Teljes weblap WP-szel

Sziasztok!

Nem nagyon a kályhacsőtől: úgy gondoltam, hogy webesítem a családot; domain, google apps az emileknek és valami jó weblap, amin kezdőlapon hírek (mondjuk rss-sel), meg egy családi blog, meg 1-1 személyes blog, meg képek.Hetekig kerestem a jó megoldást, már-már odáig fajult, hogy egy valamilyen ingyenes blogszolgáltatást szabok össze-vissza, mire megtaláltam a WP-t.Most viszont a megvalósításban szeretném a tapasztalatotokat igénybe venni.Ti hogyan oldanátok meg, hogy legyen egy kezdőlap, ami lehet blog, ami a frissítésekről szól, meg még lenne 3 másik blog. Ezeket mindenképp 1 stílusban szeretném (legalábbis a kezdőlapit, meg a családi blogot), sőt jó lenne, ha a családi képek is valami hasonló módon kerülnének fel (mondjuk nem a saját tárhelyemen, hanem valami picasa, vagy flickr helyről, bár a képek lehet a családi blog egy témája).Biztos, hogy kell nekem 3-4 WP-t telepítenem, vagy van megoldás szétválasztani a blogokat (plugin vagy valami multiuser)? Ha kell 3-4-et akkor hogyan tudom megoldani a design egységesítését (úgy hogy ha valamit változtatok, az minden felületen úgy legyen)?Köszi előre is.

WP MU kell neked akkor.

Köszi!Sajna valamiért nem megy fel, igaz egyelőre freeweben van (saját domainnel), de hamarosan költözöm, akkor kipróbálom. Közben a sima WP-ben felleltem egy ilyet:// You can have multiple installations in one database if you give each a unique prefix

$table_prefix = ‘wp_’; // Only numbers, letters, and underscores please!
Bár nem tökéletesen értem, de hátha tudok ezzel valamit kezdeni.

Az idézett angol szöveg csupán arról szól, hogy miként lehet EGYETLEN adatbázisba több WP blogot telepíteni - amikor pl. a hostod csupán egy adatbázist ad, de te több blogot szeretnél. Ilyenkor a wp-config fileban minden installációnak más-más prefixet határozol meg, így aztán a táblák az adatbázisban nem keverednek. Ha az elsőt a default wp_ prefix-vel raktad fel, utána a következőknél csak a prefixet változtatod, pl. blog2_, blog_3, moshu4_ stb :slight_smile:Ez még önmagában nem oldja meg az eredeti problámádat - a 3 vagy 4 WP install mind önálló életet él, és nem lehet őket “egy helyről” adminisztrálni. Még WP MU-val is csupán a pluginek közösek; pl. ha feltöltesz 13 sablont (theme), akkor minden blogtulaj beállíthatja bármelyiket a saját blogján.Egy másik megközelítés, hogy csupán egy WP - és abban mindenki kap egy kategóriát mint saját “blogot”… ámbátor az olyan pluginek, amikkel korlátozhatod (korlátozhattad volna), hogy X júzer csak Z kategóriában publikálhat, nem működnek a legfrissebb verziókkal.Továbbá, létezett egy olyan plugin, ami minden kategóriát subdomain-né varázsolt:

http://www.biggnuts.com/wordpress-subdomains-plugin/

de nem úgy néz ki, hogy 2.3-mal is működne :frowning:p.s. Mindig jó, ha az embör megnézi a kommenteket is, lásd a 134-iket:

http://www.biggnuts.com/wordpress-subdomains-plugin/#comment-125973

van 2.3.x-re szabott változata!

Nagyon köszi, ez kimerítő volt.


  1. max 4 felhasználó lenne, azt nem nagyon akarom, hogy a designt bántsák, de nagyon adminisztrálni sem akarom, valami olyan jog kellene, amiben a postokat, a kategóriákat, tag-eket stb. menedzselni tudják, de a működést és a kinézetet nem.


  2. Azt már kitaláltam, hogy a családi blog része a főlapi frissítés, mondjuk egy Frissítés kategóriával, most épp azon gondolkodom, hogy hogyan tudom megoldani, hogy a főlapon csak ezen kategória postjai legyenek ki. Az exclude-os megoldások jók lennének, de kicsit kényelmetlen, hogy kategóia létrehozáskor máris exclude-olni kellene.
  1. Hogy ki mit tud… az annak függvénye, hogy milyen szerepköre/jogosultsága van:

    http://codex.wordpress.org/Roles_and_Capabilities

    1a. Van egy Role Manager nevű plugin, amivel testre lehet szabni, hogy kinek mit szabad, lehet.


  2. “custom Loop” és query_posts - mindig ez a válasz a WP-n kívüli oldalakon való testreszabott megjelenítésre. Még tán találsz is példát rá itt a fórumban is, de ha nem, akkor a Codex eligazít.

Köszi, megnézem.