Szótár telepítés és téma választás

Szevasztok.

Két dologban szeretném a segítségeteket kérni, azért is ide írtam nem a saját topikba.Az első:Szeretnék egy szótárt az oldalamra. Olyat képzelek el ahol a szócikkeket egyenként tudom szerkeszteni. Próbálkoztam több féle dologgal, több pluginnal, de nem jött össze. Az is lehet, hogy a WordPress ezt magától tudja, vagy legalább meg lehet vele oldani, de én nem jövök rá. pld az Associative Dictionary bövitménnyel próbálkoztam de nem jött össze. Bármilyen ötletre vevő vagyok, csak tudjam megcsinálni.A másik: Téma választás. Több téma van ami nekem tetszik. Van e lehetőség a Word Pressben arra, hogy a felhasználó szabadon válasszon témát (sablont)? Ha nincs akkor mi a legegyszerűbb módja annak, hogy bemutassam a sablon választékot és esetleg megszavaztassam ?

“A másik”-ra --> kugli: theme scitcher / theme changer + wordpress pluginde szerintem nem jó dolog ilyen lehetőséget adni, hiszen ha valamit szerkesztesz, akkor mindegyik engedélyezett témádban szerkesztened kell…

Kedves apu!Második témádhoz:A magyar WP-ben a theme nem egyenlő a témával. :wink: theme = sablon (megjelenés, design, skin, bőr, stb.).

Hivatalosan a sablon magyar kifejezés a használatos. (A téma inkább a topic magyar megfelelője.) :slight_smile:Második kérdésedhez ezeket ajánlom:http://socialnetworking.lovetoknow.com/Theme_Chooser_for_WordPress

http://webscripts.softpedia.com/script/Internet-Browsers-C-C/Theme-Chooser-2-Changer-42065.html


mano wrote:

"A másik"-ra --> kugli: theme scitcher / theme changer + wordpress plugin

de szerintem nem jó dolog ilyen lehetőséget adni, hiszen ha valamit szerkesztesz, akkor mindegyik engedélyezett témádban szerkesztened kell...Köszönöm a gyors választ. Utánna nézek. Biztos igazad van ezért csak egyszerú témákra gondoltam abból is csak kettőre esetleg háromra. Majd meglátom, hogy megy.

Vagy próbáld ki a WPMU-t. Bár annak nem éppen a szavazás a végcélja. :wink:

Köszönöm a választ.

A téma kifejezés még a Windows asztal kinézetéből maradt meg a tudatomba. Talán volt egy időszaka a windowsnak amikor igy nevezték, a Vista64 ma is így hívja, talán hibásan, még az is lehet, hogy rosszul emlékszem. Mivel sok helyütt sokféle képen értelmezik, (értelmezték) ezeket a szavakat ezért irtam zárójelbe a sablont. Én már nem igen fogok angolt tanulni, ami rám ragadt az a dos utasításokból és azok elkeresztelt magyar elnevezéseiből, majd a Windows fordításokból (magyaritások) maradt meg bennem. Aztán, hogy én a sablonra gondoltam az egy dolog, ha nem jól fejeztem ki magam akkor elnézésedet kérem, a célom nem a szakszerüség, hanem a problémám körülírása volt.

Visszatérve a kérdésre, köszönöm a választ megnézem ezeket a bővitményeket, és jelentkezek.

Igen gondoltam rá, de itt is az a helyzet, hogy elöbb át kell mindent olvasnom róla. Bár konkrétan a WP MU nál nem néztem, elég kevés a magyar nyelvű leírás. A forditgatás nekem mint említettem szenvedés, és akkor is félreértek sok dolgot.Elöbb utóbb bele fogok nézni.

Szevasztok.

Mivel igértem visszajöttem. A másodikként kezelt témát sikerült számomra megnyugtatóan rendezni.

Egy új sablon telepítés oldotta meg az inanis glass http://wordpress.org/extend/themes/inanis-glass elnevezésű téma. A WordPress 2.7 frissitése után telepítettem. Több bőrt lehet róla lehuzni, szám szerint hetet. Igaz elég sok a bent maradt angol a sablonban, de még igy is messze meghaladja az elképzelésemet.Tudom másnak is ajánlani.

Akkor hurrá van! Szép volt apu! :slight_smile:És akkor a témát le is zárhatjuk.