 2 dolgot is megtanultál magadtól: a bejegyzés cím hosszának szabályozhatóságát, és a Tovább elem használatát.

A Tovább elemnél azonban te határozod meg mindig, hogy hol legyen a szöveged elvágva, ami egyrészt kézi munkát igényel a szerkesztésnél, másrészt vannak olyan helyzetek, amikor a Tovább használatával nem működnek bizonyos dolgok [errő olvashatsz a the_content linket követve].Mano azt mutatta neked, hogy a sablonodban a the_content helyett használd a the_excerpt függvényt.