Teljes biztonsági adatmentés szeretnék az oldalról, ehhez keresek bővítményt.

Teljes biztonsági adatmentés szeretnék az oldalról, ehhez keresek bővítményt. Olyasmit, mint a legkirályabb és legjobb Joomla Akeeba Backup, de persze most wordpresshez.Előre is köszönöm! :smiley:

1: Vezérlőpult - Eszközök - Exportálás - “Indítás után a WordPress egy XML fájlt fog készíteni, amit majd le kell menteni a saját gépre. Ez az a fájl amit WordPress eXtended RSS-nek vagy WXR-nek hívunk, és tartalmazza az összes bejegyzést, hozzászólást, egyedi mezőt és címkét. Amint a letöltés fájl elmentésre került, egy másik WordPress honlapon a honlapba történő importálás használhatóvá válik.” - Export file letöltése.2: Tárhelyed - phpMyAdmin - adatbázis kiválasztása - a teljes adatbázis mentése sql file-ban.3: Mentésre pluginok:http://wordpress.org/extend/plugins/search.php?q=backup&sort=4: Codex-ben leirás a mentésről angolul:http://codex.wordpress.org/WordPress_Backups5: WP költöztetésben információk a mentésről magyarul:http://dokumentacio.word-press.hu/wordpress-koltoztetes.html6: Google-ban “wordpress+mentés” keresőszóra:http://www.google.hu/search?source=ig&hl=hu&rlz=&q=wordpress%2Bmentés&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

Az első lépésben említett exportálás a bejegyzések képeiről is készít biztonsági mentést?

Robertooo, drága fórumtársam: az ötletemet - az 1. pontot - aug. 18-án irtam Neked. Azóta semmi késztetést nem éreztél, hogy ezt önmagad is kipróbáljad??? :blink:(az én Wp-im nem az upload könyvtárakból dolgoznak, hanem egy teljesen más, statikus tárhelyemről. úgyhogy halavány segédfogalmam nincs, hogy Nálad hogy működne … uccu neki, oszt próba!)

Ezt lehet nem ide akartad írni, (vagy ha igen nem én kerestem ezt a bővítményt) de képzeld el nem csak a wordpressel foglalkozom, így nem tudok mindent azonnal kipróbálni. :slight_smile: Attól, hogy megköszönöm még nem biztos, hogy azonnal van időm kipróbálni.

Robertoooo: van valami igazad … kevertem a szezont a fazonnal (most épp nem találok pirulós szmáljit, de vedd úgy, hogy ide tettem)… bocsika :slight_smile:

Majd azért kipróbálom, ha lesz rá idő… Csak azért kérdeztem, hogy tudja-e azt is, mert annak nagyon megörültem volna. De majd kiderül.

Robertooo: én ezzel egyszer költöztetést próbáltam. A máshonnan linkelt képeket vitte, de azoknak a teljes elérési útja meg volt adva természetesen. Sajna, az upload-dal semmi tapasztalatom nincs.

Annyira nem nagy probléma, mert az utóbbi időben külső helyről linkelem be a képeket. A többi meg úgyis megvan a gépemen, tehát bármikor helyreállítható.Mert közben kipróbáltam és csinált egy 6 megás xml fájlt, gondolom akkor abban benne van az összes bejegyzés + hozzászólások.

A WP beépített exportja alapvetően csak egy XML-fájlt generál. Az export-fájl feltöltésekor (azaz importkor) kérdezi meg, hogy importálja-e a képeket. Ugyhogy az a legjobb megoldás, ha az XML-export után lemented a teljes uploads könyvtáradat is (vagy ahová a médiatartalmaidat feltöltöd).

Egyébként a wp-content könyvtár biztonsági mentéséhez is van plugin: http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-backup/