Témaválasztó

Sziasztok!Egy olyan bővítményt, vagy esetleg script-et keresek WordPresshez, aminek a segítségével egy kattintással tudnék megadott template-k között váltani. Már elég sok plugin-t kipróbáltam erre, de egyik sem akart működni.És azért kéne a legegyszerűbb ( egykattintásos ) verzió, mert egy látássérülteknek készített template és a normál template között szeretnék váltogatni vele.Előre is köszönöm a segítséget!

Én ezt a munkahelyem oldalán a következőképp oldottam meg (WordPress 3.0.1).


  1. Feltettem a Theme Switcher plugint (http://wordpress.org/extend/plugins/theme-switcher/).
  2. Aktiváltam (semmi egyebet nem csináltam, csak aktiváltam).
  3. A nekem tetsző helyre betettem az alábbi linket:

Code:

<a href="?wptheme=Accessible" title="Akadálymentes változat" class="accessible">Akadálymentes változat

(A "$_SERVER['REQUEST_URI']" miatt ha rákattintasz, akkor sablont vált és nem a weblap főoldalára irányít vissza, hanem marad az adott oldalon.)


4. Az akadálymentes sablonba a megfelelő helyen beszúrtam a visszaváltót:

Code:

<a href="?wptheme=MiVIK 1.1" title="Nem akadálymentes felület">Hagyományos (nem akadálymentes) felület
Ez természetesen arra az esetre vonatkozik, amikor van egy "Accessible" és egy "MiVIK 1.1" sablonod. Ha neked "Mókus" és "Róka" nevű sablonod van, akkor értelemszerűen azokat teszed a fenti linkekbe (a sablon nevét mindig úgy tedd bele, ahogyan a Sablonkezelő oldalon szerepel -- pl. ha "Borzas Görény", akkor a link "?wptheme=Borzas Görény" legyen, nem gáz a szóköz sem).

Az, hogy a fenti "a" tagek szöveget (Akadálymentes változat) fognak közre, vagy az akadálymentes ikont, az mindegy.

Itt meg tudod nézni a működést: http://www.mclib.hu (a hagyományos felületen az oldal tetején jobbra az akadálymentes ikonra kattintva tudsz váltani, a nagy kontrasztos felületen pedig a footerben találod a visszaváltós linket).

Pont ilyet kerestem én is és naon örülök h van rá megoldás. Nekem is a céges honlapra kell. :slight_smile:

Mókus & Róka nem yo sablonnevek mert nincs urlencode hanem plaintextbe megy :slight_smile:

Hello, a fenti beállításokkal jól működik nálam is az akadálymentesített változat választása, viszont a váltott sablon nem öröklődik (navigáláskor visszatér az eredeti dizájra). Mi lehet az oka? Egyébként a wp theme switcher-ben a default az eredeti dizájn.

Szervusztok!

Nekem is ugyan ez a problémám. Követtem a fent leírtakat, de az aloldalakon visszatér az eredeti sablonra.

Van valakinek tippje?

közben megfejtettem a saját problémámat: a freeweb.hu szervere nem hagyja, nem agyonkorlátozott helyen rendesen működik!

Sziasztok …Nem tudom, hogy honnét indult ez a “baromság”, hogy Magyarországon az akadálymentes honlap azt jelenti, hogy elkészítjük weboldalunk kontrasztos verzióját??? (ami jó esetben is csak egy szűk rétegnek segít)Van itt valaki, aki tényleg készített már hátrányos helyzetű felhasználóknak VALID, SZABVÁNY SZERINTI weblapot ???

Tudtátok, hogy a W3C -nek, erre is van szabványa ???

WCAG 2.0 http://www.w3c.hu/forditasok/WCAG20/Ha javasolhatom, akkor indítsunk erre vonatkozó új topic-ot, ami csak ezzel foglakozik. Ami abban segít, hogy mindenki, de tényleg mindenki elérhesse az általunk szerkesztett weboldalakat. Én nem tudok itthoni hasonló kezdeményezésről.Az angoloknál az akadálymentesítés ezt jelenti:

http://www.nhs.uk/accessibilityhelp/

http://www.abilitynet.org.uk/És hogy kik a hátrányos helyzetű felhasználók?Vizuális csoport:

vakok, színvakok - színtévesztők, gyengén látók, epilepsziás, a munkavégzésükhöz elengedhetetlen a monitor használata napi több órában, rossz kontrasztú elavult képernyőt, monitort használók;Auditív csoport:

hangos helyiségben egy légterű irodában dolgozó felhasználók, teljes vagy részleges hallássérültek,Mozgási csoport:

mozgásában korlátozott, Alzheimer-kóros, kézsérültek, vagy csak billentyűt - vagy csak egeret használó felhasználók, átmenetileg korlátozott felhasználók például egyéb kézsérülés miattKognitív csoport:

