tarhelyem.net

http://homar.blog.hu/2011/04/09/szo_nelkul_torli_a_szajtokat_a_tarhelyem?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=indexhttp://seo.forum.hu/webtarhely-f48/tarhelyem-net-messze-keruld-el-es-segits-t11805/Az a mano nem én vagyok, de akár velem is, sőt bárki mással megtörténhetett volna!

Ehh…

A leírtak közül egyik domain-en sincs már tartalom, csak a .net-esen. Szánalmas az egész. irritated.gif

Igazából én a seo forumon is végigolvastam a dolgokat, de nem igazán értem a tárhelyest. Tény, hogy adatmentésre szükség van. De szerintem ez nem egy olyan dolog, amivel egy műkörmös nő mondjuk törődni fogsz. Ha nem haragszik meg senki én pedig nem fogom minden ügyfelem oldalát menteni x millio külön szerverről. Nekem a véleményem erről az, hogy mentsen szépen a szolgáltató, olyat kell választani ahol a biztonság alap és nem ilyen megoldásokhoz nyúl. A másik fórumon azt írták, hogy mit várunk el X 100 forintért, hogy majd adatmentést, fog csinálni. AZT IGEN! Ne beszéljünk már butaságokat, hogy ennyi fizetsz, akkor kicseszek veled. Kérem szépen, ha nem csinálunk egy szerverről adatmentést soha, amely különben teljes mértékig a tapasztalatlanság jele és ilyen szolgáltatóval szóva se szabad állni, akkor ezt is tegyük közzé, ne csak azt, hogy mi milyen olcsóak vagyunk és később azt hallhatjuk, hogy Hé haver hol a kocsim? Nekem is volt napokban olyan weboldalam ami Alekosszal foglalkozik stb. Gondolhatjátok hogy naponta nem 10 látogatója volt, amikor az a vadbarom csinált valamit. Írt is nekem is a megacp, hogy csináljak valamit mert megeszi a vasat. Ez van, elfogadom, de ott volt annyi eszük, hogy a megoldást keresték, normálisan voltak és nem letöröltek mindent mint egy bolond. Tehát jól jártak el teljesen, mármint az én esetemben a megacp.

Én azt javaslom a tárhelyem.net-nek, hogy fogják magukat és zárják be a boltot, ha még egy ilyet megcsinálnak. A legnagyobb indok, hogy törölve lettek az oldalak, hogy nagy volt a processz és megette a vasat.    [*]ha zabál írok emailt, telefonálok.
    [*]ha nem válaszol kilövöm az oldalt és nem törlök, mint az ovisok
    [*]nem az árra hivatkozok, mert én ezt vállaltam - mert az nem szolgáltatás, hogy törlök, hanem az, hogy adok és az teljesen mindegy, mennyiért.
    [/list]
    A kérdés jogosan merül fel, hogy miért is mondtam el ezeket. Azért mert a hazai tárhelyszolgáltatás teljes mértékben siralmas. Még akkor is ha holland vagy éppen német vason adnak tárhelyet. És éppen az ilyen esetek miatt fordulnak el a magyar szolgáltatásoktól és választanak külföldi szolgáltatót. Amely természetesen nem gond, mert lehet hogy jó, de akkor ne sírjon senkinek a szája amikor munkanélküliségről beszélünk. Ha az ember egy normális hoszting szolgáltatást ad és akár egy vagy kettő embernek ad állást, az is állás, és azzal is hozzájárul a szintúgy siralmas gazdasági helyzet javításához. Politikai vitát előre szólok nem akarok indítani és kérek mindenkit ne is menjen bele ilyesmibe, mert ez nem olyan forum ahol ilyesmit kellene megbeszélni!

Csak egyetlen, apró ponton tér el véleményem Efrudétól - bár, gyanítom, csak a téma hevében írta: “… a hazai tárhelyszolgáltatás teljes mértékben siralmas” - nevezetesen abban, hogy nem szabad általánosítani.

Igenis van jeles, jó, közepes, elégséges és elégtelen magyar tárhelyszolgáltató.Néhány (tucatnyi) sufnituning után nem szabad ráhúzni mindenkire az egyenruhát!

Efrud, együtt értek én is veled, SEO fórumon a témát végigolvastam. Azonban F. Győzővel egyet értek, igen is van rendes tárhelyszolgáltató!

Vannak nekem is tapasztalataim. Pl. A pipás fórumon 30.000 hsz után költöztetnek kellett az Ultrabay kft-től. (Kiírom a nevét, mert a szerződésben nem volt korlátozásról szó.) Írtak egy email-t, hogy a fórum túlzottan igénybe veszi a szervert és vagy váltok egy kétszer olyan drága csomagra vagy a szerződést nem kívánják meghosszabbítani. Ezután mentem a Viacom Kft-hez, ahol immáron 2 éve teljes mértékben elégedett vagyok. Náluk a fórum gyors volt, 99,8% elérhetőséget uptime robottal mértem. Most már külföldön van a fórum, de ez a törvények miatt, nem a cég miatt. Sok oldalam és domain-em van náluk.A tárhelyem.net esetében nekem az esett le, hogy volt valami gubanc a szerverrel és aki éppen ezt észrevette, nem értett hozzá. Nem tudta, hogyan kell kezelni a helyzetet. Nem ismerte a parancsokat, se semmit. Adminba nagy nehezen belépett és törölte, mert ezt a funkciót érte el… Gondolom bepánikolt, hogy mi lesz a serverrel, de egy hozzá nem értőt miért tesznek ilyen helyre? Áhh… Az tény, hogy elég híg a hazai hosting üzlet, de bizton állítom, igen is vannak olyan cégek akik nagyon jó szolgáltatást nyújtanak! Ők azok, akik nem 1-2 fillérért kínálnak, mert nekik többe kerül a szerver, a háttértár, stb. . :slight_smile:

Jó, jó lehet hogy van jobb magyar szolgáltató. Egyébként, abba gondoljon bele valaki aki 5-700ft-ért vesz tárhelyet itthon, hogy az a villanyszámlára sem elég ugyebár, akkor hány oldal van egy szerveren?