Sziasztok,
Ma végre hosszú vajúdás, és többszöri neki futásra felraktam én is a Wordpress-t. A 2.7 volt fent már azon itt ott gyakorolgattam, tegnap elszúrtam. Azt ki derítettem itt a fórumon, hogy valószínűleg a tárhelyemen nem lehet rendesen kezelni vagy mi a .htaccess fájlt, ez okozta a problémát. Sebaj jött az új 2.8-as telepítettem vagy 4 szer mire minden ok lett. Jelenleg egyetlen apró dologban kérem a segítségeteket. A következő sablon volt a kiindulási oldal: Caffe-n-Cream, ezt át variáltam az igényeim szerint, fejléc módosítás, meg sidebar áthelyezése. Egykét apró css változtatás. Valahogy azt kellene megoldani, hogy a Sidebar tetején van egy Subpages menüpont, az jó lenne ott a felső vizszintes menü neve jelenne meg attól függően, hogy éppen melyikben tartózkodik az olvasó, esetleg még lehetne más színnel írva. Ha ez nem megoldható akkor legalább a subpages helyett valami élvezetesebb magyar szöveg kellene, de hol tudom átírni. Csatolva egy kép kivágás az oldalról. Ez alapján tehát az lenne a cél hogy subpages helyett mondjuk a Mobil Iroda jelenjen meg ha éppen arra kattint az olvasó.[attachment=34:Képkivágás.JPG]
Vagy akár az oldalon is megnézhetitek: http://www.pcegyszeregy.hu/blog
Köszönettel
Lackó
Időközben már megtaláltam, és át írtam, ám ha az említett WP PageNavi megoldja amit szeretnék akkor még szuperebb a dolog. Nagyon köszönöm, és lehet hogy vissza térek még erre ha nem tudom be illeszteni.
Üdv
Lackó
Megnéztem, de nekem ez magas, szerintem jobb ha meg sem próbálom, ha valakinek esetleg egyszerűbb ötlete lenne?
Szóval felraktam, be is kapcsoltam, de itt meg is állt a tudomány, nem hogy belefaragni a sidebar.php be, de még érteni sem értem ,hogyan akar ez működni.
Ezt a kódot tedd oda ahol meg akarod jeleníteni a lapozást.
Szia,
Alapjában véve csak csak a szöveget akarom cserélgetni, nem lapozni szeretnék.
Tehát ebben a kódrészben megtaláltam a nekem szükséges sort ez:
Kapcsolódó lapok
' . "n";Amint az látható át is írtam Subpages helyett Kapcsolódó lapok-ra, ám az igazi az lenne, ha ezt annak függvényében cserélgetné
hogy az olvasó éppen melyik menüre kattint a vízszintes menüsorban. Annak a nevét írja ide be. Esetleg színezze, de ez már luxus lenne.
Hova kellene akkor beraknom a sort. És vajon azt csinálja majd amit én szeretnék.
{
if ( $wpdb->get_var("SELECT COUNT(*) FROM $wpdb->posts WHERE post_parent = ".$post->ID) > 0 ){
$subpages = $post->ID;
}
else if ( $post->post_parent != 0 ){
$subpages = $post->post_parent;
}
if ($subpages)
{
echo '
Kapcsolódó lapok
' . "n";echo '
- ' . "n";
wp_list_pages('title_li=&child_of='.$subpages);
echo '
}
}
}
Ésközben még valami, kipróbáltam felraktam a GWA autorespondert, amikor bekapcsoltam, és ki raktam a side barra a feliratkozó formot. Eltönt ez a subpages rész, úgy hogy még vissza se tudtam rakni, mert nem található a widgettek között, ha ott nem akkor hol? Úgy ált vissza a rend, hogy minden widgettet vissza le rámoltam.
