Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha kapok mondjuk 2 hét tesztelési időt egy szolgáltatótol, mivel tudok utána járni annak, hogy milyen gyors a szerver, mennyire bírja a terhelést, mekkora adatforgalmat képes ténylegesen lebonyolítani?
Gondolom megvannak rá a megfelelő módszerek, de idáig még nem találtam meg őket.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Én nem vagyok egy szerver guru, hogy őszinte legyek, de szerintem az, hogy konkrétan mit fog kibírni az attól függ nagyon, hogy mennyi a látogató, mennyi a lekérés, milyen a rendszer, milyen bővítmények vannak fent, ha WP-ről van szó. Mondjuk gondolom arról. Vagy egyszerűen milyen az oldalszerkezet. Ha egy osztott tárhelyet veszel, vagyis csak egy szimpla tárhely szolgáltatást vásárolsz, akkor bizony, ne számíts arra, hogy nagyobb látogatottságot el fog bírni a tárhely. Ha még adott esetben a szerver el is bírná, azt fogják mondani, hogy vegyél VPS-t mondjuk. Egy shared hoszting, arra jó, hogy átlagos, hangsúlyozom átlagos weboldalakat tároljunk rajta. Tesztelni tesztelheted, de ha mondjuk van egy weboldal, ami tegyük fel kap egy kis promot, több hazai online médiában, mondjuk index, origo, akkor nagyon hamar ki lehet lőni egy oldalt, ha shared hosztingon van. Nekem is volt olyan, hogy a velvet-ről jöttek linkek és az origorol bizonyos oldalamra és már csörgött is a telefon, hogy csináljak valamit vele, mert kilövik az oldalt sajnos. Pedig, akkor talán 25-30e emberről beszéltünk csak napi szinte. Hát én ebben tudtam neked segíteni ilyen ügyben, remélem hasznát veszed ennek is. Sok sikert a tárhely választáshoz!
köszi a választ!
én most a http://webdigital.hu/tarhely.html billegek a medium és a plusz között. Az adatok jók az áraik is. Viszont hallottam jó és rosszat is rólluk.
több wp menne rajta, köztük e-commerce-el foglakozók meg kissebb közösségi modulra épólő honlapok.
a webdigital mellett még a hostgatort nézegetem, de a hazai idáig még jobban tetszik (igaz mondtak rólla rosszat is) ezért szeretném kicsit tesztelni, sajnos még nem tudom hogyan.
Åket nem igazán ismerem. Én a megacp mellett tettem le a voksom már egy ideje. Jó fejek, kedvesek, segítőkészek. Emberek. És ez fontos. Voltam mediacenternél is. Åk kemény arcok. Åket hívom robotnak. Segítőkészség szerintem nuku. Csak fizess és kussolj elmélet van. Aztán volt a domain zóna. Még a nevét kimondani is fájó emlék számomra. 24-ből kb szerintem 5 órát üzemelt a tárhely. Természetesen ők mindig azt mondták, hogy 99,99% az uptime. Hostgatorom jelenleg is van, de közel 80% hogy le fogom cserélni és az összes ott lévő oldalam áthozom hazánkban, mert tetű lassú már a hostgator, pedig emiatt már sokszor írtam nekik, és mindig csak az volt a válasz, hogy használjak valamilyen felhő szolgáltatást, akkor jó lesz. De könyörgöm, fizetek, legyen jó, na mindegy messze vannak lassú és kész 180-as a ping talán, már nem is emlékszem régen néztem már. Szerintem megacp-vel vedd fel a kapcsolatot, ha nagyobb forgalmú szájtokat szeretnél üzemeltetni, akkor pedig kérd ki emailben vagy regisztrálva már tiketben a véleményüket.
kösz!
a megacp jónak tűnik, ránéztem.
akkor korlátlan (persze a tárhely korlátozza) weboldal mehet rá elvileg mysql hasnálat korlátlan az adott díjért.
egy kérdés aldomainek működnek? és email jár-e hozzá?
Kérd ki a tárhelyet és dos-old meg, nézd meg meddig bírja.
hogy lejhet meg “dos-olni”?
