Sziasztok, segítséget kérek.
Új wp-t telepítettem. Az admin felületen szerettem volna a permalinket beállítani %postname% -re, de már az Közvetlen linkek oldalra érkezéskor, akár módosítok, akár nem és visszalépek a főoldalra nem enged újra belépni az admin felületre. Mindig a főoldalt adja ki. Törli a ,htaccess fáljból az adatokat. Ha visszateszem az eredeti htaccess fáljt akkor újra rendben az alap /?p=1 beállításokkal.
Valaki tud nekem segíteni?
Előre is köszönöm!
Joe
A tárhelyszolgáltatód támogatja a htaccess használatát? Mert a fentiek alapján nem úgy tűnik.
Szia Andrea!
Igen támogatja, hiszen több domain is fut a tárhelyen és csak az egyiknél jelenik meg ez a probléma.
Izgalmas probléma.
Tippek:
- töltsd fel újra a wp core fájlokat, hátha valami törött
- Ezt érted eredetinek?
<br />
# BEGIN WordPress<br />
<br />
RewriteEngine On<br />
RewriteBase /<br />
RewriteRule ^index.php$ - [L]<br />
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f<br />
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d<br />
RewriteRule . /index.php [L]<br />
<br />
# END WordPress<br />
```<br />
Csak mert ezt az első permalink változtatás szokta generálni, azaz nincs "eredeti".<br />
Próbáld ki, hogy beállítod a permalinket, a htaccess fájlt ezzel a tartalommal feltöltöd, ha más van benne és átállítod a htaccess fájl jogosultságait 640-ra vagy 600-ra. (Ugye 644 az alapértelmezett a tárhelyen?) Ebben az esetben mi a helyzet?
Szia Andrea!
Frissítettem 4.2-es verzióra.
Ok ezt értem eredetinek. 640-re, 600-ra állított jogosultságoknál 403-as hibát ad. 644-nél jön be a weboldal.
A permalink oldalra ugrásnál már törlődik a .htaccess adat. Ami marad:
Ezek szerint valami belefirkál, pedig nem kellene. Azon már ugye túl vagy, hogy alapsablon bekapcsolása és összes használt bővítmény kikapcsolása és egyesével ellenőrzése?
Egyébként mi a pontos hibaüzenet, amikor nem enged belépni?
Szia Andrea!
Igen túl. Az alap sablon (Twenty Fifteen) bővítmények nélkül ugyan azt csinálja. Nincs hibaüzenet. Amikor a Követlen linkek oldalra lépek és beállítom a permalinket akkor automatikusan visszadob admin felületről a blogba (főoldal) és nem enged utána belépni az admin felületre. A felső sávban hiába kattintok a vezérlőpult linkre újratölti az oldalt és ennyi. A böngésző címsorában írja: “http://reevango.eu/wp-admin/” de nem azt az oldalt mutatja hanem a blogot. Tehát be vagyok lépve az oldalra, csak a vezérlőpultot blokkolja valami.
Joe
ui.: Nagyon köszönöm, hogy foglalkozol a problémámmal, hálás vagyok.
Próbáld ki: a fenti .htaccess tartalom, csak elé még tedd be ezt a kódot:
<br />
<br />
Options FollowSymLinks<br />
AllowOverride All<br />
<br />
```<br />
Ha ez sem jön be, akkor következő lépésként próbáld ki, hogy a fájlok jogosultságát 666-ra állítod. (Figyelem! Ez biztonsági rés!)<br />
<br />
És tölts fel egy friss, tiszta wp-config.php fájlt (amibe te írod be a kapcsolódási adatokat, nem ctrl-c - ctrl-v-vel, hanem a billentyűzettel).
Szia Andrea!
A beillesztett kóddal 500-as hibát ad.
A wp-config fájlt megcsináltam ahogy írtad.
A helyzet változatlan.
Lehet, hogy kellene szót váktanod a tárhelyszolgáltatóval.
Viszonylag többször előfordul, amikor azt tapasztaljuk, hogy az egy szolgáltatónál futó egyik vagy másik weboldalunk valamiért makrancoskodik; ennek az is lehet az oka, hogy az adott weboldalak ugyanazon szolgáltató más szerverén lakoznak, és a szerverek beállításai között apró eltérések vannak.