Telepítés után a premalink oldal törli a .htaccess fájl tartalmát

Sziasztok, segítséget kérek.

Új wp-t telepítettem. Az admin felületen szerettem volna a permalinket beállítani %postname% -re, de már az Közvetlen linkek oldalra érkezéskor, akár módosítok, akár nem és visszalépek a főoldalra nem enged újra belépni az admin felületre. Mindig a főoldalt adja ki. Törli a ,htaccess fáljból az adatokat. Ha visszateszem az eredeti htaccess fáljt akkor újra rendben az alap /?p=1 beállításokkal.

Valaki tud nekem segíteni?

Előre is köszönöm!

Joe

A tárhelyszolgáltatód támogatja a htaccess használatát? Mert a fentiek alapján nem úgy tűnik.

Szia Andrea!

Igen támogatja, hiszen több domain is fut a tárhelyen és csak az egyiknél jelenik meg ez a probléma.

Izgalmas probléma. :slight_smile:

Tippek:

1. töltsd fel újra a wp core fájlokat, hátha valami törött
  2. Ezt érted eredetinek?
<br />
# BEGIN WordPress<br />
<br />
RewriteEngine On<br />
RewriteBase /<br />
RewriteRule ^index.php$ - [L]<br />
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f<br />
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d<br />
RewriteRule . /index.php [L]<br />
<br />
# END WordPress<br />

```<br />
Csak mert ezt az első permalink változtatás szokta generálni, azaz nincs "eredeti".<br />
Próbáld ki, hogy beállítod a permalinket, a htaccess fájlt ezzel a tartalommal feltöltöd, ha más van benne és átállítod a htaccess fájl jogosultságait 640-ra vagy 600-ra. (Ugye 644 az alapértelmezett a tárhelyen?) Ebben az esetben mi a helyzet?

Szia Andrea!

Frissítettem 4.2-es verzióra.

Ok ezt értem eredetinek. 640-re, 600-ra állított jogosultságoknál 403-as hibát ad. 644-nél jön be a weboldal.

A permalink oldalra ugrásnál már törlődik a .htaccess adat. Ami marad:

# BEGIN WordPress

# END WordPress

A helyzet változatlan

Joe

Ezek szerint valami belefirkál, pedig nem kellene. Azon már ugye túl vagy, hogy alapsablon bekapcsolása és összes használt bővítmény kikapcsolása és egyesével ellenőrzése?

Egyébként mi a pontos hibaüzenet, amikor nem enged belépni?

Szia Andrea!

Igen túl. Az alap sablon (Twenty Fifteen) bővítmények nélkül ugyan azt csinálja. Nincs hibaüzenet. Amikor a Követlen linkek oldalra lépek és beállítom a permalinket akkor automatikusan visszadob admin felületről a blogba (főoldal) és nem enged utána belépni az admin felületre. A felső sávban hiába kattintok a vezérlőpult linkre újratölti az oldalt és ennyi. A böngésző címsorában írja: “http://reevango.eu/wp-admin/” de nem azt az oldalt mutatja hanem a blogot. Tehát be vagyok lépve az oldalra, csak a vezérlőpultot blokkolja valami.

Joe

ui.: Nagyon köszönöm, hogy foglalkozol a problémámmal, hálás vagyok.

Próbáld ki: a fenti .htaccess tartalom, csak elé még tedd be ezt a kódot:

<br />
<br />
Options FollowSymLinks<br />
AllowOverride All<br />
<br />

```<br />
Ha ez sem jön be, akkor következő lépésként próbáld ki, hogy a fájlok jogosultságát 666-ra állítod. (Figyelem! Ez biztonsági rés!)<br />
 <br />
És tölts fel egy friss, tiszta wp-config.php fájlt (amibe te írod be a kapcsolódási adatokat, nem ctrl-c - ctrl-v-vel, hanem a billentyűzettel).

Szia Andrea!

A beillesztett kóddal 500-as hibát ad.

A wp-config fájlt megcsináltam ahogy írtad.

A helyzet változatlan.

:frowning:

Lehet, hogy kellene szót váktanod a tárhelyszolgáltatóval.

Viszonylag többször előfordul, amikor azt tapasztaljuk, hogy az egy szolgáltatónál futó egyik vagy másik weboldalunk valamiért makrancoskodik; ennek az is lehet az oka, hogy az adott weboldalak ugyanazon szolgáltató más szerverén lakoznak, és a szerverek beállításai között apró eltérések vannak.