Target Blank In Posts And Comments

Egy újabb örvendetes apróság.Senki sem szereti, ha a látogató elhagyja az oldalunkat.

Ha a kommentek között szerepel egy bemásolt url, akkor azt a wp alaphelyzetben a saját ablakában nyitja meg, ezáltal az olvasó le is lépett tőlünk.Ez a plugin nemes egyszerűséggel minden ilyen url-t új ablakba nyit meg, így megmarad a káposzta is, és a kecske is jóllakik! :smiley:

Code:

<?php/*

Plugin Name: Target Blank In Posts And Comments

Plugin URI: http://www.inverudio.com/programs/WordPressBlog/NewTabWindowTargetBlankPlugin.php

Description: Keep your visitors. Inserts target="_blank" into post and comment content URLs and external links will open in new tabs. Lazar blatantly stole the code from Kaf Oseo's 'Nofollow In Posts' plugin, and replaced rel="nofollow" with target="_blank".

Version: R1.0.1

Author: Lazar Kovacevic

Author URI: http://www.inverudio.comCopyright (c) 2006 Kaf Oseo (http://szub.net)

Target Blank In Posts URLs is released under the GNU General Public

License (GPL) http://www.gnu.org/licenses/gpl.txtThis is a WordPress plugin (http://wordpress.org).Props to kubicka and Kaf.

*/function target_blank_in_posts($text) {

$text = preg_replace('%<a(s+.*?href=S(?!' . get_bloginfo('home') . '))%i', '<a target="_blank"1', $text);return $text;

}//put blanks in post links

add_filter('the_content', 'target_blank_in_posts', 42);

//put blanks in comments links

add_filter('comment_text', 'target_blank_in_posts', 42);?>

http://www.inverudio.com/programs/WordPressBlog/NewTabWindowTargetBlankPlugin.php

Ezt lehet nem ártana itt is alkalmazni :slight_smile:

nem biztos ,hogy olyan jó ötlet ez. egyrészt aki xhtml-et használ ugrott a validitás. valamint a userek nem szeretik az ilyesmit. Konrád irt valahol egy eszmefuttatást, hogy a userek inkabb azt szeretik ahol egy ablakba bongészhetnek, linkekre ugranak. Akkor inkabb vissza fognak térni az oldalra.

Én pl-ul nem így vagyok sokszor utálok visszalapozni, ha túl sokat megyek előre azt sem tum honnan indultam : tehát kifogom próbálni, én is javasolnám nektek is. Mindig elfelejtek több lapot vagy esetleg oldalt letölteni , hogy visszataláljak ide , met ugye innen indultam ki, de itt egy link ott egy leírás kész vagyok …és,és, és,is,is,is,is

Amúgy meg ez a valid nem valid nem sok mindenkit érdekelhet , engem mondjuk ingen -néha- de nem az a lényeg. Innen ha valaki tanulni, akar nem jól jön ki ha nehezen tud visszajöni. Vagy mi ? tanulni?okosodni?hmhm

Sziasztok!Charlie Valóban!

A honlap készítője szempontjából érzékeny téma ez :slight_smile:

Mert ugye senki se szeretne elveszíteni látogatót.

Abban egyetértek, hogy a felhasználó, legtöbbször csak becsukja a háttér ablakot… legalább is saját példa alapján… ha nem akarok valahova visszamenni akkor ezt teszem.

Erre a fórumra azért tényleg jól jönne mert ide vissza szeretnék térni minden egyes plugin letöltés után, és gondolom ezzel nem vagyok egyedül.A validálás SEO szempontból viszont plusz pont legalább is az IbusinessPromoter szerint és én hiszek neki :slight_smile:Az viszont nem igaz, hogy XHTML-ben a target="_blank" nem szabványos.

Van egy w3c-s teljesen szabványos xhtml oldalam és használok benne ilyen tagot

élő példa: http://howtogetgreen.co.cc/ ott az oldal alján a validáló oldalra mutató logó is és a forrásból is látszik, hogy xhtml. tegnap néztem épp akkor valid volt, szóval ma is annak kellene lennie :slight_smile:Ha a plugin egyéb helyen hibás, akkor azt lehet átírni :slight_smile: