"Tasty Showcase" sablon

Sziasztok!

Új vagyok a wordpress világában. De most kénytelen vagyok megtanulni, mit hogyan. :smiley: Tasty Showcase sablont használok, és lenne pár kérdésem. És hátha valaki még használja ezt a sablont, tehát jól jön neki ez a téma. Ja és 3.1.2 verziójú magyar wordpress-em van.

• A sablon alapból tartalmaz egy amolyan csúszkát, ahol az utolsó négy hozzászólás jelenik meg egy képpel. Ennek a képnek megadnak egy méretet (653 × 367). Erre vágtam a képeket amit felhasználtam ,de így egy kis fehér csík marad oldalt és alul. Így nem olyan szép és látványos. Mozgáskor jó kis fehér csík van a képek között. :S Rosszul vágtam a képeket, vagy más hiba lehet?

(Még nincs kint a honlap, de két képet mutatok, hogy hogyan néz most ki a képekkel… képek alap , Kép mozgásban)

• Valamint a fejlécben ahol a kép van, van lehetőség HTML kódban babrálva más betűtípust, színt használni? Valamint esetleg a bal felső sarokba még egy emblémát is elhelyezni? Ez tudom tök alap kérdés, de kezdőként simán lehetek ennyire szőke… :smiley:

• Felül a felső menüsorba rakja az oldalakat. A wordpressben találtam olyan lehetőséget, hogy lehet egymás alá/egymásba tetszőleges mélységig rakni az oldalakat. Ez olyan, mint az almenü? Mert ha az egyik oldalt így rakom, akkor utána a honlapon nem találom meg, csak ha tudom az elérési útját (link). Ezt hogyan lehet akkor itt megoldani, hogy legyenek almenük? Pl. ha az oldal fölé tartom az egeret akkor almenünek más oldalakat is mutasson amire aztán kattintva másik oldal jön be. Remélem nem teljesen zavaros. A lényeg, hogy ne egymás mellett jelenjen meg minden oldal, lehessen egymás alá is tenni oldalakat… Vagy ezzel a sablonnak ezt nem lehet, nincs rá lehetőség?

Előre is köszi mindenkinek! :smiley:
  • nyomsz egy printscreent, megnézed mennyivel nagyobb képek kellenek, és akkora képeket raksz be a helytelenül megadott méret helyett! :wink:

• oda raksz html kódot ahova akarsz. a fejléced - angol nyelvtudás előnyben - a sablonod header.php-jában van. úgy variálod és alakítod át, ahogy csak akarod. betűtípust és színt pedig a style.css segítségével (is) állíthatsz.

• ha egy aloldalon állva is tudni akarod hogy hol vagy, akkor a breadcrumb nevű megoldás kell neked. keress rá.

A kép nem jött, be mert lemérve is ugyanaz az arány maradt, szóval jól adták meg. Megadott: 653x367, mért: 655x369. Szóval itt valami más miatt lesz kicsit kisebb a kép. Egy ilyen méretű javított képet berakva is olyanok lettek sajna…

A HTML akkor menni fog talán… :slight_smile:

Az aloldalnál meg nem arra gondoltam, hogy látszódjon, hanem, hogy főoldalról is odataláljon aki akar. Mármint ha itt csinálok egy aloldalt ami a “bemutatkozás” szülő alá megy, akkor azt hol látja az aki böngészi az oldalt? Mert ahogy próbálgattam azt se úgy nem látni ha rákattint a bemutatkozásra, se sehol az oldalak között. Ezt kipróbálom amit írtál most. :slight_smile: