Szülő és alkategóriák

Elsőre bonyolultnak tűnhet amit kérdezni szeretnék, de mindig az legyen a szemetek előtt, hogy az a célom, hogy majdnem teljesen automatikus legyen a megoldás amit keresek. Nos tehát. Adottak a kategóriák számunkra és az alkategóriák.

Az főkategória oldalon szeretném oszlopokba az alkategóriákat megjeleníteni és azon alkategóriák első 5-6db bejegyzését, valamint az alkategória nevét. Szerintem eddig érthető. Az alkategóriák oldalán pedig, csak szimplán a postok lennének felsorolva ott már csak szokásosan blogszerűen. Adok példát, hogy lássuk, hogy hol is tartunk a gondolatmenetben jelenleg:


 • A főkategóriák igy néznének ki: http://www.hirstart.hu/sajathirlap.php

  Itt nekünk minden doboz egy alkategória lenne a doboz fejléce pedig ugyebár az alkategória neve. Tehát a sport kategóriában lenne egy doboz a Sportgéza, mellette lenne az Index Sport. A bulvár kategóriába az egyik doboz lenne a Velvet és azon bejegyzések a másik doboz vagyis más néven alkategória a bors.


 • Az alkategóriák pedig így néznének ki: http://www.hirstart…php?partner=127

  Amint mondtam sima blogszerű, nem nagy cucc.  Tehát addig eljutottam a folyamatba, hogy külön választottam a kategóriákat és az alkategóriákat, mert ahogy látjátok két kategória template-re van szükségünk. Ami most a kezünkbe van egy fokategoria.php és egy alkategoria.php fájl. Jelenleg a category.php fájlban van a feltétel a szülő és alkategória különválasztására.

  Felmerül a kérdés természetesen, hogy miért nem úgy oldom meg, hogy csinálok szépen kategória sablonokat, amelyekbe beleírok egy multi loop-ot és ezennel szinte be is fejeztem a folyamatot. Nekem ez azért nem megfelelő megoldás, mert automatikusan kell működnie az oldalnak, de ezt már a mondandóm elején írtam is. Természetesen olyanok beleférnek, hogy mondjuk egy adott fájlba, csak mondjuk kategória ID-ket kell beleírni, mondjuk egy úja kategória illetve alkategória felvitelekor, mert akkor csinálok egy gyors admin felületet a sablonhoz és a számokat meg a wp-adminba egyszerűen be lehetne írni. Na már most ide ugyebár el kellene jutni. Egy két napja rágódom ezen, hasonló sablon szvsz találni nem fogtok. Remélem tud valaki nekem egy kis segítséget adni ez ügyben.  Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!  U.I.: ha plugint ajánlotok, akkor csak olyat tudok használni amely a wp3-al kompatibilis.

Ez a két kategória sablonos dolog teljesen jó.Már csak annyi kell, hogy az alkategória sablonba beleteszel egy query_posts -t ahol cat_name, vagy cat szerint szűrsz az adott kategóriára,

aztán showposts=5. Végül orderby=date, order=DESC és csókolom.Vagy nem értem a kérdést :slight_smile: