Táblázat rendezése magyar (ékezetes) betűk szerint

Sziasztok,

Készítettem egy három oszlopos táblázatot (a TablePress pluginnal), amiben magyar adatok vannak. Amikor rendezni szeretném (mint látogató), az ékezetes betűk a végére kerülnek.

Tobias (a plugin alkotója) azt írta, hogy sajnos nem tud rá megoldást, mert ő is egy külső rendszert használ, a “DataTables JavaScript library” -t.

Keresek tehát egy megoldást, amivel lehet (ezt vagy egy másik) táblázatot rendezni a magyar ABC szérint (írjam: AÁBC?).

Talán másik bővítmény? Vagy valami trükk?

Előre is köszi!

Üdv,

Tamás

Talán tudsz kezdeni vele valamit: http://www.indiscripts.com/post/2010/10/alphabetical-sort-in-javascript-and-indesign

Köszi, Győző!

Király! Nézem.

Közben egy kérdés motoszkál a fejemben: gondolom sok WP van magyarul és biztos másnak is kellett már rendeznie adatot - magyar betűkészlettel.

Vajon mások hogyan csinálták / csinálják?

Üdv,

Tamás

Szia!

Favágó megoldásként csinálhatod azt, hogy a bővítmény tábla soraiba, ahol ékezetes dolog van, oda beteszed az ékezet nélküli párját display:none -al.

Tehát ha egy cella tartalma ez: “Áfghghgfjhő” akkor ez legyen: " AfghghgfjoÁfghghgfjhő" Ilyenkor a sorrend jó lesz, de írhatsz rá egy script-et is.

KÖSZI, András!

Nagyon köszönöm, jó ötlet. Úgy nagyjából működik is. :slight_smile:

Igaz, hogy az ékezetes és az a nélküli betűket összemossa. Azaz, az “á” olyan, mintha “a” lenne a sorban, és az “ü”, “ű” és “ú” belekeveredik a “u”-ba.

Szóval, jobb, mint eddig, ez igaz. :slight_smile:

Komolyan, igazán azt hiszem, hogy léteznie kell egy “valódi”, ékezetes megoldásnak - magyarul is és pl. franciául is szükséges dolog…

Köszi, üdv,

Tamás

Betűtípus, UTF8 kódolás -> ellenőrizted már?

Köszi, Andrea!

Most néztem… eddig eszembe se jutott…

Ez van a config-ban:

/** Database Charset to use in creating database tables. /

define(‘DB_CHARSET’, ‘utf8’);

/
* The Database Collate type. Don’t change this if in doubt. */

define(‘DB_COLLATE’, ‘’);

És az adatbázisban:

MySQL charset: UTF-8 Unicode (utf8)

MySQL connection collation: utf8_unicode_ci

Ezek azok a beállítások, amit a WP készített… ezekhez nem is szoktam hozzányúlni…

Ez értesítő e-mail-ben még ezt is írod (amit itt a fórumon nem látok):

Mert rendesen működik, lásd kép…”

Hol keressem a képet?

Köszi!

Tamás