Szintén költöztetés

Sziasztok!



Nagyon nem bírok a technikával mostanában. Röviden annyi a történet, hogy egy csomó plug-int lefordítottam, hogy magyar legyen az oldalon és átállítottam a sablonban is, itt-ott bizonyos dolgokat, hogy szélesebb legyen a hasáb, magasabb a fejléc képe, a táblázatoknak átlátszó és 0 vastagságú legyen a border, stb… Az egyik probléma az, hogy minden egyes frissítésnél a plug-inek visszaállnak angolra, mivel nincsen hivatalosan magyar nyelv. Ez még a kisebbik gond lenne. A nagyobb az, hogy egy WP frissítés vagy egy sablon frissítés után szétesik az oldal, mert ezek a config fájlok is mind visszaállnak alapértelmezettre és sajnos már elfelejtettem mit hol állítottam. Mire újra megkeresem… szóval erre nincs valami megoldás?



Pontosan azért, hogy zárt környezetben, localhoston tesztelhessek minden változtatást mielőtt élesben menne, exportáltam az adatbázist és felmásoltam a helyi szerverre a fájlokat. Átírtam a wp-config.php-t, hozáadtam a felhasználót, adatbázist, importáltam és mégis azt írja ki, hogy



Hiba az adatbázis-kapcsolat létrehozása során



Van valami FTP-s rész is az eredeti wp-config.php-ben, de nekem FTP szerver nem megy itthon. Lehetséges, hogy az a baj? Nincs már semmi ötletem… néztem egy videót is a költöztetésről youtube-on, mindent úgy csináltam, mégsem jó.

A nyelvi gondodra: poedittel kellene megcsinálnod, hogy ne szálljon el. Sok esetben a .pot fájlt is magadnak kell létrehozni.



A css gondodra: ha nincs a sablonodban egyedi css hozzáadási lehetőség a módosításokat mentsd el és frissítés után vissza tudod egyszerűen tenni vagy csinálsz egy egyedi css fájlt, amit importálsz az eredetibe.



A harmadik: ezt az üzenetet akkor írja ki, ha valami adatot nem jól adtál meg (adatbázis név, adatbázis felhasználó, jelszó). Ftp szervernek nem kell menni localhoston, csak webszerver és sql kell.


Az az érdekes, hogy csak importálás után nem működött a dolog, ha friss WP-t telepítek, akkor be tudok jelentkezni a vezérlőpultba. Viszont a frissen telepített alapértelmezett oldal nem jelenik meg, csak nagy fehérség van a helyén. Szerintem valami a szerverrel lesz… Ubuntu Server 12.04 LTS.

Holnap megpróbálom másképp. Most egyelőre megoldottam a problémákat ideiglenesen de a frissítések még mindig hátra vannak :slight_smile:



A .pot fájllal csak az az egy gondom van, ha valami módosul az új verzióban, akkor előfordulhat, hogy a régi fordítás nem lesz kompatibilis a régi .pot-al ugye? De ez legyen a legnagyobb baj.



Azt találtam ki, hogy letöltöm a mostani bővítményeket, kicsomagolom és a config fájlok tartalmát összehasonlítom. Ahol változás van, azt szépen dokumentálom és az újban csak azt kell átírni. Szintén a régi új verziók közti esetleges funkcionális eltérések miatt az egész régi conf fájllal nem biztos, hogy jó ötlet felülírni az újat. Talán jobb lesz ha a módosítandó sorokat kikeresem és átírom a megfelelő értékeket. Ha megvan mit és hol kell keresni, ez már csak néhány perces munka. De lehet, hogy hülyeség amit kitaláltam… így hirtelen ez jutott eszembe.



FTP-t akkor köszi. a többivel nem tudom mi van. Régebben “múkodott” utánanézek holnap. Köszi az eddigi infókat, már segítettek ezek is.

Javaslom nézz utána a “child theme” lehetőségeinek, hogy ne kelljen minden frissítéskor visszaírnod a változtatásaidat.

Sziasztok! én is a napokban költöztettem a blogomat, és egykis gondba ütköztem. Amikor importáltam az előző blogom tartalmát- posztjait valamiért hibakódot kaptam és csak a szöveg jött át, és nem minden képet töltött fel az új ftp-re. Megpróbáltam úgy hogy a régi ftp-röl másoltam az újra a képeket, és ahogy úgy látom hogy így a képeket átbirom hozni az új tárhelyre.



De megnéztem a régebbi posztokat ( amiknél már áthoztam a képeket az új tárhelyre) és néztem a posztot az új blogon és a képek megnyitásánál visszavág a régi blogomra. Onnan olvassa a képeket. Most az lenne a kérdés, ha a régi blogot leállítom akkor az új blogon nem lesznek ott a képek?



Üdv.Géza

64727 wrote:
Sziasztok! én is a napokban költöztettem a blogomat, és egykis gondba ütköztem. Amikor importáltam az előző blogom tartalmát- posztjait valamiért hibakódot kaptam és csak a szöveg jött át, és nem minden képet töltött fel az új ftp-re.

Nem ugyanazon a domainen fut az új oldal?

Miért nem próbálod meg az adatbázis mentés importálását az új helyen. Előtt nyisd meg az sql fájlt pl. PSPad editorral és a csere funkciót használva cseréld ki az abszolut hivatkozásokat az új helyen levő útvonalra, illetve a belső linkeknél is az új címre.