Sziasztok!
Komoly problémával állok szemben. A tárhelyszolgáltatóm bejelentette, hogy cpanel -ről átállnak interworx -ra és megkért, hogy telepítsük át a tárhelyet. Ez nálam már önmagában is kiveri mondjuk a biztosítékot. Hála a “napi” mentésüknek kaptam egy február 4 -i full mentést a rendszeremről, amelyben átírtam és megadtam az új tárhelyen létrehozott adabázist, felhasználót, jelszót. Feltöltöttem és ez a hibaüzenet fogadott:
<code>Internal Server Error<br />
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.<br />
Please contact the server administrator, webmaster@richrdtechno.eu and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.<br />
More information about this error may be available in the server error log.</code>
```<br />
<br />
<br />
Épp online voltam az ügyfélszolgálattal, aki annyit mondott: majd ránézek, és ott hagyott, mint eb a szaharát.<br />
Arra gondoltam, ha feltolok egy új wordpress -t és beimportálom a mentést amit kaptam, még működhet a rendszer?
Üdv. A helyzet a következő. Letöltöttem az adatbázisomat, és ftp-n leszedtem a fileokat a régi tárhelyemről. Majd feltöltöttem őket az új tárhelyre, importáltam az adatbázist, módosítottam a config file -t majd felülírtam a szerveren lévővel és 500 Internal Server Error hibaüzenetet kapok. Tippek a probléma megoldására?
Szia!
Az oldalad gyökér könyvtárában lévő .htaccess fájlt nevezd át. (pl .htaccess_old)
Utána a permalinkeket (http://codex.wordpress.org/Using_Permalinks) állítsd alapértelmezettre (próbáld ki így is, hogy 500 as hiba lesz-e), majd vissza, amilyen szerkezetű volt.
Ha minden jól ment akkor egy egy új .htaccess jött létre (ha van jogosultsága rá) Ellenőrizd ftp-n, hogy ott van-e. Ez egy “alap” .htaccess-t hoz létre. Próbáld ki így, hátha…
Ü: András
Szia!
htacces file módosítását követően sem férek hozzá az admin felülethez, így nem tudok sajnos módosítani a premalinken. Egyéb tipp esetleg?
Közben phpadminban módosítottam a premalinket, de sajnos a helyzet változatlan sőt eközben nem jött létre új htacces file sem. Tényleg ennyire nehéz egy wp költözés?
Nem, a wp költöztetése extrém könnyű. Ha probléma van, legelőször célszerű lenne a szerver error log tanulmányozása, mert az rendszerint sokat elárul. Ezt a tárhely kezelő felületén éred el vagy tárhelytől függően letölthető formában teszik számodra elérhetővé.
A költöztetési probléma sok esetben tárhely beállítási / jogosultsági okból szokott fakadni, néha az is előfordul, hogy az új helyre nem sikerül minden fájlt feltölteni (vagy törötten kerül oda), ennek az oka pedig többnyire a nem jól választott ftp-ző szoftver szokott lenni.
Tehát kezdd azzal, hogy megnézed a szerver error logját. Ha találsz benne olyasmit, hogy nincs fájl vagy könyvtár (403.shtml, 404.shtml, robots.txt szokott lenni), akkor hozd létre - üresen a wp gyökerében. Ha mást szövegel, akkor gyere vissza a hibaüzenettel ide.