Telepítéskor nem jön létre htaccess

A WP szépen feltelepült, de nem jött létre .htaccess fájl. Így aztán hiába írja ki a WP ha közvetlen linket kérek: “Ha a .htaccess fájlhoz a WordPress-nek lenne írási joga, akkor a változtatások automatikusan megtörténtek volna”, mert nincs htaccess. De képet sem tudok feltölteni, mert nem jön létre az uploads könyvtár sem.

Vajon a szerveren kellene állítani valamit? (A tárhelyszolgáltató szerint nála minden rendben, én pedig szűz 3.1.2-est teszek föl, ami másutt egyből és pontosan működik.)

ezzel a bővítménnyel ellenőrizheted, hogy melyik könyvtárnak milyen jogot kell adni, és milyen jog van rajta: http://wordpress.org/extend/plugins/wp-security-scan/

A bővítmény útmutatása alapján FTP-n keresztül rendezd a jogokat. (Engedélyezi a tárhelyszolgáltatód a .htacces használatát?)

Köszönöm!

A plugint feltettem, ahol kellett a chmod-ot átírtam (most minden zöld). Ezután kézzel felvittem egy .htaccess-t és beállítottam, hogy egyéni permalinkek legyenek (mivel magától nem mükszik, mert továbbra sincs írási jog.) Képet sem lehet továbbra sem feltölteni.

Leírtam mindezt a kedves szervergazdának - és majd meglátjuk…

Mégegyszer köszönöm a segítséged!

Ha nem jött létre a /wp-content/uploads könyvtár, akkor FTP-n keresztül hozd létre saját magad (TotalCommander F7 parancs).

[Amennyiben a pécsi El-Lobó vagy, akkor nem tudod a számomat? :wink: ;)]

(El Lobo - A farkas néven regisztráltam Pécsről 2007-ben, most már mindegy smile.gif Hogy a fenébe ne ismerném a számod, de nem akarlak zavarni, ráadásul lehet, mások is jó megoldásokhoz jutnak azzal, hogy én itt megosztom a bajaimat - te pedig mondod a megoldást smile.gif Amit amúgy nem tudok eléggé megköszönni!)

Ahogy a dolog áll most (a szervergazda pozitív hozzáállása melett): kézi .htaccess - kézi sajátlink kódbeírással (a postname-t állítva be); kézi uploads könyvtár is készült. A szervergazda a config fájlra ftp rétegadatokat tett (Joomla mintára, de én nem tudom, hogy WP-re ez kell-e egyáltalán)és a wp-admin könyvtárba is tett .htaccess-t.

Most megy. Kiváncsi vagyok,mi lesz majd mondjuk új verzióra frissítéskor.

Az általad mondott security program más WP-blogjaimban is hiányosságként jelzi, hogy a wp-admin könyvtárban nincs .htaccess, de azok attól működnek. Kérdés, hogy oda a főkönyvtári. htaccess-t másoljam be vagy mi legyen?

Ugyanígy megemlítem, hogy a többi WP-blogom (különböző tárhelyszolgáltatóknál) nem kívánta meg az “ftp rétegadatokat” és saját maguk létrehozták a fentebb kézi-nek titulált egységeket.

Hiába na, ha a kedves ügyfelek szanaszét birtokolják a tárhelyeket, akkor az ember szépen beleőszül, amíg minden szolgáltató, minden rendszer összes csapdáját kikerüli.

Sziasztok!

Csináltam egy .htaccesst, mert nem generált a rendszer automatikusan. Ez a tartalma:

Code:

# BEGIN WordPress

RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteRule ^index.php$ - [L]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule . /index.php [L]

php_value suhosin.post.max_vars 10000

php_value suhosin.get.max_vars 10000

php_value suhosin.request.max_vars 10000

# END WordPress

Az eredmény 500-as szerverhiba, ha feltöltöm:((

Azért volt szükség rá, mert nem tudok 16-nál több menüpontot csinálni. A php.ini-be is beszúrtam a

Code:

suhosin.post.max_vars = 5000

suhosin.request.max_vars = 5000

sorokat, de semmi. Több fórumon is olvastam olvastam, hogy ez a megoldás: http://forum.khairul...ress-menu-limit meg ismerős is mondta, hogy neki működött. Mindenki lelkendezett, hogy de jó, de jó, tehát biztos működnie kéne...

Én vajon mit rontok el?

Köszi a segítséget!

azt, hogy értelmes szolgáltató nem engedi felülbírálni a saját beállításait csak úgy akárkinek…

php_value suhosin.post.max_vars 10000

php_value suhosin.get.max_vars 10000

php_value suhosin.request.max_vars 10000

ettől hal meg…

kérd meg a szolgáltatódat h emeljen neked…