statisztika

Kedves Tudorok!

Emlékszem régebben, úgy a 2.0 verzió tájékán el tudtam érni egy elég jól felszerelt wordpress stats-lapot. Teljes oldal volt, látogatottsági grafikonnal, az oldalra találók keresőszavainak kimutatásával, mindenféle információval. Valahogyan külön kellett regisztrálni egy “dashboard”-ra és onnan hívta le az adatokat.

Most ezt nem lelem sehol, segítsetek hol lehet. A wordpress.com-os blogom admin-lapján automatikusan van ilyen, de most sima wordpress-re szeretném megint beizzítani!

Előre is köszönöm!

U.i. A keresés eredménye egy “wp-stats” plugin volt, ami csak kevés adatot ad, illetve egy “stats” nevű, azt tudtam telepíteni, de wordpress.com API-key-t kért…

Gyuri

Hát akkor regisztrálj a wordpress.com-ra és az ott lévő api key-vel használd!

Köszönöm! Így történt! Működik! Üdv, Gyuri

Kedves szakértők! Nekem is segítségre lenne szükségem.

A wordpress.com-stats bővítményt feltelepítettem, API kódot is beírtam, és működik is a dolog, azonban a látogatottságra hetek óta (amióta felraktam) 0-át jelez. Pedig tudom, hogy ez nem igaz… tehát rajtam, és a többi szerkesztőn kívül biztos, hogy mások is nézték a blogot. Miért lehet ez, és mit lehet tenni…? Az oldal, amiről szó van: www.sofarportal.hu

Köszönöm a segítséget előre is!

footeredben a előtt benn van ez a kód?

Code:

Ha nincs akkor az a probléma.

Köszi a választ! Sajnos az a gond, hogy a footerem így kezdődik:

Code:

<?php /* WARNING: This file is protected by copyright law. To reverse engineer or decode this file is strictly prohibited. */

Aztán meg csak krikszkraksz az egész... illetve ez a vége:

Code:

=="));return;?>

Nem lehet máshova tenni ezt a kódot...? Vagy ehhez tegyem hozzá...?

Le van kódolva.

Kódold ki. A fórumon találsz rá megoldást. És tedd be a kódot amit fentebb írtam úgy működni fög.

Köszi a tippeket. A kikódolásra ez esetben (ami $o=" kódolással kezdődik) a fórumon nem igazán találtam választ, csak annyit hogy cseréljem ki az egész footert egy újra…

Először megpróbáltam, hogy ezt:

Code:

beraktam a footer.php elejére, így a statisztika be is indult (!) - viszont explorerben eltűntek az oldalsó sávok (Chrome-ban nem...). Amikor viszont kitöröltem alóla a kódolt részt, akkor mindenhonnan eltűntek az oldalsávok és a lábléc és csak 1 bejegyzés maradt...

Ha megvan a válasz a problémára, kérlek küldjétek át, hogy hol! Köszi!

az ugy nem jó. Az a lényege, hogy visszafejted. Megnézed a forráskódot és bemásolod a kód helyére. De megpróbálhatod azt is amit előbb csináltál, csak body tagok nélkül. A body indul a header-be neked és a footerben van vége, csak a kód miatt nem látod.

Köszönöm! Másféle hibák és gubancok is voltak, amiket ki kellett bogozni, de végül sikerült és mostmár minden műkszik! Rendesek vagytok, hogy segítettetek - ezer hála, főleg Efrudnak! :slight_smile:

@andristeso: megírnád nekünk, hogy mi volt a sablonod neve/szerzője? csak hogy ne fussunk bele még egy base64elt sablonba…

Annyira egyszerűen ki lehet kerülni a lekódolt footereket. Szerintem, ha bemásolod az oldalad címét és a footer.php tartalmát sokan visszamásolják neked, hogy mit tegyél a footer.php-ba :slight_smile: A footer.php egy sima HTML fájl sok esetben.

persze h egyszerű. De ettől még genyóság. Van akinek meg nem egyszerű megoldani a dolgot, hiába íródott már le kismilliószor. Szóval lehet, hogy törvényszegő repack gyáros leszek fű alatt :smiley:

Én nem értem meg annak a lelkivilágát aki lekódolja a sablonját, mert szerintem úgy is tudja, hogy bármikor megkerülhető ez az eljárás, dekódolóval vagy a böngésző oldal forráskód nézetéből való kimásolásával.

nemrég találkoztam egy sablonnal, amiben egy képre való hivatkozás a készítő szerverére mutatott.

nem kizárt, hogy ezzel követi nyomon kinél van használatban a sablonja és milyen látogatottsága van.

már nem emlékszem pontosan, de talán classa sem volt, se szélesség se magasság. tehát ha ő a szerverén kicseréli a képet másra, akkor akár ingyen reklám is lehet a sok használatban lévő blog alján. az egész kódolósdi pedig erre megy ki.

Csak igen kevés réteget lehet ilyennel megszivatni, de az a kevés meg megérdemli, hogy szivassák ha már ilyeneket használ.

wp orgon fentvan egy csomo ilyen theme!

Gondolj csak bele:

automata telepítővel felrakja a szerencsétlen user aki azt sem tudja h mit csinal…

Egy másik topikban légyszíves ezeket, mert ez már nagyon nem statisztika kérdés. :wink:

Ok. Visszatérve a statisztikára, az egyetlen megbízható statisztikai adatot a saját tárhelyünk szolgáltatója adja, illetve ha van egy statisztika scriptünk, ami szintén a saját szerveren fut. A többi stat, például a wpresses pluginos úgy sz… ahogy van, góbéanalitics is érdekes viszont az eléggé közel áll a valós adatokhoz.

Valamiféle statisztikai adatot kiszűrhetünk a szervernek érkező lekérések számából is, vagy a mysql lekérések számából.