Sziasztok!
Jóideje foglalkozom már WP-vel. Az esetek nagy százalékában CMS ként használom a motort és ezidáig még elkerült a SPAM áradat. Az ok az is lehet, hogy eddig 30-ból 1 siteon volt szükség a Comment funkcióra.
Most azonban az egyik siteom amit építettem és fenn is tartok és amin rendhagyó módon most szükség van a Comment-re, itt elkezdtek jönni a SPAM-ek!
Mivel nincsenek ezzel kapcsolatos tapasztalataim, kérlek segítsetek hogy miként lehet ezt megállítani! Most ott tartok hogy kikapcsoltam a kommentezési lehetőséget, kivettem template kódjából a komment template-et mert nem létfontosságú, de mégis jönnek a kéretlen ‘Hi Webaster’ tartalmú hozzászólások.
Segítségeteket előre is köszönöm!
rakd fel a milyen nap van most plugint. nekem még egy spam robot által beküldött spamom se volt (a manuálisan elküldött spam ellen meg nem tudsz védekezni, arra ott a kulcsszavas várakozólistára tevő funkció)
Akismet.
Ritkán csúszik át rajta akármilyen spam, és nem kell captchazni, meg milyen napozni.
Ez a tuti megoldás. Ezidáig még semmit sem engedett át, hamarab az a gondja, hogy a 101% a hatásfoka, mert kiszűr néha olyasmit is, amit nem kellene. Viszont meg kell hagyni, hogy azokban a hozzászólásokban link is volt (2x2 eset).
Nincs spam-nek minősített megjegyzés. Szerencsés nap! :)
a milyen nap van plugin nem nézi a hsz tartalmát, ha helyesen adja meg a juzer a napot, akkor megy a hsz. szrintem az a wp beépített szűrője lesz (beállíthatod ,hogy hány link, és milyen szavakra szürje)
ha meg valaki nem tudja leírni, hogy milyen nap van, nos, az szerintem ne is szoljon hozza
Amennyi energiával a napot tölti ki, kitöltheti a Captcha kódot is. Szerintem elsősorban arra kellene törekedni, hogy a felhasználót ne terheljük 427525214163635 mező kitöltésével, hogy hozzá tudjon szólni az adott bejegyzéshez, azonnal, máskülönben az lesz a vége, hogy becsukja az egész ablakot. Én pl. a név-mail-web-hozzászólás négyeskombóra is alergiás vagyok, ha kódoznom kell, akkor falramászok. Erre jók az okos spamszűrők, vagy a regisztráció lehetősége az adott oldalon.
Rosszindulat ellen nincs orvosság! Sajnos.
Talán annyi, ha sokan-sokan vagyunk, akik rákényszerítjük akaratunkat a rosszra, hogy szüntesse meg tevékenységét. Egyenlőre nagyon vesztésben vagyuk…
És addig kell valamiféle védelem. Lehetőleg a védelemre kell koncentrálni, és nem arra, hogy személy szerint falnak tudnánk rohanni, vagy sem. Meg kell fontolni, hogy kiket várunk látogatóként, azok közül ki szól hozzá. Meg lehet próbálni védelem nélkül is, onnan fokozottan bezárni a kapukat.
Azért az sokat segít, ha csak magyar nyelvű közönséget szolgálunk ki, magyar nyelven. Alig 15milliónyian beszéljük csak, és a túlnyomó többség nem spamer…
regisztrációhoz kötött hozzászólás.
nálam egy év alatt 2, azaz 2db spam jött csak!!!
Azt gondolom, manonak igaza van: Bárki regisztrálhasson, és aki regisztrált és/vagy elfogadott levele van, az jöhet!
Aki ezen fennakad, az csak olvasgassa az oldalt, vagy, ha nem tetszik neki, akkor menjen máshova spamolni. Az Akismet meg szűri az egyéb próbálkozásokat.
Ha az a célod, hogy az oldalon keresztül kommunikálj is a felhasználókkal, akkor ez nem jó meglátás, mert ez kb. ugyanaz a gondolkodás, mint hogyha a mobilszolgáltató azt mondaná, hogy ha kaarsz vaamit, akkor írj ajánlott levelet. Megteheti, de nm hiszem, hogy jó lépés lenne. Persze a saját blogján mindenki azt tesz amit akar…
hehe, ezzel debaromira nem értek egyet.
akinek nincs emile (igen, a viccből tudjuk, hogy az az zöldséges), és nincs 1 perce regisztrációra, akkor csak nézzen, mint a moziban…
soha egyetlen egy számonkérő levelet vagy hozzászólást nem kaptam azért, mert regisztrációhoz kötött a hozzászólási lehetőség.
úgyhogy komolyan mondom e1, amit mondasz, az baromság, már elnézést a szóhasználatért!
naigen, de a külföldi spam robotnak halvány lila fingja nincs róla, hogy a világ ezen szegletén milyen napok vannak. mert fel se ismeri, hogy az most a "captcha", a robotnak ugyanolyan mező, mint a többi. (mellesleg ha a user regisztrál nem kell kitöltenie, tehát ha lusta beírni, akkor regisztráljon)
Tudom, hogy mi lenne, ha engedélyezném a reg nélküli kommentelést.
Ugyanaz, ami itt a wp fórumon volt a váltás után, tele lenne szeméttel (és itt nem csak a spamekre gondolok!).
Aki hozzá akar szólni, igenis regisztrálni fog. Aki meg ennyire lusta, annak a véleménye nem is érdekel!
hm. hogy szopatnám a juzereket? hát így jártak. továbbra is azt tartom, ha érdekli, regel, ha nem, akkor nem. ez az ő döntése, nem az enyém.
érdekes módon Te is regeltél ide!