Tárhely regisztráció probléma

Sziasztok

Segítségeteket szeretném kérni. Eddig inygenes webhoston volt tárhelyem ingyenes domain nevvel. Ám most vettem tárhelyet egy itt hirdetet xy szolgáltatotol. Minden renben van vele ám egy meglévő domain regisztráciot választottam vásárláskol és www.ab.co.cc domain nevemmel regisztráltam be hozzájuk. Közben vettem egy rendes cd.eu domain nevet amit használni is szeretnék a tárhelyhez.

Kérdés megoldhato e a domain nev átirása valahogy vagy buktam a dolgot és vegyek uj tárhelyet? Cpanel van fent a szolgáltató admin felületéén és van lehetőség a domain név hozzáadásra de én ugy látom mintha az elozo ingyenes domain nevemem belul hoz létre egy uj domain nevet. Szoval en ugy latom a wwwroot vagy mi a neve konytarban hogy fent van a wp konyvtarak es filok viszont ide elhelyezett egy uj konytarat az uj domain nevell ami ugy erzem nem jo ez igy.

Biztos ertitek mirol beszelek ,tudtok segíteni mit tegyek?

Én nem értem. Milyen szolgáltató ez? Hozzá akarsz adni új domain nevet a tárhelyhez és azt nem tudod, hogy a kell?

'Efrud' wrote on '2010-09-27:

Én nem értem. Milyen szolgáltató ez? Hozzá akarsz adni új domain nevet a tárhelyhez és azt nem tudod, hogy a kell?

Köszönöm válaszod.

Tehát vettem tárhelyet és regisztrácional azt választottam hogy már meglévő domain nevemmel akarom használni a tárhelyet.

Közben vettem egy uj domain nevet is amit használni szeretnék. Amikor hozzáadom a domain nevet add new domain fülecskén akkor megcsinálja viszont a képen is látható könyvtárba rakja be ahol a wordpress már fent van.

http://img408.imageshack.us/img408/6338/66059607.jpg

Szoval a publik html en belul nyit egy uj konyvtarat es kb ennyi az uj domain név hozzáadás? Mert ez nem jó én ugy érzem

Bővebebn meglévő domain nevemmel regisztáltam be a tárhelyet. Ebből lett a /home/régitárhelyem cime

Itt ugye van a public_html ,mail,public_ftp,és a www. Na már most ha adok hozzá egy uj domain nevet akkor ő megcsinálja

de beteszi a az uj domain nevet a public_html könyvtárba a wp-admin könytár felé. Remélem jól mondtam .

Ez így rendben is van kicsien, most a domain név name server címét lődd be a tárhelyedhez (vagy add meg a domain szolgáltatódnak, hogy állítsa be a name szerver címeket). A name server címedet megtudod kérdezni a tárhelyed szolgáltatódtól, ha csak nem már megkaptad E-mailben, vagy Cpanel-ben, vagy akárhol más ez le van írva)

1. Szóval a tárhelyed name szerver címét,

2. kell a domain névhez beállítani (hogy a domain név a te tárhelyedre mutasson)

3. Ha kész, akkor tegyél ebbe a létrehozott mappába egy index.php fájlt (írjál bele valamit) és nézd meg a domain nevet a böngészőben, hogy okés e minden (általában name szerver cím módosítása után 24-48 órát várnod kell, hogy lásd az eredményt a böngészőben)

4. Ha minden klappol, sima WP költöztetéssel átviszed az új mappádba a régi weblapot (FTP-n le-, majd felmásolod a fájlokat az új mappába, végezetül a régi honlapod beállítások menüpontjában pedig két helyen is átírod az új domain nevet http:// együtt - ez módosítja az adatbázisodban a honlap URL-címét)

Köszönöm

De nem nagyom látom át ugyanis.

A régi domain nevem www.xy.co.cc name server beálitással mutat az uj tárhelyem például ns1-ns2-ns3 nevekre.

Az uj domain névnél szintugy beállítom ns1-ns2-ns3 neveket és törlöm a régi domain név ns neveit ,hogy ne mutasson erre a cimre.

Viszont az uj domain nevem nem a public_html mappaban van hanem azon belul egy uj domain nev mappaban.

Azt hiszem nagyon nem ertem ezt honnan tudja hogy az egy mappában van.

Bocsánat de nem teljesen látom ezt át.

Átgondoltam 1000 szer azthiszem kezd derengeni a dolog:)

De az nem fog gondot okozni hogy nem a public_html fökönytárban van a wp hanem azon belül létrehozott uj domain nevem könyvtárba?Mert eddig nekem szimpatikus volt hogy a fokonytarban van es nem alkonytarban .

Ez sokuknak ugyanígy van kicsien (a public_html főkönyvtárba pakoljuk az elsődleges domain név WP fájlokat - és a add domain funkció is ugyanoda pakolja a hozzáadott domain nevek mappáit - de hogy mi legyen az új domain/mappa neve, azt pl. én külön megadhatom, akkor, amikor hozzáadok újabb és újabb domain neveket - persze célszerű a honlap nevére utalni, hogy könnyen azonosítható legyen)

Jó ez így, könnyen átlátható (kivéve az elsődleges WP fájlokat, mert az a gyökérben van, míg a többi domain név a saját mappájába)

gyökérben levő file-ok bármikor átmozgathatóak egy ugyanonlyan mappába mint a többi addon v parked domain…

Értelek mostmár titeket ,köszönöm segítségeteket. Akkor hogyha a régi domainem törlöm illetve a hozzá tartozo wp-t is a gyökér könyvtárból az nem okoz müködési problémát az uj domain nevem alatt futó wpn?

Ugyertem ,hogy 5 domaint hozzaadhatok és hogy átlátható legyen lesz 5 könytáram akár mindegyikben lehet egy wp telepitve.