Személyes portálom

Ideje bemutatnom a pici “publikus naplómat” amit nagyon kreatívan blognak hívok. Régóta vagyok jelen a Zinternetes szférában és természetesen itt is jelen vagyok, de én amolyna read-only user vagyok (aki a legjobb, nem kérdez csak keres) és úgy gyűjtöm be a nekem megfelelő információt.Bemutatnám a személyes protálomat, melyen mindenféle agymenés és általam tapasztalt cselekmény kap helyet. Nem egy érdekes oldal, a tartalma szinte csak engem érdekel, a célom is az, hogy későbbiekben visszaolvasva derüljek a módfelett tréfás fogalmazásaimon és történéseken. A design-t PS-ben készítettem el, látszólag nem sok időt nyelt el, de MÉGIS. Magát a motort nehéz lett volna megírni, így kellett keresnem egy megfelelő donor sablont és arra ráhúznom az én pici összeheggesztett sablonomat. Meg is lett az eredménye.Nagyon remélem, hogy nem számít reklámnak már maga a fejléc és az oldalsávban megtalálható “csoki ajánló” rész, az ugyanis a pici kis boltocskámnak a dolgai. Remélem ezért még átengeditek a rostán és szórjátok rám a megfelelő negatív és pozitív kritikákat, amiket természetesen elfogadom.Legnagyobb tisztelettel:

ifj. Nagy AttilaURL.: http://nagyattila.org

Üdv!Pér ötlet, észrevétel:
 • felső menüsor alig olvasható
 • ez a “csokizom”, hát nem tudom, én másik képet tennék oda inkább
 • túl sok a h1 tag a kezdőlapon, nincs is más
 • A felső menüt nem tudom, hogy a fenébe oldjam meg, arra még valami alternatív megoldást ki kell találjak.
 • Ezzel volt az egyik legnagyobb bajom, már a sokadik verzót tettem be, eléggé félreérthető így is.
 • Ezt majd később értelmezem, most nem jutott el az input az agyamig.  Köszönöm a kritikád, megfogadom őket!

Syska, miért van sok h1 az oldalon? Szerintem ez a helyén van, nincs velük gond.

Köszönöm a túlbuzgó moderátornak, amiért törölte a hozzászólásomat, csak azt is magyarázza meg, hogy miért? Aztán majd eldöntöm, hogy igaza volt-e, vagy nem.

Én voltam a túlbuzgó.

Nem tartottam a megjegyzést ízlésesnek és helyén valónak, ezért a szabályzat szellemét alkalmazva töröltem, meg még vagy másik három további hozzászólást, amelyik a tiedhez kapcsolódót.

Szerintem túlkapáson értelek kedves Győző.:slight_smile: Gondolom a “spúroskodtál” szó szúrhatta a szemedet, ami idézőjelek közé volt zárva, ahogy most is, mert én ezt viccnek szántam. Ezért nem is értem a felháborodás okát. A további mondatomban biztosan nem volt semmi ízléstelen “a pikk-pakk össze dobtam volna neked, meg az így jártál” nem lehet kifogásolható, ízléstelennek meg végkép nem nevezném. :slight_smile: De ha itt ennyire nem értik a tréfát, akkor a jövőben inkább tartózkodom minden fajta megnyilvánulástól az oldalon, sőt az oldaltól is tartózkodni fogok. :slight_smile: Köszöntem… ha esetleg még is megbántottam volna ezzel valakit, attól utólag kérek elnézést… az írott szöveg sokszor félreérthető… :slight_smile:

Én azért értékeltem a humorát, sajnálom a dolgot Dreamelf, esetleg, ha úgy adódna akkor lehetséges, hogy kérem majd a segítséged, de ez nem most lesz. Viszont a sok H1-es “teget” én sem értem, szerintem nem csak az van az oldalon, de kérem az ellenérveket.Elnézést az offolásért, mármint amiért törölnie kellett tisztelt Farkas Győző úrnak a hozzászólásokat és azon belül az enyémet is.Amúgy ötletet kérhetnék, mégis miként oldjam meg a menüt? Grafikailag úgy gondoltam, hogy ahol van kép, ott lenne egy kis kihagyás, de ezt nem tudom miként lehetne megoldani. Megmutatom a grafikai skiccet róla:

http://nagyattila.org/wp-content/uploads/2012/09/Layout.jpgKöszönöm szépen mindenkinek! Bocsánat, ha flémet okoztunk Dreamelf-l.

 1. A törölt üzenetben nem volt vicces jel.


 2. Aki tudja a megoldást, hogy egy törölt hozzászóláshoz kapcsolódó hozzászólás hogyan maradhat értelmesen a hozzászólások között az IPB-roncson, az írja meg a Presszóba.


 3. Szeretem én a viccet, csak nem bírom :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:


 4. Dreamelffel semmi gondom, nem véletlen a 165 hozzászólása; amit töröltem, az szerintem nem volt elegáns tartalommal megáldva - előfordul ilyen… :wink:


 5. Dreamelf! Te csak ne add fel ennyire könnyen! 20 segítő hozzászólás + 2 nagyfröccs/fül, és már rendben is vagyunk. :slight_smile: :slight_smile: (az utolsó mondatod nagyon korrekt, azt 2-nek beszámítom: tartás kell ahhoz, hogy nyilvánosan azt mondja az ember: bocsi, ezt elbabaruháztam…


 6. 4m@15: ebben legkevésbé sem vagy hibás, nehogy magadra vedd! Nem is offoltál, csak egy törlés magával rántott 3-4 kapcsolódó hozzászólást.

Ez át is van akkor beszélve, menjünk inkább a szakmaibb dolgok felé. :slight_smile: Kapva az alkalmon elmondanám akkor ezt a h1 mizériát. Azért mizéria, mert itthon eléggé sokan el vannak még tévedve ilyen téren.HTML5-ben lehetséges több h1 egy adott oldalon, csak attól függ, hogy ezt az elemet hogyan használjuk. HTML4-ben a megszokott forma az volt, hogy h1-h6 (h6-ig ritkán mentünk el) elemeket használunk, vagyis a h1 volt az a tag ami úgy ond a HTML gyökércsomópontunk fő eleme volt. Egy és nem több. Itt most tegyük félre a seo-t. Nem azért kellett egy h1, mert a google-nek az a fontos. Hanem mert a HTML4 leírókódban egy db lehet. HTML5 már eléggé más és ennek örülünk is, ugyanis az article elem, egy a már említett, csomópontot hoz létre a dokumentumvázatunkban. És itt jön miért lehet több h1. HTML5-ben mivel minden szakasznak lehet h1 elem és az előbb ahogy említettem, új csomópontot nyitottunk az article elem használatával. Egyébként vannak html5 outlinerek is, amivel ilyet ellenőrizni is lehet. + van szerintem böngészőkhöz is ilyen extension.

A sok h1-es tag magyarázat: Személyes tapasztalataim alapján, a kereső jelentősen figyelembe veszi, hogy mik vannak a h1-2-3-4 elemekben.

Én így az alábbi felépítést tartom helyesnek:
 • Oldal címe h1
 • h2 post címe  Persze html5 esetében jogos a sok h1, hiszen az article elemekben vannak. Szóval ha html5-ös, akkor jó a sok. Most nem emlékszek már az oldalad kódjára és lusta vagyok megnézni. :slight_smile: