Statisztika: fő- és aloldalak külön mérése - Hogyan?

Na de Uraim :slight_smile:

Vagy…

belerakod a footer.php-ba a kódodat és csinálsz a nyitólapnak egy másik footert.php-t.

A nyitólapod php-ja alján cseréled:

ezt:

<?php get_footer(); ?>

erre:

<?php include (TEMPLATEPATH . '/footer_nyito.php'); ?>

Aztán csinálsz egy footer_nyito.php-t a footer.php-d alapján, csak másik stat kóddal.

De lehet többféleképpen szerencsére :)

Két eltérő webaudit kódom van: egy a nyitólapra (“main_page”) szánt, egy pedig az aloldalakra (“subpages”).

Hova kellene beillesztenem egyiket és másikat a WP motor kódjába, hogy pontos eredményt kaphassak? Ugyanazon fájlban nem lehett mindkettő, mivel akkor pontatlan adatok születnek.

Csináljak “webaudit_main.php” és “webaudit_sub.php” fájlokat, majd ezeket include hívjam be?

Külön a “main_page” kódot az index.php-hez, a “subpages” kódot pedig az archive.php, category.php, pages.php, single.php, stb. fájlokban?

Köszönöm

Ez segít?

http://codex.wordpress.org/Conditional_Tags

szerintem, tedd a footerbe és mondjad neki, hogy

if (is_home()) {

//itt hivod be a main-audit filet

} else {

// sub-audit behivas ide

}

öö, a motor kódjában nem nagyonkéne matatni…

'mano wrote:

öö' date=' a motor kódjában nem nagyonkéne matatni...[/quote']

Lyalllly!

"Melyik *.php kiterjesztésű állomány mely részébe illeszthetném be a kódot? Erre melyik szoftvert ajánljátok? Wordpad?" ;) ;) ;)

(Utólag tettem ide néhány szmájlit, nehogy valaki félreértse.)

Megfelel? ;)

(A WP mint motor nekem az összes fájlt jelenti, amit a wordpress.org oldalról letölthetek *.zip oder *.tar.gz formátumban. Lehet, hogy nem pontos megfogalmazás - kinek mi...)

Na, én feladom.

Pontosan megmondtam, hova mit kell beírni, de úgy látszik, nem olvasol…

Notepad! soha semmi Wördös izét nem használj.

Nem, nem pontos a fogalmazás. A sablonok (wp-content/themes/ alatt) NEM WP motor, értelemszerűen! És nem, nem “kinek mi” - ha egyszer van egy elfogadott közmegegyezés.

Legközelebb 1000 “szmájlit” szúrok a hozzászólásomba, hogy nehogy félreértse bárki is.

Neked köszönöm a tippet, ma kipróbálom - és pontosan értettem elsőre is, mit-hova, továbbá 3 éve egy licencelt UltraEdit szoftvert használok kódbuzerálásra.

Vépémotor: legyen ahogy ti mondjátok.

Hamu a fejemre. (Megfelelő avatarral vezekelek…)

Természetesen kizárólag a template (vagy theme?) fájlraira gondoltam.

Bocs, hogy kérdeztem ráadásul még élcelődni is próbáltam.

Soha többé nem teszem.

Mi van ma? Front? Mindenki ideges? :slight_smile: :slight_smile:

Írásban - sajnos - még a hangulatjelekkel sem lehet visszaadni az arcmimikát, a testbeszédet - szóval, sokszor másként jelenik meg az írás, mint amikor szóban beszélünk; erre nem ártana odafigyelni. :wink:

Amúgy: a WP-nek theme-je van, amit magyarul sablonként használunk.

És gyere csak, kérdezzél, meg - ha tudsz - segítsél másoknak is!

Győző! Nem kell mindig rosszat belegondolni egyből minden hozzászólásba!

Eddig csak néhány hozzászólásodat láttam, de mindegyikben csak kötekedtél az emberekkel, hogy így beszélsz, úgy beszélsz …

Ui: meglátod, neked is jobb lesz, ha keresel egy nőt! Nem baj, ha nem szép, csak legyen szolgálatkész. Rögtön nem gondolod minden egyes hozzászólásra, hogy sértegetni akarnak …

És hogy lásd, hogy vicc volt: :smiley:

Kedves LGabci!

Köszönöm, hogy regisztráltál azért, hogy minősítsél és vicces tanácsot adjál.

Az előbbit nem tudom elfogadni - bár lehet találni olyant is, ahol nem vagyok éppen bársonyos…

Az utóbbit megfogadom, bár nem tudom, hogy Kedvesem mit fog hozzászólni? :slight_smile:

Farkas Győző wrote:

Köszönöm, hogy regisztráltál azért, hogy minősítsél és vicces tanácsot adjál.

Általában nem szoktam bunkózni, de most 1-2 hsz-ed kihozta belőlem ... bocsánat!

Farkas Győző wrote:

Az előbbit nem tudom elfogadni - bár lehet találni olyant is, ahol nem vagyok éppen bársonyos...

Nem sokat voltam ezen a fórumon, de azt látom, hogy a wp-ben topon vagy, nagyon kened-vágod.

Viszont jópár helyen kimeríted a "kákán is csomót keresés" esetét ...

Farkas Győző wrote:

Az utóbbit megfogadom, bár nem tudom, hogy Kedvesem mit fog hozzászólni? :)

Ha te nem tudod,akkor én honnét tudnám, hogy mit szól hozzá? :) Vagy ez csak költői kérdés volt?

Ne mindig csak az ő nyögdécselését hallgasd, és hátha egyszer te is elmész végre ... :D

Kedves LGabci!

OFF:

Quote:

Általában nem szoktam bunkózni, de most 1-2 hsz-ed kihozta belőlem ... bocsánat!

Nem voltál bunkó; elmondtad a véleményedet. Spongyát rá!

Quote:

Nem sokat voltam ezen a fórumon, de azt látom, hogy a wp-ben topon vagy, nagyon kened-vágod.

Viszont jópár helyen kimeríted a "kákán is csomót keresés" esetét ...

Tényleg keveset vagy a Fórumon. ;) A WP-t szeretem, de nem vagyok benne valami nagy szakértő. A "kákán csomót" helyett én az "alapos" kifejezést használnám, vagy valamelyik megfelelőjét. Nagyon ritkán szólok hozzá röviden (általában, ha rohanok valahova), mert magamról is tudom, hogy sokan vannak, akik a WP megismerésének elején járnak, és sokan szeretik, ha részletesen - step-by-step - elmagyarázzák a tennivalókat.

Az pedig mindenkit segít, ha "sulykoljuk" a kifejezéseket, mert azok értelmezése egységes, és mindenki azonos dologra gondol.

Quote:

Ha te nem tudod,akkor én honnét tudnám, hogy mit szól hozzá? smile Vagy ez csak költői kérdés volt?

Ne mindig csak az ő nyögdécselését hallgasd, és hátha egyszer te is elmész végre ... big_smile

Nem kérdésnek szántam, hanem viccnek, morfondírozásnak. :)

És miért kellene elmennem, ha nekem úgy is jó? :) :)

ctrlshift: lehet hogy most eljópofizod, hogy neked mindegy mit hogyan nevezünk, ÉS neked mindegy, hogy mi tartozik a motorhoz és mi nem… de egyszer ezt majd nagyon meg fogod szívni… shaun rulez egyébként! :smiley:

LGabci: idéznél pár kötekedő mondatot FGY-től? figyelem egy ideje, mindig is gyanus volt ez az ember, úgyhogy bővítenem kéne a bizonyítékgyűjteményem. kösz.

Sziasztok!

Én is szeretnék egy hasonló statisztikát mutató plugint, de olyat, ami a bejegyzésben is látható. Vagyis, ha jön a látogató, láthatja, hogy azt a bejegyzést hányan olvasták el. Csak az a baj, hogy nem igazán értem amit itt feljebb leírtatok, nekem kicsit magas ez a php dolog. Esetleg tudtok erre valami megoldást? Mármint, a mindenki számára látható statisztikára? :slight_smile: :slight_smile:

A választ előre is köszönöm!

Sziasztok!

http://rmarsh.com/plugins/popular-posts-plugin/

semmi php programozás nincs benne, csak angolul kell tudnod, hogy elolvasd hogyan működik!

Szia mano!

Nagyon köszi a választ!

Bár mást találtam, de ha ezt az oldalt nem küldted volna el, sosem találok rá!

A megfelelő számláló, vagy statisztikát itt találtam:

http://www.jppress.extra.hu/?p=41

Most minden oldalt, lapot, és külön bejegyzést is nyilvánosan mutat, és mindenki látja, hogy mit hányszor néztek meg!

Tök szuper!

Nagyon-nagyon köszönöm!!!

Sziasztok!

egyébként rmarsh-nak az összes pluginje első osztályú, érdemes ezekkel kezdeni, ha ilyenekre van szükség!

ebből a számlálóból én legelőször lesterchan pluginjét használtam, de valami miatt frissítés után akadt a wp alap oldallapozásával, így váltottam. bátran ajánlom.

a lényeg, hogy szivesen!