Taxonomy

Sziasztok!Szeretnék egy kis fejtágítást erről kérni, hogy mi is az a taxonomy, hogy mire jó és ha belefér, akkor hogy hogyan kell használni ezeket.

Nagyon köszönöm a segítséget!Üdv: varcsaba

Semmi bonyolult. Így “csúfolják” a WordPress osztályozási (kategórizálási) rendszerét. Vannak ugye a hierarchikus rendszerbe illeszthetőek, mint a kategóriák, oldalak és ilyesmik, meg vannak amik nem, ilyenek a cimkék (tags) pl.

Az, hogy mire jók inenntől gondolom már egyértelmű. Ezek vezérlik mindenféle szempontból a tartalom rendszerezését és adott esetben a megjelenítését is.

A használatuk is elég egyértelmű alapesetben. Az oldal egy “statikus” oldal, a bejegyzés az ami a neve. Ehhez lehet kategóriá(ka)t és cimkéket rendelni. Ezek segítenek tematizálni és megatlálni az adott bejegyzést a sok-sok bejegyzés között.

Vannak még persze egyedi mezők, amik a bejegyzéshez rendelhetőek és úgynevezett meta (hozzáadott, vagy nemtom hogy lehet magyarul normálisan megfogalmazni) információkat hordoznak és egy csomó mindenre használhatóak.Ezen kívül meg kreatív kedvű emberek készíthetnek mindenféle egyedi osztályozási rendszert ami aztán beépülhet a wp alap osztályozási rendszerébe. Például speciális bejegyzéstípusokat, vagy egyéb ilyesmiket.Használni őket elég egyszerű, mert a dashboard úgy van felépítve, hogy ha akarnád se nagyon tudnád megkerülni. :slight_smile:

Tehát nem igazán tudod “nem használni”, maximum rosszul használni.

Köszönöm a gyors választ. Ezeket mind ismertem eddig is, biztos megzavart valami. Sok helyen taxonomynak írták, erről meg még nem hallottam Wordpressnél. De már értem akkor ezt is, köszi! :slight_smile: