"Szerepkör" - Felhasználói csoport hozzáadása

Sziasztok!Remélem még nem volt ilyen téma, ha volt nem találtam.

Szóval van 5db “gyári” Szerepkör. Ehez hogyan lehet hozzáadni egy egyénit?

Konkrétan azt szeretném megoldani, hogy az oldal látogatóinak egy része, egy Klubhoz tartozik. Kéne nekem egy ilyen Felhasználói csoport. Ezen csoport tagjai pedig jogosultak bizonyos tartalmak megtekintésére. Ezt szeretném megoldani.

Jól értem? Vannak olyan tartalmak, melyeket csak a Klub tagjainak akarsz megmutatni, és senki másnak? És a Klubtagoknak ezen tartalmakhoz más lenne a jogosultságuk (szerepkörük), mint a tartalom többi részéhez?Vagy szeretnél nyitni egy, csak a Klubtagoknak szóló oldalt a meglévő honlapon (wordpress-en) belül?

Jól érted! Bizonyos tartalmakhoz - az oldal többi tartalmán kívül - csak a klubtagoknak lenne hozzáférésük.

Új szerepkört (Role) mindig lehet létrehozni a Role Manager nevezetű pluginnal. (gugli)Aztán kell majd egy másik plugin, ami “elrejti” a tartalmakat az illetéktelenek elől.

Az Ambassador Klubnál úgy oldottam meg, hogy csináltam egy menüpontot: Klubtagoknak.

Ez a menüpont rávitt egy másik wp-re, ahova csak a regisztrált tagok léphettek be. Természetesen, én regisztráltam be őket, mint admin, és kaptak szerzői jogokat. (Egészen magyarul: telepítettem még egy WP-t, aminek egész más volt a tartalma, mint az eredeti honlapnak - amolyan csak ránk tartozik oldal.)Ha internetes közegben aktív a Klubtagság, akkor érdemes megcsinálni, egyébként úgy néznek Rád, mint az UFO-ra. És mindig elfelejtik a jelszavukat, vagy nem is tudják, vagy nyűg nekik a belépés, vagy elfelejtik megnézni… slussz-passz bezártam a különoldalt. :slight_smile:

Na, akkor tehát Role Manager + ez:

http://butlerblog.com/wp-members/

Köszi!Az “elrejtős” pluginra nincs véletlenül ajánlatod? Vagy esetleg a kettő kombinációjára…? :slight_smile:

Tényleg köszi a választ!

Ingyenest csak egyet tudok, lásd fent. (lehet, hogy van más is, de soha nem érdekelt)Aztán van sok-sok fizetős…

Mikor írtam az előzőt még nem láttam hogy te is írtál közben… Neked is köszönöm moshu és Neked is Győző!


moshu wrote:

Na, akkor tehát Role Manager + ez:


http://butlerblog.com/wp-members/

Felraktam, de nem találom. Mármint a wp-memberst. Aktiválva lett a plugin. Hol történt változás egész pontosan?

A "Capabilities" mit jelent? A Role management részben ilyet is lehet létrehozni, amit a szerepkör készítéskor lehet engedélyezni. A konfigurációnál a következőt lehet bepipálni és a "Store" gombbal megerősíteni:


"Spaces allowed in Capabilities


If you have trouble with other plugins and Role Managers Capability Check "

Sziasztok!Az admin jogokról szeretnék kérdezni: hogyan tudok csak olyan jogot adni egy felhasználónak? Konkrétan az Én esetemben, hogy csak az eshop-ot érje el.

Ne tudjon oldalakat, megjegyzéseket és minden mást szerkeszteni, megnézni a vezérlőpultban. Csak is a webshophoz nyúlhat. Felviheti a termékeket, megnézheti a rendeléseket stb. Az általásom admin jogok a felhasználóknak (szerepkörök) beállításnál lehetetlen ezt a jogot kiosztani, mert sok különbség nincs a jogok közt.Persze általánosságban is kérdezem, hogyan is lehet kiosztani finomabb, egyedi jogokat.

Szeretnék erre egy megoldást úgy, hogy kapjak egy magyar leírást képekkel illusztrálva akár. Természetesen fizetek is érte, csak a megoldás legyen meg. Várom az árajánlatokat és megoldásokat, ötleteket. A fő admin Én vagyok. Minden joggal rendelkezem.[attachment=49:adminjogokeshop.jpg]

Nagyon köszönöm!

Péter

rengeteg plugin van ilyesmikre. Adminimize, UserAccessManager, RoleScoper, RoleManager stbstbstb


'hgrg' wrote on '2010-01-09:
rengeteg plugin van ilyesmikre. Adminimize, UserAccessManager, RoleScoper, RoleManager stbstbstb
Köszönöm szépen. Megnézem Őket, de ha nem bírkózok meg velük,akkor valójában nekem meg kéne csinálni és leírást is adni hozzá. Erre vállalkozó?


Köszönöm,


Péter

Sziasztok!Nekem az lenne a problémám, hogy az összes user plugin túl “bonyolult”. Egy készülő oldalon annyi lenne a szerepe a ki milyen user dolognak, hogy a szintjétől függően jelenítenék meg neki egy meta adatot. (Terméknek 3 féle ára van, kisker, nagyker, viszonteladó) Semmi mást nem tud a regisztrált ember, nem ír cikket, nem ír semmit.Erre nincs valami egyszerű ötlet, hogy hogyan lehetne megvalósítani? Akár a mostani rendszert alapul véve, bár azt is az adott árakhoz átnevezni. Amikor beállítom mondjuk a nagykereskedőt, akkor ne Feliratkozó, meg szerző nevek legyenek, hanem releváns nevek.Amik pluginok vannak, azok feleslegesen sok beállítást használnak, amit csak azért, hogy 1 darab adat változzon nem szeretnék telepíteni. (Persze, ha azt mondjátok, hogy másképp nem lehet, akkor kénytelen leszek.)

… elméletben:kisker - feliratkozó

nagyker - szerző

viszonteladó - közreműködőde ez bárhogy variálható.

a lényeg, hogy a single vagy page php-ben a jogosultsági szintek szerint add meg a kivánt mező megjelenítését.

ha a user feliratkozó akkor x ha nagyker, akkor y ha viszonte. akkor z.mindezek után még telepítened kell a hide dashboard plugint, amivel tulajdonképpen elrejted az admin felületet mindenki elől, aki nem admin.viszont gürcös, mert az új és új és minden egyes új felhasználónak neked kell átállítanod, hogy melyik csoportba tartozzon, és a role managerrel kiosztani neki a jogot /vagyis inkább visszavenni/ hogy szerkeszteni ne tudjon…

Esetleg akkor érdemes lenne egy teljesen saját user kezelő rendszert alátennem, hogy ne is a wordpress-be regisztráljanak, hanem egy tőle független cuccba?(Egy adatbázistábla, abba regisztrál és onnan csekkolom, hogy hányas szinten is van az illető)Elvileg meg tudom csinálni, de majd gyakorlatban azért sokkal érdekesebb lesz, főleg ha szépen összeakadnak a dolgok :smiley:

Amit te akarsz az már megvan. Role-managert felrakod, átnevezed a jelenlegi szinteket, majd beállítod a “user_level”-t mindegyikhez. a sablonodba pedig a következő kell:

lap tetejére:

global $current_user;

get_currentuserinfo();

ahova kell:

switch ($current_user->user_level)

{

case SZÁM(user level):

echo"amitcsakakarsz";

break;

case SZÁM(user level):

echo"amitcsakakarsz";

break;

case SZÁM(user level):

echo"amitcsakakarsz";

break;

/Például:/

case 1:

echo"Egyes szintű"/* az ide írni valóhoz: http://codex.wordpress.org/Function_Reference/get_post_custom_values */

break;}

És a szintekhez tartozó jogokat is “le tudom kapcsolni” vele? Állandóra, nem pedig minden regisztráló után. Egy cég honlapja lenne, nem lenne szerencsés, ha bejegyzéseket írhatnának benne mindenféle viszonteladók :smiley:

Talán. Esetleg. HA KIPRÓBÁLNÁD AMIT MONDANAK ÉS TENNÉL IS VALAMIT akkor megkapnád rá MAGADTÓL a választ…

Mindenképpen ki fogom próbálni, köszi. Viszont kíváncsiságból megpróbálom egy “saját” user kezelővel is.