szerver túlterhelést okoz az oldalam

Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni. Teljesen kezdő vagyok a wordpress terén, de segítséggel összehoztunk egy oldalt, a problémám, hogy ahol a tárhelyet bérlem, ezt írták, és már 4x lekapcsolták az oldalam:

[font=arial, sans-serif;font-size:12.8px]A gond az hogy folyamatosan a teljes szerver kapacitás 15-20%-át használja az Ön oldala. Amit sajnos nem tudnunk megengedni.[/font]

[font=arial, sans-serif;font-size:12.8px]Ez nem vezethető vissza az oldal feltöltésére, mert ez a nap 24 órájában így van.[/font]

[font=arial, sans-serif;font-size:12.8px]Kértük, hogy ellenőrizzék a használt CMS-t, és a hozzá kapcsolódó plugineket. Nem tudjuk hogy ez járt-e valamilyen eredménnyel.[/font]

[font=arial, sans-serif;font-size:12.8px]Amíg ezekről nem kapunk visszajelzést sajnos az oldalát nem tudjuk visszakapcsolni.[/font]

[font=arial, sans-serif;font-size:12.8px]Nagyon szomorú vagyok, mert sokat dolgoztam az oldallal, és most úgy érzem ez a váltás nem volt jó ötlet, mert nem tudom megfejteni, mi lehet a hiba oka, mert nem értek hozzá, totál kezdő, mezei felhasználó lennék.[/font]

[font=arial, sans-serif;font-size:12.8px]Az oldalról annyit hogy Sela sablonnal van, de csináltunk gyerek témát hozzá.[/font]

[font=arial, sans-serif;font-size:12.8px]2 bővítmény van rajta: [/font]

Akismet

Jetpack a WordPress.com-tól

jelenleg 400 oldalból áll, de igazából a régim 1500 volt, de mostmár nem is merek dolgozni rajta, mert úgy érzem totál hiába az egész…

kb 25.000 kép van jelenleg az oldalon, és eddig 2,5 GB az oldal, de 10 GB-s tárhelyért fizetek

Ha bárkinek van ötlete, javaslata, írjon.

Nagyon megtetszett a wordpress rendszere, de sajnos ennyire nem értek hozzá, hogy kiderítsem mi okozhatja a szerver terhelést.

Nagyon szépen köszönöm!

Add meg az oldal elérhetőségét.

Kérd meg a tárhelyszolgáltatót, hogy segítsen.

Az Akismet nem okoz ilyen gondot, de a Jetpack-et lehet úgy konfigurálni (beállítani), hogy nem kívánt eredményt érünk el.

400 oldal soknak tűnik, meg a 25ezer kép is, ha az nincs optimalizálva pl. cache bővítmény, CDN stb., akkor nem is kell csodálkozni, hogy zabálja az erőforrásokat, és elhal a szerver. Lehet, hogy ehhez a feladathoz nem is osztott tárhely kell, hanem pl. VPS.

Mielőtt bármi is történik, mentsd el a wp-content könyvtárat úgy, ahogyan van, majd utána az adatbázist is.

Ha neked nem megy, akkor kérd meg a tárhely-szolgáltatódat, hogy segítsen neked a mentésben, hogy nekiállhass a javításnak.

Kedves Győző,

köszönöm a választ.

A tárhelyszolgáltatóm semmiben sem segít, csak sürgetnek hogy oldjam meg a problémát.

telenovelas.hu

Megpróbálom lementeni, ahogy írtad…remélem nem tiltanak le…

Nekem sitty-sutty bejön az oldal. Próbáld meg, hogy kapcsold ki a Jetpack-et, aztán a szolgáltatódat kérd meg, hogy nézzen rá a terhelésre (lehetőleg a szokásos csúcsidődben).

Elég érdekes szolgáltató sajnos azt tanácsolnám mikor lehet le kellene cserélni egy másikra.

Nekem is bejön az oldal rengeteg munka eredménye

Olcsójános szolgáltató leve. :frowning:

Használj cache bővítményt, az sokat fog használni.

Friss a wp-d? Bővítmények sem túl régiek?

Köszönöm a jótanácsokat, tegnaptól cache bővítményt használjuk…Írtam a szolgáltatónak, azt mondták majd figyelik, és pár nap múlva jelentkeznek… remélem ezzel megoldódik a probléma, mert nagyon szeretnem visszapakolni a tejes régi weblapot, ami 1500 oldalból áll, de jelenleg csak 400-nál vagyok… :frowning:

Amúgy friss a wp, és mindkét bővítmény a legfrissebb verzió rajta.

A Jetpack-et nem merem kikapcsolni, mert az összes képaériám azon keresztül van az oldalon…

Igen, most bejön az oldal, de ha túlterhelem a szervert, akkor lekapcsolnak, és csak egy sor van kiírva, hogy felfüggesztette oldal, aztán elkezdünk levelezgetni, és kb 2-3 könyörgő levélre visszakapcsolják, de felszólítanak, hogy oldjam meg…

Ha lesz eredmény, jelenkezem, mégegyszer köszönöm!

Majd ne ijedjenek meg a cache-elés alatti forgalomnövekedéstől :smiley: