Tárhelyen belüli mozgatás

Üdv!

Van egy tárhelyem melyen egy WP-t configoltam, egyedi sablont húztam rá, valamint feltöltöttem tartalommal.

Példa kedvéért a cím: www.példa.hu/wordpressSzeretném a wordpress könyvtárból a www.példa.hu rootba áthelyezni az egészet.Ennek mi a menete? Illetve milyen hibák adódhatnak? Tartalomvesztés? URL-eket újra kell írni?Nem találkoztam ilyen témával :slight_smile:Üdv Gábor

Különösebb para nincs vele. Az adatbázishoz nem nagyon kell nyúlni az alap. Másolás után mondjuk a Home és az URL -t át kell írni, ki kell szedni a /wordpress részt.Ha raktál fel képeket, akkor azoknak az elérési útja nem lesz jó, így azokat javítani kell, manuálisan vagy egy egyszerű phps szövegcserével.Én így szokatam:

Code:

$postok=mysql_query("select ID, post_content from wp_posts");

while ($p=mysql_fetch_object($postok)) {

$ujpost=str_replace("RÉGIURL", "UJURL",$p->post_content);

mysql_query("update wp_posts set post_content='".$ujpost."' where ID='".$p->ID."'");

}

És ezt a kódot? Hova? honnan? merre találom? :slight_smile:

Helló!Én is csatlakoznék wordsworth kédéséhez: elkészült a honlapom a zoldtakaritas.com/wordpress cím alatt.

Ezt szeretném módosítani úgy, hogy a wordpress eltűnjön a végéről, magyarul www.zoldtakaritas.com legyen belőle.Rengeteg hozzászólást elolvastam, de eddig nem sikerült a módosítás.

A Vezérlőpultban átirtam az url-eket, azóta már belépni sem tudok az adminba :frowning: viszont az oldal szétcsúszott.Valaki meg tudná egyszerűen magyarázni, mit kell pontosan csinálnom?Előre is köszi!

Lehet, hogy van jobb megoldás is ennél, de akkor a zoldtakaritas.com/wordpress mappa tartalmát töltsd fel a zoldtakaritas.com-ra. (és mivel a címet már átírtad működnie kellene)

Amikor szerveren belül költöztetünk, akkor az alábbi módon kell eljárni. Mivel egy szerveren maradunk, ezért adatbázishoz nekünk lényegében nem kell nyúlni és a konfigurációs fájt sem kell megnyitnunk. Tehát másolgatni kell majd. Példaként Pappos oldalát fogom venni, így könnyedén meg lehet érteni.


  1. zoldtakaritas.com/wordpress fájljait mentsük le számítógépünkre.
  2. a letöltött wordpress mappa fájlait, hangsúlyozom, hogy a benne lévő fájlokat, másoljuk a weboldalunk gyökerébe.
  3. lépjünk be a zoldtakaritas.com/wordpress/wp-admin-ba
  4. az általános beállításoknál állítsuk át a http://zoldtakaritas.com/wordpress urlt http://zoldtakaritas.com-ra ekkor meg fog halni a zoldtakaritas.com/wordpress weboldal és tovább is él zoldtakaritas.com formában.    Mivel egy szerveren vagyunk ezért mi csak fájl szinten másolunk és az sql parancsot lényegében, amely megváltoztatja a weboldal URL-jét vagyis a phpmyadminban a site url és home értéket, egyszerűen a régi oldal adminjából intézzük, ahogyan a 4. pontban mondtam.

Én is ezt írtam, csak Efrud részletesebben. :slight_smile:

Segítséget szeretnék kérni. oldalam.hu/wordpress-ből költöztettem oldalam.hu-ra. Úgy csináltam, mint ahogy fentebb leírtátok, viszont nem jön be az oldal, csak egy üres lap. Admin-ba pedig angolul van minden magyar helyett és nem enged belépni egyik oldalsó menübe se, tehát se beállítás semmi.

Próbálkozz meg mégegyszer egy törlést követően, valahogy ezek egyike szerint: http://dokumentacio.word-press.hu/wordpress-koltoztetes.html

Ez alapján csináltam. Működött minden, átírtam oldalam.hu-ra az elérhetőséget, feltelepítettem a gyökérbe, ahol nem volt semmi.

Onnantól egy üres lap jön be és, ha belépek akkor is angol az egész wordpress, de a honlap fehér…

a wp-config.php fájlt word vagy hasonló szerkesztővel szerkesztetted. egy “hexa-piszok” maradt benne, továbbá nincs definiálva ugyanit a hu_HU.ezernégyszázhuszonháromszor volt róla szó a Fórumban; keress rá a fehér képernyő, a magyar nyelv stb. kifejezésekre.

Sziasztok!Remélem, jó helyre írok.

A problémám a következő: a wp.pinksmink.hu-t szeretném átköltöztetni a pinksmink.hu-ra (jelenleg a wp.pinksmink.hu mappában vannak a fileok, ezeket lemásolom és felteszem a gyökérkönyvtárba (ez ugye az, ahová ha belépek üres és csak egy ftpacess filet látok), majd ezt követően átállítom a beállítások az adminban, ez rendben van megcsinálom.

DE!A domainkezelő adminjában úgy oldottam meg, hogy a pinksmink.hu átirányít a wp.pinksmink.hu-ra. ezzel mi a teendő? Törlöm az átirányítást és ennyi, működni fog?Azért lenne fontos, mert, akinek csinálom gyakorlatilag a weblap forgalmából él és nem mindegy, hogy wp.pinksmink.hu vagy pinksmink.hu. Utóbbi kicsit jobban mutat.A másik, ami ehhez kapcsolódó domainmozgatás kérdése:

Az oldal idáig a pinksmink.lapunk.hu-n volt, erre volt megvásárolva az ottani szolgáltatónál a domain, de mivel az oldal eléggé “elcsúnyult” és drága volt, ezért döntött a tulaj a költözés mellett.

Azt szeretném kérdezni, hogy a lapunk.hu-n lévő tartalmat elég-e megszüntetnem egy törléssel, mert ahogy nézem, ott 301-es átirányítás nem alkalmazható. Azért lenne ez fontos, hogy ne keveredjenek a googleben a domainek, illetve mert az ottani szöveges tartalom lett másolással áthozva ide, így nem lenne jó, ha kiütné egymást a kettő. Ha így teszek jól járok el?