Hülyeséget miért kell írni neki… DoS egy túlterheléses támadás, marhára nem erre van. Emaileket minden tárhelyszolgáltatónál tudsz hozzáadni természetesen. Igen korlátlan számú domaint helyezhetsz el rajta, de amint mondtam a shared hosztingnál csak ésszerű keretek között. megacp-nél van inter meg cpanel. Szerintem a cpanel jobban átlátható.
a megacp cpanel tetszik…
akkor sajnos a tesztre még nincsen eredmény
egy kérdés az e-mail tárterület külön van, vagy az összből jön le?
benchmark…
load test
ehhez hasonló dolgok…
Felteszel egy oldalt, valami minta tartalommal és megnézed különböző sebességmérőkkel. Esetlg az ip címre rákeresel és megnézed, hány domain fut rajta.
nem vagyok jólinformált az ügyben de nem az van hogy az oldal töltési sebessége, az oldal felépítésétől, méretétől függ nagyobb részben, míg az hogy hogyan tölt az oldal amikor 500 nézik egyszerre, az inkább a szervez kapacitástól?
most találtam egy oldalt, ami úgy nézi az oldal töltési sebességét hogy mondjuk 94 felhasználó van egyidőben az oldalon… (loadstorm, még nem próbáltam de valószínűleg ilyeneket kell kereni nem?)
Részben, de lehet egy villámgyors működésű oldalad, ha a szerver belassult, akkor az oldal is az lesz.
ahha, azt vágom, de normál esetben egy szerver jelentős terhelésekkor lassul be
tehát két szolgáltató közötti különbség (szerintem) nem nagyon mutatkozik meg abban, hogy egy felhasználónak milyen gyorsan tölti be az oldalt, hanem ha többen vannak rajta egyszerre, nem?
Ez utóbbi esetben tehetsz te is sokat a cache bővítmények használatával. Van amikor egy nyúlfarknyi oldalt egy bután, hibásan megírt bővítmény szerverestül leizzasztja.
Ezt így nem lehet megmondani előre, szerintem nincs egzakt válasz a kérdéseidre, csak a puding próbája.
Ez tárhely tesztelési mizéria mindig is egy nagyon érdekes kérdés volt.
Egy adott alkalmazás, weboldal futási sebessége nem csak attól függ, hogy a Szolgáltató szervere mennyire terhelt, hanem attól is, hogy mit szeretnél rajta üzemeltetni. Egy WP-hez szinte bármelyik Szolgáltató megfelel. Az ár különbségek egyrészt a support minőségét, valamint 99% feletti részt vetítik előre. Forgalom tekintetében pedig, nyilván minden Szolgáltatónak van egy elvi határ, hogy mennyi forgalmat visel el egy Ügyféltől. Szerencsére manapság már itthon is van pár normális Szolgáltató.
Gábor
Aham akad egy-két normális szolgáltató de sajnos nehéz megtudni hol van a legjobb helyen a blogod.
Mert hiába kérdezed milyen a szerver mondanak mindenféle űber adatokat csak, hogy náluk helyezd el a blogod.
Ãrni kell egy levelet az adminnak van egy wp blogod 20 000 Posztal átlagosan 20-30 online ember, bírni fogja a szerver ? Emlísd meg, hogy wp-supercache-t nem használsz elvből. Ettől általában rosszul vannak főleg ha pénz visszafizetés is része a szolgáltatásuknak.
10-ből 8 elzavar vegyél VPS-t de lesz aki azt mondja miért ne.Én is így akadtam rá az egyik kedvenc hostomra bár mostanában kaptam suspended.cgi mert kikapcsoltam a cache-t. Rendes volt mert visszaengedett de tény kevés vas bírja el a terhelést.
Ahogy Győző is írja a modulok is sokat számítanak.
Már pedig egy jól kiépített blogon fog futni 15+ bővítmény amit ugye hozzáértők megoldanak programozással de egyszerű halandó bloggerek nem biztos meg tudják oldani modulok nélkül.