értelmileg akadályozott, gyerekek, idősek, számítástechnika - informatika terén tapasztalatlan, járatlan felhasználókHardver csoport:

régi elavult számítógépet használók, új eszközöket használók, régebbi verziójú vagy nagyon új verziójú böngészőt használókTudom, ez nagyon nagy munka … de szerintem szükséges, megéri, kötelező érvényű lesz, és valószínűleg segít a SEO-ban is, tehát a google szereti.Üdv mindenkinek…

Bármennyire is igazad van (mert van), attól még nem kell baromságnak titulálni a jószándékú emberek kezdeményezését, netán segíteni akarását; az is akadálymentesítés, ha éppen készít egy kontrasztos, nagyobb betűs verziót valaki.Lehet úgy is egy ügy mellé állítani valakiket, ha azt mondjuk: “Gyere, segíts, ha tudsz!”. És lehet úgy is egy jó ügy ellen fordítani valakiket, ha azt mondjuk: “Ha már segíteni akarsz, akkor majd mi megmondjuk hogyan, mikor és mennyit…”Azt meg lehet mondani, hogy “… de jó lenne, ha…”, de azt nem ildomos, hogy “… mi ez a baromság?..”Egyébként, a kezdeményezés nem éppen rossz ötlet; hamarosan nyitunk egy “Akadálymentesítés” fórumot. Az ötletet köszönjük szépen, és remélhetőleg sok önkéntes mondja el ötletét, mutat megoldásokat!

Igazad van!Én kérek elnézést mindenkitől, fogalmazhattam volna finomabban is … a jó szándék tényleg megvan, ezért is tettem idézőjelbe.

Azt sajnálom, (és ezt is csak idézőjelben, mert legalább történik valami ez ügyben) hogy egy “rossz” példa másolódik itthon, és nincsen kezdeményezés egy teljesebb akadálymentes verzió elkészítésére, leírására …stb.Még 1x elnézést kérek az érintettektől.

Ja …és előre is köszönöm az “Akadálymentesítés” fórumot !!! :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Na szép fel forgattam az egész világot az általam írt gond miatt amit a" Hivatalos" Akadálymentes topikba írtam .És lám itt találtam a megoldást meg. Külön köszönet @ Psztrnk-nak!

Egy kérdésem lenne.Miként oldjam meg,hogy ne örökölje az eredeti témafejlécét az akadály mentes?

Sziasztok!Én ezt a stílusváltást kicsit másképp szeretném most megvalósítani. Olyan sablont használok, amelyikben alapértelmezésben több css fájl van, és azt szeretném elérni, hogy az oldalon lehessen ezek között váltogatni. Tehát mondjuk csinálnék egy “Választható színsémák” blokkot, és amelyikre kattint a user, az kerül használatba. Kerestem plugint, próbáltam azzal is amit fent írtatok, de nem jutottam el a megoldáshoz. Van valami jó kis plugin ehhez?Köszi!

Az nem lehet megoldás, hogy csinálsz mondjuk három másik könyvtárba három másik nevű de ugyan olyan tartalmú de más színű témát és azt váltogatod?De talán van rá valami plugin is.

Itt a példa:http://www.kelvinluck.com/assets/jquery/styleswitch/Ez nem Wp plugin, ez egy jquery megoldás, bármilyen oldalba integrálgató.

Köszönöm szépen a gyors válaszokat!Szép napot Nektek! :slight_smile:

SziasztokÉn ezzel oldanám meg…

WPMU Theme SelectNekem sikerült. Multin is működik.

Talán annyi az aggály, hogy a kompatibilitása 2.8-ig szól, és utoljára 2009.12.28-án lett frissítve. De, ha működik… :wink: :slight_smile:

Sajnos nem jöttem rá, hogyan is működik a WPMU Theme Select, de találtam egy ilyet:

http://wordpress.org/extend/plugins/jet-skinner-for-buddypress/Akárhány skin létrehozható egy sablonhoz, majd ezeket ki lehet listázni widget segítségével. Nekem ezzel sikerült. :slight_smile:Köszönöm a hozzászólásokat! :slight_smile: