Subdomain probléma

Sziasztok,

A következő a helyzet: Van egy statikus weboldalam, ami már kellően elavult ahhoz, hogy cseréljem, de ezzel szemben van egy nagyon nyomós ellenérv: Az összes releváns kulcsszóra igen előkelő helyet foglal el a keresőben. Erős a gyanúm, hogy ha gyökeresen átalakítanám, akkor a közel 10 év alatt begyűjtött természetes hivatkozások, stb miatt visszaesene, ezt pedig nem akarom.
Ezért azt találtam ki, hogy subdomain(ek) alatt építek egy WP oldalt, ami dizájnban, stb megfelel a mai kor követelményeinek, pl reszponzív, stb. A subdomain alatt futó tartalmakat pedig belinkelem a jelenlegi statikus oldal menüjéből. Idáig minden oké is.

Létrehoztam egy subdomaint (dev.domainem.hu), amire feltöltöttem és telepítettem a WP jelenleg letölthető verzióját, témát, stb. Elkezdtem építgetni az oldalt, aztán eszembe jutott, hogy milyen jó lenne tematizáltan előadni a dolgot és még egy kvázi webshop sem lenne rossz, de erre egy másik témát szeretnék. Nosza, csináltam egy újabb subdomain-t (kandallo.domainem.hu), feltöltöttem a WP-t, témát.

És akkor jött a meglepi: ha beírom az új subdomain-t, akkor egyszerűen átirányítódik a régire.

Mit kellene tennem, mit csináltam rosszul?

Köszi a segítséget.

Tamás

Odafigyeléssel, régi url struktúra megtartásával és finomrahangolt SEO-val megtarthatod a helyét. A WP előnyeivel pedig javíthatod is.

Ugyan arra a mappára mutat mindkét aldomain?

Köszönöm, közben megoldódott. Fogalmam sincs, mi okozta, mert az sem segített, hogy minden előzményt, sütit, stb töröltem a Chrome-ból. De mivel másik böngészőben működött, addig harcoltam, amíg megoldódott a dolog. Kijelentkeztem a Chrome-ból, majd ezután töröltem újra minden előzményt, és ezután működött.

A tanácsodat nagyjából igyekszem megfogadni, de mivel a WP nekem viszonylag új, az átvezetést így tervezem megoldani. Amíg bele nem jövök a WP használatába, addig a subdomaineken megy majd az új tartalom, aztán később a domain alá is betöltök egy WP-témát.
Érzékeny azért a téma, mert a statikus oldalon volt jó néhány olyan apró kis trükk, amit alkalmazni tudtam, de a WP-ben még fogalmam sincs, hogy oldom meg.
Másrészről a keresők már jó ideje vizsgálják a tartalmakat is, azt pedig nagymértékben átalakítanám ha azonnal belecsapnék az új oldalba, hiszen sok olyan tartalom van a régin, ami keresőoptimalizálás szempontjából tök jó ugyan, de már nem tetszik, elavult, vagy egyszerűen csak már mást tennék ki helyette.
De menni fog, hiszen a régit is én raktam össze és akkoriban az sem volt egyszerűbb számomra, hiszen amikor nekiálltam, lövésem sem volt, mi az a weboldal, html vagy bármi ilyesmi. :slight_smile:

Köszi még egyszer, hogy foglalkoztál a dologgal. :slight_smile:

Szép napot!
Tamás