Szerkesztőablak probléma

Sziasztok!

Az admin felületen az oldal szerkesztő ablak (html nézet) egy ideje összevissza ugrál, ha írok bele valamit, felugrik majdnem a tetejére, vagy legalulra helyezi azt a sort, amit éppen szerkesztek. Ugyanez a jelenség a sablon szerkesztő ablakban is előjön, tehát gondolom minden szerkesztő ablakban. Gyanítom, hogy a probléma azóta áll fenn, mióta IE 8-ra frissítették a böngészőmet. Van erre valami megoldás, hogy a szerkesztő ablak ne éljen önálló életet, hanem ahová görgetem, ott maradjon? Vagy fogadjam el :frowning: Így elég nehéz dolgozni :angry:

Köszönöm!

Clint Eastwood nem csak rendezte, de a főszerepet is eljátszotta ebben az 1982-es filmben! :wink:

:smiley: :smiley:Esetleg a huszonnégyes atomszámú kémiai elemet ajánlhatom még (megtalálod a periódusos rendszer hatos csoportjában), nekem ez vált be leginkább.

missouri.Telepítsd a Firefox böngészőt, és azzal szerkeszd. http://www.mozilla.com/hu/

köszi, édesek vagytok! sajnos melóhelyen vagyok és ha meglátják hogy az általam kalózmódban telepített ff-al szöszmötölök, végem van. na de akkor ezek szerint a böngésző hibája, akkor nem is erőlködök.

igen, sok cégnél pont fordítva csinálják.

FF böngészőt kellene kötelezővé tenni, ha majd aztán a dolgozó meg hazamegy, kockáztathatna otthon: használhatna IE böngészőt. Mondjuk ez nem a dolgozó hibája…Minap beszélgettem egy fószerral telefonon, aki informatikus az önkormányzatnál. Ott dolgozik.


 • CMS rendszer van a honlap mögött?
 • Mondom: igen. WordPress.
 • Hanyas verzió?
 • Mondom, a legfrissebb: 3.0.1 verzó

  ok.  5 perc múlva visszahív, hogy nem kell a weblap, mert ő megnézte, náluk a CMS rendszer 4.3 verzió, és ennél már van frissebb is. Úgyhogy elavult rendszert ő nem vásárol.
 • Mondom: hö? Milyen CMS? Dehát CMS-ek közt rengeteg fajta létezik. Ez WordPress. És abból a legfrissebb.
 • hát neki ne mondjam, ő ért hozzá, (itt ismét jól kihangsúlyozta, hogy informatikus az önkormányzatnál), keni vágja: tegyem fel a 4.2 verziót, vagy annál is frissebbet, és érdekli.
 • mondom: önök milyen CMS-t használnak? Neve van?  letette.

Ez nagyon király. Nekem még nem volt ilyen, de szerintem napokig nevettem volna rajta. :slight_smile:

a vége az lett, hogy másnap felhívott, hová fizetheti a pénzt (érdeklődhetett? olvasgathatott a dolog után? nem tudom, nem kérdeztem)Mondom ide és ide.

Name.com átadtam a domain nevet. Illetve .zip és .rar-ba is csomagolva elküldtem a weblapot (szokványos instrukciókat beleírtam, mi hol merre miért kell átírni, hogy működjön másutt is, olyan szájbarágósan).Feltegyem az önök tárhelyére?
 • nem kell, mert ő informatikus az önkormányzatnál, ért hozzá, majd megcsinálja.  Ez volt három hete, a lap azóta is nálam dolgozik. Látom a tárhelyemen. Mondjuk nem baj, addig is nekem csenget az adsense, csak úgy felhúzott szemöldökkel figyelem az eseményeket.  Hát én sem értek hozzá, ez tény, max. konyítok hozzá, de nem is vagyok informatikus az önkormányzatnál.

  (jó jó, tudom, az informatikusok az egész rendszert látják, kezelik, apróságokhoz nem értenek. De nem szégyen az. A mérnök sem tud olajszűrőt cserélni, a ház tervezője sem tud falazni, vakolni, nem is ez a dolga. De nem is állítja, hogy ért hozzá)

juj, ismerős! Majdnem önkormányzat, minisztériumi háttérintézmény… Akkor feladom!

Missouri, FYI: a nemzeti informatikai strategiaban (amely kiemelten vonatkozik miniszteriumi, onkormanyzati szervekre ill. allami fenntartasu intezmenyekre) kiemelten benne van a nyilt forraskodu rendszerekre valo atteres. Innentol kezdve ha te nyilt forraskodu bongeszot telepitesz, akkor a fent nevezett strategia kiemelt fontossagu rendelkezese szerint jarsz el. :wink: