Ez lenne a nemrég indult blogom: TechnoKrata
Várnám a visszajelzéseket, miként lehetne jobbá tenni az oldalt.
Tárhelyszolgáltatóban is gondolkodom, mert, ha jól vettem észre, a WordPress.com oldalon, nem mindent tudok beállítani és telepíteni. Pl. nem működik a videók beágyazása, úgymond nem tudok “embed”-elni más oldalakról (pl. WebCsatorna.hu), csak a YouTube működik. Emellett szeretnék saját CSS-t is készíteni, de ahhoz fizetni kell a WordPress-nél, vagy akár egy meglévőt átalakítani. Persze lehet, hogy nem tudom jól, még kezdő vagyok wordpress terén. Van egy csomó ingyenes téma, egyik jobb, mint a másik, de még nem tudom használni. Minden építő jellegű hozzászólást, kritikát várok.
Köszönöm.
szia
Nos, szerintem szakíts a wordpress.com-mal,és szerezz be egy tárhelyet, meg vásárolj egy domaint. Ha nincs rá kereted, vannak ingyenes tárhelyek is, amin gondtalanul elfut a wordpress motor, én most egyet ajánlanék neked a comze.com-ot 3gb free tárhely, ráadásul reklámmentesen. Fizetősnek meg vagy hostgratort vagy a servagenetet. Könnyedén tudod telepíteni a magyar legfrissebb wordpress motort (2.7) olyan sablont töltesz fel és szabsz saját ízlésednek megfelelően egyedire (nha ezt jólmegasszontam:D) amilyen csak jólesik. Jha, és rengeteg plugin is van. Wordpress.com-on meg csak az van, amit gyárilag beletettek. Meg CSS-t sem lehet variálni. Meg semmit.
Szívesen:D
Köszönöm kedves Danielray!
A Comze.com-ot kipróbáltam. Tökéletesen működik a telepítés, és a CPanel is. Most valahogy így néz ki az oldal. Oldal link: Technokrata. (Nem a legjobb.) Ellenben még van pár dolog, amit be kell állítanom a témánál, de előtte inkább olvasok, hátha én is el tudom készíteni. Van pár plugin, amit kifejezetten említ, hogy be kell állítani, azokkal kész vagyok, csak még épp a grafikákat, feliratokat kell átdolgozzam. Ettől függetlenül nagyon úgy néz ki, hogy saját, fizetős honlap lesz az egészből. Köszönöm még egyszer.
Vagyis még nem láthatjuk, hogy az oldal valóban azonos-e az önkritikáddal... :)
Szia kedves Győző!
Megnéztem én is az oldalt és valóban ez jön be… De ehhez az önkritikához semmi köze nincs. Este 8-kor pedig még elérhető volt. Ha jól olvastam akkor a “Comze webhost” adminja csekkolja az oldalt, hogy van-e rajta “bűnös, fondorlatos, gonosz, kaján, rosszhiszemű, rosszindulatú, szándékos, vétkes” (kiválasztott rész aláhúzandó) tartalom. Én mondjuk előre mondtam volna az adminnak, hogy nincs… Mert még semmi sincs rajta ugyanis. A plugineket próbálom először összerakni, ahogy le van írva a témához adott readme.txt fájlban. De csak görcsölök vele. Csak sajna még a témát sem látjátok. Amúgy a Wordpress Fun nevezetű lenne. Itt megtalálható. Aki esetleg használta már e témát, attól szívesen veszem a segítséget.
Köszönöm.
Szervusz KeleMan!
Látom, nem is nagyon tudtál aludni, hogy elfogadja-e a fránya admin az oldaladat - most ránézve már működik, az “üres téma” ezek szerint nem tartalmaz nemkívánatos tartalmat.
Ez egy jó kis sablon, egyszer, próbaképpen én is összeraktam - lehetett vele kicsit tornázni, de az nem a sablon hibája miatt volt…
Sok sikert!
Szia kedves Győző!
Igen, szerencsére már elérhető. Meg is kaptam az e-mailt. “Your account technokrata.comze.com has been checked and approved by the system administrator. Domain is now active. We are sorry for inconveniences it may caused and thank you for patience.” Mindenesetre azért jó dolog, hogy ilyenekre figyelnek.
Most épp a permalinkek beállításánál tartok, állítgatom a css fájlokat 666-ra. Plusz belenyúlok a leírás szerint kicsit a kódba. Amúgy olyat terveztek itt a magyar WP-n, hogy egy adott oldal teljes körű megalkotásának a bemutatóját leírjátok? Gondolok itt a tárhely szolgáltató regisztrálására, beállítására, valamint e mellett a sablon téma telepítésére és annak beállítására is. Ha itt a fórumban meg lehet oldani, akkor szívesen leírom, ha valakit érdekel. Legalábbis erre az oldalra kiterjedően.
Sziasztok!
