Szerverbeállítás

SziasztokA hétvégén költöztettem el az egész szervert, mert az előző szolgáltató nem volt megbízható (volt amikor 2 napig nemvolt kapcsolatom a szerverrel) Viszont WP nagyon jól működött rajta.A költöztetéskor a WHM saját account transferjével történt, vagyis teljes egészében átmozgatta a cpanelt mindenestül, tehát minden maradt ugyan úgy ahogy volt a régi szerveren.Viszont sok minden nem úgy működik, ahogy az előző szerveren volt, ebben kérek segítséget, hogy mit is állítsak be, vagy hol kezdjem egyáltalán.


 1. Frissítés egy pár kattintással:

  Eddig csak rámentem hogy automatikus frissítés és már írta is ki hogy átmásolja a zippet, kicsomagolja telepíti, bekapcsolja.

  Most kér hozzá: Szervernév

  FTP felhasználónév

  FTP jelszó


 2. Új bejegyzésnél fájlfeltöltés:

  Eddig a mappa jogoknak 755 nek kellett lennie.

  Most azt írja ki, nem írható pedig a 755 nél az első 7 esnél a tulajdonosnál minden be van pipálva, hogy írható is.

  Csak úgy tudtam fájlt feltölteni ha a jogokat 777 re tettem.  Gondolom hogy a legelső szerveremnél voltak a helyes beállítások és a mostaninál meg valami nagyon el van állítva.  Valakinek volt már hasonló problémája?

  Valamint ha nem állítok rajta semmit se akkor biztonságos marad e így, hogy megkell adni az ftp-t és hogy a mappa jogok 777 ?

Az első problémádra megoldás, ha beteszed a wp-config.php-dba ezt:

Code:

define('FS_METHOD','direct');
A másodikra így hirtelen annyit tudok mondani, hogy nem azonos a felhasználón fut az ftp és a webszerver.


Ha nem férsz hozzá a webszerver és ftp szerver configokhoz, akkor ezt nem fogod tudni módosítani... Support :)

Köszi minden féleképen ki fogom probálni, bár lehet nem lesz rá szükség, mert nem jött be ez a vps, :frowning: lehet költözni kell.

Sziasztok, van egy bérelt tárhelyem, az ide feltöltött és telepített wordpress alapú weboldalak képesek e-mail-t küldeni bizonyos eseményekkor. Most több weboldalt is készítek így telepítettem az egyik saját szerveremre webszervert is. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan oldhatom azt meg, hogy a saját szerveremen lévő WP oldal is képes legyen email-t küldeni ?