Tag cloud widgetben,hogyan néz kia tag link format(nem kattintható így a felhő)

1.A tag cloud widgetben végre megtaláltam,hogy nem különböző méretű a cimke felhő,hanem egységes.

Viszont nem tudom mit kell beírni a tag link formathoz,és így nem is kattintható egyetlen cimke sem .

Kérem,segítségeteket!

2.Másik kérdésem lenne,hogy, a tabbed sidebar,átírható e magyarra és felvehető e rá más oldal,kategória, mint ami eredetiben hozzá tartozik.A meglévő widgetjeimet szeretném megjeleníteni benne,hogy kicsit rendezettebb legyen az oldalsáv.

Látom többen megnéztétek.Senki nem tud segíteni? :o

Akkor Ti hogyan csináljátok meg?

 1. kérdés: a tag cloud: http://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_tag_cloud  Erről van szó? Így használod és ez nem működik?  Másold be, hogyan oldottad meg a tag cloud-ot (a script-részletet). Élő oldalon meg lehet nézni, hogy hol nem kattintható a címke?
 2. Tabbed sidebar” Azt szeretnéd, hogy mondjuk oldalt a widgetek “fülekben” legyenek rendezve? Én ezt jquery-vel szoktam, egyszerűen és nagyszerűen megoldható.

Szia!

1.kérdés:

A widgetek között található Tag cloud-ot szerettem volna használni.Sikerült is azonos betüket beállítanom,de mikor kitettem a sidebarba,nem volt kattintható egyik cimke sem.Hiányzott a tag link format,amihez,ha beírtam az eddig,a “simple tag”-nél használt “tag link format”

%tag_name%,akkor mentésnél átírta Így.%tag_name%2.kérdésIgen egyes Widgeteket szeretném vele rendezni,mert nem egyforma méretűek,és pofásabb lenne a fülekkel a sidebar.Szégyen ide,szégyen oda,mikor leírtad,hogy jquery-vel oldod meg,de én ennyire nem vagyok ügyes.Utána néztem most,hogy hátha meg tudom oldani én is amit ajánlottál.Ezt találtam.http://www.jquery-pl…nu-queness.htmlŐ lenne az?Persze fogalmam nincs ,hogy kellene hozzáfognom,ehhez nem értek sajnos.Ha tudnál segíteni ebben,nagyon megköszönném.%tag_name%

,akkor mentésnél átírta Így.

%tag_name%2.kérdésIgen egyes Widgeteket szeretném vele rendezni,mert nem egyforma méretűek,és pofásabb lenne a fülekkel a sidebar.Szégyen ide,szégyen oda,mikor leírtad,hogy jquery-vel oldod meg,de én ennyire nem vagyok ügyes.Utána néztem most,hogy hátha meg tudom oldani én is amit ajánlottál.Ezt találtam.http://www.jquery-pl…nu-queness.htmlŐ lenne az?Persze fogalmam nincs ,hogy kellene hozzáfognom,ehhez nem értek sajnos.Ha tudnál segíteni ebben,nagyon megköszönném.%tag_name%

2.kérdés

Igen egyes Widgeteket szeretném vele rendezni,mert nem egyforma méretűek,és pofásabb lenne a fülekkel a sidebar.

Szégyen ide,szégyen oda,mikor leírtad,hogy jquery-vel oldod meg,de én ennyire nem vagyok ügyes.

Utána néztem most,hogy hátha meg tudom oldani én is amit ajánlottál.Ezt találtam.http://www.jquery-pl…nu-queness.html

Ő lenne az?

Persze fogalmam nincs ,hogy kellene hozzáfognom,ehhez nem értek sajnos.Ha tudnál segíteni ebben,nagyon megköszönném.

Szia Kattka!


 1. Tag cloud

  Értem, tehát az admin felületen a widget et oldalra “húztad” az oldalsávban és így jeleníted meg. (plugin nélküli)  Ebben az esetben, a legegyszerűbben egy filterrel tudod azonos méretűre állítani a tag felhő elemeit.  Például: (a sablonod functions.php fájljába tedd bele)  function tag_formazasa() {  $args = array(  ‘smallest’=>‘12’,  ‘largest’=>‘12’,  );  return $args;  }  add_filter(‘widget_tag_cloud_args’, ‘tag_formazasa’);  A legkisebb és a legnagyobb is 12px méretű lesz.


 2. Tab fülek  Igen, például azt is át lehet ültetni wp-re, amit belinkeltél, de például a jquery ui is tartalmaz ilyen füles megoldást: http://jqueryui.com/demos/tabs/  Teljes ablakban: http://jqueryui.com/demos/tabs/default.html  Az ablakot lehet online design -olni, ezen az aloldalon: http://jqueryui.com/themeroller/  Utána a generált kimenetet le is lehet hozzá tölteni.  Van még sok ilyen kész jquery tab megoldás -> a Google a “tabbed jquery” kifejezésre listázza. Kész script-ek sokasága van erre, programozni nem kell, csak megnézni, milyen séma szerint kell felépíteni a div-eket, hogy működjön a dolog.  Vegyük példának a jquery ui-t.  Ott a html kód így épül fel (ha a forrást megnézed, látható is lesz):
Első fül tartalma2. fül tartalma3. fül tartalma

Ezt több módon bele lehet integrálni a WordPress-be, én "kézzel" szoktam betenni a kódot a sidebar.php fájlba és az adott helyen meghívom a wp adott függvényét, hogy épp melyik fül alatt, milyen tartalom lesz. Ám a fülek tartalma bármi lehet: kategória lista, utolsó 5 hozzászóló, stb.Bővítményt erre nem használok, biztosan van egy csomó, de hogy melyik a legjobb vagy legegyszerűbb stb, azt nem tudom, talán majd valaki majd megosztja tapasztalatait.


function tag_formazasa() {


$args = array(


'smallest'=>'12',


'largest'=>'12',


);


return $args;


}


add_filter('widget_tag_cloud_args', 'tag_formazasa');
A legkisebb és a legnagyobb is 12px méretű lesz.

2. Tab fülek

Igen, például azt is át lehet ültetni wp-re, amit belinkeltél, de például a jquery ui is tartalmaz ilyen füles megoldást: http://jqueryui.com/demos/tabs/

Teljes ablakban: http://jqueryui.com/demos/tabs/default.html


Az ablakot lehet online design -olni, ezen az aloldalon: http://jqueryui.com/themeroller/

Utána a generált kimenetet le is lehet hozzá tölteni.

Van még sok ilyen kész jquery tab megoldás -> a Google a "tabbed jquery" kifejezésre listázza. Kész script-ek sokasága van erre, programozni nem kell, csak megnézni, milyen séma szerint kell felépíteni a div-eket, hogy működjön a dolog.

Vegyük példának a jquery ui-t.

Ott a html kód így épül fel (ha a forrást megnézed, látható is lesz):

Első fül tartalma2. fül tartalma3. fül tartalma

Ezt több módon bele lehet integrálni a WordPress-be, én "kézzel" szoktam betenni a kódot a sidebar.php fájlba és az adott helyen meghívom a wp adott függvényét, hogy épp melyik fül alatt, milyen tartalom lesz. Ám a fülek tartalma bármi lehet: kategória lista, utolsó 5 hozzászóló, stb.Bővítményt erre nem használok, biztosan van egy csomó, de hogy melyik a legjobb vagy legegyszerűbb stb, azt nem tudom, talán majd valaki majd megosztja tapasztalatait.Első fül tartalma


2. fül tartalma


3. fül tartalmaEzt több módon bele lehet integrálni a WordPress-be, én "kézzel" szoktam betenni a kódot a sidebar.php fájlba és az adott helyen meghívom a wp adott függvényét, hogy épp melyik fül alatt, milyen tartalom lesz. Ám a fülek tartalma bármi lehet: kategória lista, utolsó 5 hozzászóló, stb.

Bővítményt erre nem használok, biztosan van egy csomó, de hogy melyik a legjobb vagy legegyszerűbb stb, azt nem tudom, talán majd valaki majd megosztja tapasztalatait.

Szia András!

Nagyon Köszönöm a gyors választ :smiley: !

Az első azonnal sikerült.

A tab fülek még egy kis fejtörést okoznak,miszerint nem tudom (bár próbáltam nézegetni,mi lehet az) mi az a Wp függvény.

Hogy tudom meg,hogy mely widgetnek mi a függvénye,hogy be tudjam írni a megfelelő helyre?

Szia Kattka!Wp függvények…hmm. Miért fogalmaztam így? Már magam sem tudom.Inkább nézzünk rá példát, de előtte megkérdezem:Pontosan milyen füleket szeretnél? Mik legyenek a tartalomban?

Szia András!Legfrissebb bejegyzések,

Szöveg widget(Facebook,),

Linkek(Hasznos linkek)

Linkek(Üzletek Zuglóban)Köszönöm!!!

Sziasztok!

Látom itt hagytak :frowning:

Tud valaki segíteni a tab fülek átírásában,vagy a Lőrincz András által javasolt jquery ui-ben?

Kattka.Kaptál linket demóval. ne mondd már, hogy nem tudod az alapján öszeollózni ami neked kell!

1.Első fül helyére beírod hogy Legfrissebb bejegyzések.Folytassuk?

HGRG!

Sajnos nem tudom összeollózni.Nem értem az összefüggéseket,nem értem,hogyan kell hivatkozni a fülek tartalmára.

Nem ültem azóta sem tétlenül amióta vártam a válaszra.Próbálgattam.De sajnos nem tudtam semmit összehozni.

Nem megy.

Most a Te írásod után is próbálkoztam újra,mert tényleg minden le van írva,de hát mégsem tudom megcsinálni.Nem értem,és így nem megy.

Én már csak akkor kérdezek,ha összeomlott az agyam.Amit tudok megoldom a neten való tanulással,utánanézéssel.


Quote:
....


.....


Folytassuk?
Lehetne?


Köszi :rolleyes:

Hát köszi,hogy beírhattam a problémám!Mostanában sajnos a legutóbbi négy alkalommal nem kaptam választ a kérdéseimre.

bár most az elsőnél azért segítetttek(Mégegyszer köszi érte)

Láttam,hogy legalább 140-en megnézték a kérdés felvetést.

Szerintem többen vagyunk,akik nem értik ilyen szinten a felvetésemet.Konkrétan segíteni,nem linkkel.

Bár az is jó,de nem mindenkinek megoldás.

Megkérdezem a Nlc-ban is ezt,lehet,hogy ott kapok rá konkrét választ.

Ha sikerült,elhozom Nektek, és leírom.

(Bár tudom,hogy a fórumozók nagyrészének a kisújjában van,de a kisrészének

írom majd le,ha megtudom,hogyan kell megcsinálni.)

Tudom milyen jó az,ha segítenek.

Szerencsére,már nekem is volt benne részem!