Ismét jelentkezem. Az egyik hozzászólásban DanielRay javasolta, hogy próbáljam ki a comze.com ingyenes szolgáltatót. Meg is tettem. Az eredmény itt elérhető: TechnoKrata. Néha vacakol a szerver, de amúgy jó kis lehetőség itt kipróbálni és megalkotni a Wordpress témát. Szakítottam a WP Fun témával és átnyergeltem a Fresh Citrus témára, mivel sokkal kellemesebb és letisztultabb. Ti mit szóltók hozzá??? A fordítást magam végeztem, ha valami ötletetek felmerül úgy kérlek jelezzétek. Várom megtisztelő véleményeteket.
Szép napot mindenkinek!
Szia!
Nekem tetszik az új téma! Tényleg letisztult!
Pár észrevételem volna:
- Tiltsd le a hozzászólásokban a hangulatjelek grafikus megjelenítését, nem elegáns a szürke keret körülöttük.
- Logót csinálhatnál sajátot…
- A keresősáv “Search” feliratú gombját is magyaríthatnád, akárcsak a hozzászólás elküldése (Send) gombot.
- Illetve a láblécben szereplő felirat is lehetne magyar.
- Web 2.0 logó nem passzol oda, szerintem nyugodtan töröld.
Kb. ennyi észrevételem volna.
És végülis ez most egyenlőre inkább csak egy magyarított téma tartalom nélkül… tehát inkább majd akkor véleményezném ha a már említett “Search” gombra kattintás után találok is ott valamit (szándékosanbeszólós ) ill. legközelebb febr 1-én mert addig síelek holnaptól
–OFF: ha van tapasztalatotok szép és használható téli témával akkor szóljatok magánban
további kellemes fórumozást&blogolást!
Köszönöm mindkettőtöknek az építő jellegű hozzászólásokat. Kedves Milhó! Tanácsaidat megfogadom, ezekkel fogom kezdeni. Kedves hgrg, Neked pedig jó síelést kívánok!
Megnéztem a blogot. Ãgy már sokkal tetszetősebb!
Kedves Milhó! Köszönöm a visszajelzést, jólesik. Szerencsére az elmúlt napokban volt időm foglalkozni egy kicsit a bloggal.
Annyi kérdésem lenne hozzátok, hogy alapból ez a téma nem mutatja a “Kategóriák” mellett, hogy az adott témában hány post jelent már meg. Tehát ha mondjuk írok egy postot a “Film”, és egyet a “Szórakozás” kategóriában, akkor ugye 1db-1db post van az adott kategóriában. Ellenben ha írok még egyet pl. a “Film” kategóriába, akkor más blogoknál van mikor mutatja, hogy az adott kategóriában hány post van. Tehát pl. Film (2), stb. Tudom, hogy ez témafüggő, ill css-ben kellene beállítani, de esetleg erre lenne valami widget? Segítségeteket és válaszotokat előre is köszönöm.
Csak a miatt kérdezném, mert a téma alapból 4 db formát jelenít meg a jobb oldalsó sávon. Ez rendre: Kategóriák, Archívum, Linkek (Ezeket olvasom), Meta (Admin panel). Ellenben ez csak akkor van, ha nem használok semmilyen widgetet.
Ha már egyet is bekapcsolok a wordpress admin felületen, akkor a fenti 4 eltűnik és helyette csak azok maradnak, amiket én kapcsolok be. Tudom, hogy a fenti 4-et lehetne pótolni, és ott a ketegóriáknál be is lehetne állítani, hogy a “Látható bejegyzések száma” opciót bekapcsolom, csak ezzel ez a baj…
…tehát, hogy elcsúszik a darabszám. Ha valaki esetleg tudna erre megoldást, azt nagyon megköszönném.
Hát itt a CSS-ben kellene átírni a pozíciót. De szerintem így sem néz ki rosszul
pofás kis sablon, még nem találkoztam vele. Az oldal is szép, de én a jobb felül a SEARCH-öt átírnám magyarra, a kapcsolat és az archívum menüt fejleszteném még egy kicsit
Azt hiszem elkészültem az oldalammal, a TechnoKrata nevű bloggal. Már van rajta több, mint 30 bejegyzés, lehet olvasgatni. hgrg remélem már visszaért a síelésből és neki is tetszeni fog. Már csak egy kérdésem lenne a Tisztelt Nagyérdeműhöz… Hogyan tudnám népszerűsíteni a blogot??? Válaszaitokat ismételten előre is köszönöm.
Teljesen jó lett a blog. Gratuálok hozzá! Én biztos rendszeres olvasója leszek.
Egy kicsit átalakult az oldal. Akit érdekel az ide kattintva elérheti: TechnoKrata - http://technokrata.comze.com. Minden visszajelzést, építő jellegű kritikát szívesen várok.
Megkukucskáltam a blogodat, és nagyon tetszett! Roppant kellemes külső és színvilág, átlátható tartalom, se nem túl zsúfolt, se nem túl puritán, a felépítése is logikus, átgondolt. Ãgy első ránézésre nem is tudnék mondani rajta olyan dolgot, amin érdemes lenne változtatni. Igazán színvonalas munka!
Köszönöm!