WordPress szoftverrel megfelelően működött saját web-site-om, amihez a helyet egy tárhely szolgáltató biztosította.
Értesítést kaptam, hogy a tárhelyet biztosító szerver IP címe hétfőtől megváltozik, ezért az általam használt domain nevet át kell irányítani az új IP címre.
Azt gondolom, hogy megtettem a szükséges átirányítást. A domain név regisztrátor cég weboldalán a DNS bejegyzés alatt az „A†bejegyzést kitöröltem és felvettem egy újat amiben az új IP cím szerepel, a többi változatlan.
Most már a kliens gépemen a ping www.sajátdomainem.hu hatására az új IP címről érkeznek a válaszok.
Kiadtam az ipconfig /flushdns parancsot is.
Ami máris jól működik: a http://www.sajátdomainem.hu/wp-admin/ URL-en kiválóan elérem a WordPress vezérlőpultot és abban látom is a saját oldalaim tartalmát. Ha viszont itt “A honlap megtekintése” linkre kattintok, akkor ugyan azt az alábbi hibát kapom, mint amikor közvetlenül a címsorba begépeltem a www.sajatdomainem.hu címet.
Természetesen érdeklődöm a tárhely szolgáltatómnál is.
Ugyanakkor az mégis fontos tény, hogy a www.sajatdomainem.hu/wp-admin/ URL-ről rendesen bejön a WordPress admin felület és ott látom a saját site-om web oldalaiit, azok szöveges tartalmát is. Tehát az én file-jaim (pl. a WordPress állományai) elérhetők az új IP címről.
Tehát úgy gondolom, valahol e WordPress valamilyen fájl-jában lehet még szükség valamilyen módosításra ahhoz, hogy a www.sajatdomainem.hu/ URL használatával ne hibaüzenetet kapjak, hanem a saját WordPress nyitó oldalam jelenjen meg.