Azt vettem észre hogy délben mindig megemelkedik a szerver terheltségem. Erre ma nézem és az összes Wordpress ott van a Process Manager listában mindegyik az index.php vel. szám szerint 23 blog és az egyiknél futott a wp-cron.php.
10-15 mp múlva mikor ránéztem a Process Manager listában már 1 blog se volt, szóval tuti nem a látogatók okozták.
Nekem ezt mondta az admin, hogy a wordpress okozza a nagy terhelést .
Egy itteni privát érdeklődő szeretett volna regisztrálni a tárhelyemen és elzavarták a wordpressz miatt fizessen VPS-t ha wordpresszt akar telepíteni. Nem nagyon konyítom mi az a VPS de megkaptam én is a üzenetet, hogy jobb lenne ha elgondolkoznék rajta.
De tényleg nem az asztalom ez viszont lehet van alapja?
Hát jah, ennyire erőforrás zabáló cms, forum, blog motort még nem láttam. Nem tudom minek eszi meg azt a sok sok memóriát.
1x volt hogy rossz VPS-t vettem és nem 1,5Gb csak 512Mb ramot adtak fixre (valami bursable volt az 1,5 nem értettem mit jelent) és a lényeg, hogy sokszor túlcsordult az 512 és persze sose állt a rendelkezésre a maradék +1024. Meg olyan is volt nagyon sokszor, hogy bejegyzés írásakor, mentésnél 1x csak lerohadt a VPS és ha nem figyeltem, akkor bizony úgy maradt még újra nem indítottam. És persze haver is volt hogy bejegyzésezett, és lerohadt tőle a VPS. Az ilyen gagyibb VPS nem bírta. Persze az összes WP blogra felpakoltam a WPcache plugint, de nagyon sokra nem mentem vele.
Most Godaddy VPS van, havi 50$+áfa február óta semmi gond nincs.
És a mostani déli kis terheltség emelkedést is bírja, de azért kíváncsi lennék mi, vagy miért okozza.
Nekem is folyton írnak, hogy nagy a szerverterhelés. Lehet-e ezzel tenni valamit?
Szerintük a SEO, a tag-ek, a kategóriák okozzák a gondot, mert sok linket generálnak és a keresők folyton keresgélnek az oldalakon.
Lehet, hogy nem kellene SEO-t használni? Vagy tag-eket, vagy kategóriákat? Ezek valamiféle törvénytelen, vagy rossz dolgok?
Tény, hogy a keresők gyorsan indexelik az oldalakat és gyorsan illesztik be a találati listákba. Szerintem a weboldalaknak ez lenne a lényege, vagy tévedek?
Van cache az oldalon.
Ha nem lehet ezen változtatni, akkor tudtok-e olyan tárhelyet, ahol nem piszkálnak a wp miatt?