Igen ilyen akkor lépéletbe amikor a sidebar.php fájlodba vannak meghatározva bizonyos widgetek. Ott van egy php feltétel ami lefordítva annyi, hogy HA nincs beállítva widget az admin felületen, AKKOR az jelenjen meg egyébként pedig, ha be van akkor azok lépjenek érvénybe. Ha azt szeretnéd hogy egy widget megjelenjen akkor is amikor beállítasz az admin felületen valamit, akkor azt kell tenned, hogy a feltétel azaz a registere_sidebar főlé másolod a megjeleníteni kívánt widget kódját. Ekkor az mindig ott lesz és alatta fognak megjelenni azok a widgetek amelyeket beállítasz az admin felületen.
Igen ilyen akkor lépéletbe amikor a sidebar.php fájlodba vannak meghatározva bizonyos widgetek. Ott van egy php feltétel ami lefordítva annyi, hogy HA nincs beállítva widget az admin felületen, AKKOR az jelenjen meg egyébként pedig, ha be van akkor azok lépjenek érvénybe. Ha azt szeretnéd hogy egy widget megjelenjen akkor is amikor beállítasz az admin felületen valamit, akkor azt kell tenned, hogy a feltétel azaz a registere_sidebar főlé másolod a megjeleníteni kívánt widget kódját. Ekkor az mindig ott lesz és alatta fognak megjelenni azok a widgetek amelyeket beállítasz az admin felületen.
Szia,
Sajnos nem találok ilyen sort a sidebar.php ban.
Ez volna az egész:
<?php if ( !function_exists('dynamic_sidebar')
|| !dynamic_sidebar() ) : ?>
<?php
$today = current_time('mysql', 1);
if ( $recentposts = $wpdb->get_results("SELECT ID, post_title FROM $wpdb->posts WHERE post_status = 'publish' AND post_date_gmt < '$today' AND post_type = 'post' ORDER BY post_date DESC LIMIT 8")):
?>
- ID)."'>";
the_title();
echo ' ';
<?php
foreach ($recentposts as $post) {
if ($post->post_title == '')
$post->post_title = sprintf(__('Post #%s'), $post->ID);
echo "
}
?>
<form method="get" id="searchform" action="">
<input type="text" value="" name="s" id="s" />
- <a href="" title=""><?php _e('RSS'); ?>
- <a href="" title=""><?php _e('Comments RSS'); ?>
- <a href="http://validator.w3.org/check/referer" title=""><?php _e('Valid XHTML'); ?>
- XFN
Esetleg nem lehet, hogy a functions.php ban kellene matatnom?
Å így néz ki:
if ( function_exists('register_sidebar') ){
register_sidebar(array(
'before_widget' => '',
'after_widget' => '',
'before_title' => '
',
'after_title' => '
',));
}
function the_subpages()
{
global $post, $wpdb;
if ( is_page() )
{
if ( $wpdb->get_var("SELECT COUNT(*) FROM $wpdb->posts WHERE post_parent = ".$post->ID) > 0 ){
$subpages = $post->ID;
}
else if ( $post->post_parent != 0 ){
$subpages = $post->post_parent;
}
if ($subpages)
{
echo '
Kapcsolódó lapok
' . "n";echo '
- ' . "n";
wp_list_pages('title_li=&child_of='.$subpages);
echo '
}
}
}
// WP-coffee Pages Box
function widget_coffee_pages() {
?>
- <a href="">Home
<?php
}
if ( function_exists('register_sidebar_widget') )
register_sidebar_widget(__('Pages'), 'widget_coffee_pages');
// WP-coffee Search Box
function widget_coffee_search() {
?>
-
<form id="searchform" method="get" action="/index.php">
<?php
}
register_sidebar_widget(__('Search'), 'widget_coffee_search');
// WP-coffee Blogroll
function widget_coffee_blogroll() {
?>
- ', ' ', '', FALSE, 'name', FALSE, FALSE, -1, FALSE); ?>
<?php get_links(-1, '
<?php
}
register_sidebar_widget(__('Blogroll'), 'widget_coffee_blogroll');
?>
Kössz
Lackó
Ha azt akarod hogy mindig ott legyen a subpage ahogyan én mondtam akkor a
tedd a
elé a sidebar.php fájlban.
Ha azt akarod hogy mindig ott legyen a subpage ahogyan én mondtam akkor a
tedd a
elé a sidebar.php fájlban.