Szimpla kérdés

Üdv!Van egy blogom amin elég sok tartalom van és szeretném frissíteni 2.3-ra, de nem tudom, hogy hogy kell és abban sem vagyok biztos, hogy nem tűnnek el a bejegyzéseim. Meg lehet ezt úgy csinálni, hogy ne omoljon össze a rendszere?Van olyan funkciója a Wordpressnek - vagy van hozzá olyan plugin -, amivel időzíteni lehet a bejegyzéseket? Pl. megírom a bejegyzést 19:00-kor, de csak 21:00-kor akarom, hogy publikálva legyen, automatikusan. Szóval beállítom egy időpontra és ő akkor magától publikálja. Létezik ilyen?Válaszukat előre is Köszönöm!nFoto

ui: Bocsi az új témáért!

A frissítés témája naon egyszerű, simán megoldható adatvesztés nélkül.


 1. készíts biztonsági másolatot a teljes adatbázisodról! Ez mehet phpmyadmin vagy hasonló kacaton keresztül, de van rá plugin is: a WP-Dbmanager, ami nagyon korrekt kis cucc. Mentés köll, akárhogyan is oldod meg. A beépített XML-be exportáló szutykot nehogy használd, mert adatot fogsz veszteni!
 2. plugin és theme ügyben a wordpress hivatalos oldalán van egy lista a 2.3-as verzióval való kompatibilitásról (de hülye szó…).
 3. kapcsolj ki minden plugint
 4. a wp-content könyvtár és a wp-config.php fileok kivételével (na meg az esetleges egyéb, neked kedves fileok kivételével) pucolj le mindent
 5. adatbázist hagyd békén
 6. zippeld ki a letöltött 2.3-as WordPresst, és töltsd fel, és ja, írjon felül mindent. Ami plusz cucc, és te raktad fel, az úgyis maradni fog.
 7. nézd meg az oldaladat, asszem, valahol frissíteni akarja majd az adatbázist; kegyesen engedd neki :slight_smile:
 8. nincs több pont, most már mennie kell. Ha valahol nagy bukta van, akkor jól jön a z adatbázisról készített mentés (az tartalmazza a beegyzéseket, kommenteket, mindent).  Nekem így tökéletesen ment a frissítés :slight_smile: de szerintem várd meg, míg valaki más rábólint erre, nehogy aztán megkövezzenek, mert hülyeséget írok.  A bejegyzés időzítésének témájában vess egy pillantást a Wordpress plugin-raktárra!

Köszi a választ!Már nagyon régóta vadászok egy ilyen bejegyzésidőzítő pluginra, de sajnos eddig még nem találtam meg, pedig nem egyszer kerestem már a “plugin raktárban”.Ha egy linket tudna valaki adni azt nagyon megköszönném! :slight_smile:

nem kell plugin az idoziteshez…

egyszeruen elore datumozod a postot es kesz…

Tényleg, de hülye vagyok. :slight_smile: KÖszi

Fú, detto. Bár én még sosem akartam dátummal vakerálni. :stuck_out_tongue:

szevassztok!

tudtok olyan plugint mondani, ami időszakosan csinál egy backupot az adatbásról?

vagy bármilyen db backup plugin érdekelne. van ilyennel tapasztalatotok?

köszi előre is!

Ez aszongya, hogy beta, de lehet “időziteni”:

http://wordpress.org/extend/plugins/backupwordpress/Volt egy másik, az egy ideig be volt épitve a WP csomagba, de aztán kimaradt… ha jól emléxem, csak manuál csinálja:

http://wordpress.org/extend/plugins/wp-db-backup/Nincs tapasztalatom egyikkel sem.

exer én úgy frissítettem ahogy leírtad, és pöccre működött, köszi…

viszont az atw fizetősén képtelen vagyok dbmanagert vagy bármilyen backup gyártót használni, pl dbmanagernek ez baja (bocs, kicsit hoszú…)Checking MYSQL Dump Path …

MYSQL dump path does NOT exist. Please check your mysqldump path under DB Options. If uncertain, contact your server administrator.Checking MYSQL Path …

MYSQL path does NOT exist. Please check your mysql path under DB Options. If uncertain, contact your server administrator.Checking PHP Functions (passthru(), system() and exec()) …

passthru() disabled.

system() disabled.

exec() disabled.I’m sorry, your server administrator has disabled passthru(), system() and exec(), thus you cannot use this backup script. You may consider using the default WordPress database backup script instead.nem akarom a fórumtársunkat emlegetni, de ez meg mi a manó? :smiley:

Le van tiltva a passthru(), a system() és a exec() fuggvény.Az slő meg, hogy valamit be kell állítani az opcióiba (valami elérési utat, gondolom, hogy hova mentsen)

de nem egyszerubb phpmyadminnal lementeni?

én is erre gyanakodtam, hogy le vannak tiltva, de ez egy fizetős atw hely, az ingyenesen gond nélkül fut… ezért csodálkoztam… az opció beállítós meg egy fül a pluginnál, rányomok és törénni kéne vminek, de semmi nem történik gondolom összefügg az előző letiltásokkal)phpmyadmin? ha arra gondolsz, hogy felmegyek és manuálisan töltögetem a szolgáltatótól, akkor macerásabb, mint egy plugin ami küldi a backupot emailen akár minden nap :slight_smile:

akkor megkered a szolgaltatot, hogy kuldje el neked a backupot mailba :slight_smile: ok ugyis backuppolnak. ha mar fizetos.php-error logba nincs valami?

mi az a php-error log? :smiley:

de sztem hagyjuk, ennyit nem ér az egész. ők backupolnak, én meg néha lementegetek aphpmyadminból nagynéha és kész…

csak olyan fura volt na :slight_smile:

nem ismerem, hogy ott mit adnak fizetoskent, de jobb szolgaltatoknal (marmint a fizetosoknel) hozzafersz a logokhoz is amit az apache gyárt (nem, nem a helikopter :slight_smile: )

nem helikopter? ezt jól megkaptam :smiley:

pryus: végigpiszkáltam az összes általam fellelt adatbázis-macerátor plugint, az jött be, amit fentebb linkeltem, naon korrekt. Csinál mindenféle okosságot: import-export, optimalizál, ilyesmiket. Van ugyan a beépített sz*r, ami XML-be teszi ki a blogtartalmat, de óva intek tőle mindenkit. Mikor 2.3-ra frissítettem, mindenfélével csináltam mentést; az XML-es kacatból valahogy lemaradt jó néhány post.Egyébként én ingyenhoston vagyok, ahol a phpminiadmin átdolgozott verziója megy phpmyadmin helyett, tökéletesen. A Lester Chan-féle WP-DBManager által dobott exportfile-t is megette gond nélkül. Utóbbi plugin eddig kábé 3-4 alkalommal mentett meg (a paranioiával együtt :)). És csinál scheduled backupot is. Erősen ajánlom.A nemplugin-megoldás: phpMiniAdmin

nice… majd megnézem én is. nekem a sceduled backup a fontos, mert manuálisan letudom bármikor bekappolni phpmyadminon.

köszi a visszajelzést!

jepp :slight_smile: