témák letöltése

Kezdőként egy lehet, hogy egyszerű kérdés: a téma mappába feltöltöttem a serveremre a wordpress honlapról több témát is mappában tartalommal együtta themes mappába, de nem jelenik meg a Design themes-ben kínálatként csak a telepítéskor felkerült két téma.

Egyébként a wordpress honlap dokumentációján kívül nem tudtok valami információ lelőhelyet a wordpress-ről

Hali!

Nos infolelőhelynek szerintem itt ez a fórum elsőkörben:) másrészt ha megmondanád, hogy miféle info azért mégis akkor kicsit egyszerűbb lenne (néma( >> gagyogó) gyereknek anyja se érti a szavát :stuck_out_tongue: ) A témákról pedig konkrétan melyik téma, milyen wp verzió és ugye a wp-content/themes-re gondolsz themes mappa alatt? :slight_smile:

Remélem azért sikerül valamit összehozni belőle :slight_smile:

es ki is csomagoltad? (=

hm igen szerintem kicsomagolta de lehet nem kapcsolta be ?

Akkor megjelent volna a választhatóban.

Török Zoli mondhatja jól, vagy homokhatnak is igaza lehet, ha úgy csináltad, hogy a letöltött theme.zip tartalmát kibontva másoltad a wp-content/themes könyvtárba; minden theme-t ezen belül egy külön alkönyvtárba kell kicsomagolni.:

wp-content/themes/theme1

/theme2

/stb…

homokhat wrote:

hm igen szerintem kicsomagolta de lehet nem kapcsolta be ?

Mit nem kapcsoltam be, ha ezt részleteznétek. Köszi

homokhat… Addig nem tudja bekapcsolni, amig nem jelent meg :slight_smile:

Egyébként úgy működik a wp, hogy a wp-themes könyvtárnak végig szalad az alkönyvtárain, és az alkönyvtárak gyökerében megnyitja a style.css -t, és ebből kiolvassa a sablon tulajdonságait, nevét, színét-szagát stb.

Ha ez a fájl nincs meg, vagy nem ott van, nem fog megjelenni a sablonod.

Az a szomorú hírem, hogy a wp-themes összes mappájában ott van a style.css és ennek ellenére nem jelenik meg. Van más ötleted? Persze mások segítségét is örömmel veszem.

Többen írtátok, hogy nem kapcsoltam be és ezért nem jelenik meg. De mit nem kapcsoltam be és hogy?

Nem lehet hogy jogosultság probléma? (chmod)

milyen szolgáltatónál van a honlapod?

milyen programmal töltötted fel a fájlokat?

főadmin vagy-e?

hanyas wp?

E.D. wrote:

Nem lehet hogy jogosultság probléma? (chmod)

Az ötlet nagyon jónak tünt, de sajnos nem vált be. Azért köszi

mano wrote:

milyen szolgáltatónál van a honlapod?

milyen programmal töltötted fel a fájlokat?

főadmin vagy-e?

hanyas wp?

Egy barátom web-serverén (Linux) dolgozom, TotalCommanderrel töltöttem fel a fájlokat, aztán SSH kliens.

wp 2.6.2

Nem lehetséges, hogy úgy csomagoltad ki a letöltött témát és töltötted fel a wp-be, hogy dupla könyvtárban van?

Tehát így:

wp-content/themes/témaneve/témaneve

?

Mert dupla könyvtáron belül a wp nem látja.

Egy helyes elérés ilyen:

wp-content/themes/témaneve

Hm?

Sajnos ezt is jól csináltam, úgyhogy ez sem jelent megoldást.

Akkor próbáld ki azt, hogy átnevezed az egyik alaptémát és azt a nevet megadod az egyik új témának, hogy úgy látja-e…