"Teljes méret" szerkesztése

A kérdésem az, hogy megoldható e az, hogy a bejegyzésekbe illesztett kép max szélessége mondjuk 600px széles legyen. Szóval feltölteni a médiatárba bármekkora képet lehessen, de posztba való beillesztésnél a “teljes méret” helyett 600 pixel széles lehessen a maximum megengedett szélesség. Ez azért kell, mert ha nagyobb kép megy ki akkor kicsúszik a kép a sidebarra.

Ezt több módon lehet :slight_smile: Pl css-el: .post img {max-width:600px;} feltéve ha post a div neve.

De, akár adminban: Beállítások -> Média -> Képméretek

A CSS-el már én is próbálkoztam, de azt valamiért nem akarta, a második verzió pedig szintén nem engedi a max szélességet beállítani

De miért nem állítod az editorban? Megfogod egérrel az egyik sarkát és simán méretre igazítod.

az oldalon, amin szükség lenne erre a dologra nyíltan szerkeszthető (minden regisztrált tag szerző rangot kap autómatikusan), ezért kell a kép maximalizálása, mert ha x user 600pxnél szélesebb képet rak be, akkor az becsúszik a sidebarba.

erről az oldalról van szó (remélem nem minősül reklámnak): http://fixedgearhungary.com/

Ezt tedd a style.css-be:

Code:

.entry img{

max-width: 600px;

}

.entry iframe{

}

A wp-caption-t pedig írd át így:

Code:

.wp-caption

{

border: 1px solid #ddd;

text-align: center;

background-color: #f3f3f3;

padding-top: 4px;

margin: 10px;

/* optional rounded corners for browsers that support it */

-moz-border-radius: 3px;

-khtml-border-radius: 3px;

-webkit-border-radius: 3px;

border-radius: 3px;

}

Esetleg még a Youtube videókkal lehet gond.

akkor pedig:

Code:

.entry object{

}

Én ezt használom:

http://www.mores.cc/resize-at-upload-plus

nekem ez a css hack vált be:

Code:

max-width: 501px;

width: expression(this.clientWidth > 501 ? '501px': auto);

A CSS formázások nem segítettek, de megoldottam Joco1114 által ajánlott pluginnal, így ugye annyi hátrány van, hogy átméretez mindent és nem csak a beillesztésnél méretez, de jó lesz ez így. És köszönöm szépen a segítségeket.

Sziasztok

Én auto image resizer-t használok erre a célra. Minden feltöltött képet a megadott méretre átméretez. Ami jó benne ,hogy nem másolatot készít róla hanem az eredeti képet módosítja.

Ami viszont rossz és talán valakinek van ötlete, hogy ezen módosított képek minősége észrevehetően csökken.Ha esetleg fotoshoppal méretezem át és feltöltöm így is meg úgy is igencsak látható a minőségbeli különbség.Oldalamon sajnos számít ez is.

Na csak ennyit akartam Szép napot.