"Statikus" oldalak keresőoptimalizálása

Sziasztok!Keresőoptimalizáláshoz kérnék egy kis segítséget. A “statikus” vagyis főoldalakat hogyan tudom jól optimalizálni, hogy a Google-ban jó helyezést érjek el vele? Megmondom őszintén ezek értékesítői oldalak és szeretnék vele az első 10 találatban benne lenni.Jó pár bővítményt töltöttem le az optimalizálás miatt: All in One SEO Pack, All in One Webmaster, GN Sitemap Generator, Google XML Sitemaps, Platinum SEO Pack.A SEO Packnak köszönhetően címkéket is tudok hozzáadni, bár még vannak egyéb lehetőségek, azokhoz sajna nem értek annyira. Még mit tudnék csinálni?A kategóriában folyamatosan publikálok cikkekkel - ezek jó helyezést is érnek el -, de a főoldalak nehezen akarnak feljönni. Mit tehetek az ügy érdekében még?Előre is köszönöm a segítséget!! :smiley:

Pepe: megnéztem a főoldalad … és átfuttattam egy analizátoron. Mivel nálad egyszerre 2 SEO pack is működik, jelenleg duplán van generálva egy csomó minden meta cucc, ami fontos lehet. Csak egy példa: 756 karakter a kulcsszavak összes mennyisége. Ez túl sok, nemhogy optimális!!! A title-ben csak a neved van. Az nincs, hogy mi is ez az oldal, mivel foglalkozik. A descriptionban, azaz leirásban meg csak annyi, hogy online MLM, de “hála” a dupla SEO packnak, ez kétszer. A Google nem mindig dijazza az ilyen mértékű duplikálást!Én gyorsan kikapcsolnám az egyik seo packot (a platinumot hagynám meg…), egy kicsit gondolkoznék a title és a description, azaz a cim és a leirás átfogalmazásán, hogy informativabb legyen!! Jó dolgok a SEO packok, az okosságokat beleteszik a fejlécbe. De ha Te előtte nem gondolkodol egy kicsit, hogy segits nekik, helyetted nem tudnak csodát tenni … :slight_smile:
Próbálkozz meg olvasgatni a Google webmester eszközökben, sok a magyar cikk és hasznosak.

'varnyu' wrote on '2010-04-17:


Próbálkozz meg olvasgatni a Google webmester eszközökben, sok a magyar cikk és hasznosak.
Nagyon szépen köszönöm, már így nagyon sokat segítettél!!! :D :D

Megfogadtam a tanácsod és csak a Platinum SEO Packot hagytam meg. A title-t és a description-t az oldalhoz igazítottam - most már az egyik 100%, a másik 93%.

Még a kulcsszavak tekintetében kellene egy kis segítség. Azt tudom, hogy 1db kulcsszóra nincs értelme, mert egy részt nagy a verseny, másrészt ma már az emberek is inkább kifejezésekre keresnek rá. Most már 313 karakter a kulcsszavak. Ez ügyben még mit érdemes tennem vagy változtatnom? Vagy ez jó érték?

Illetve hogyan érdemes úgy kialakítani a kulcsszavakat, hogy jó helyezéseket érjek el vele?

Köszi! :)

Nem kifejezetten attól fogsz elérni jó helyezést, hogy milyen kulcsszavakat adsz meg. Szvsz a google a kulszszavakat nem is annyira nézi már. Mármint a metában. Egyébként a 313karakter az sok. Ne is karakterekről beszéljünk szerintem, hanem inkább szavakról. ajtó, ablak, hőszigetelés például. Nagyban függ, hogy milyen helyezést érsz el, hogy milyen rád mutató linkek vannak azok a linkek mennyire relevánsak. A legtöbbet szvsz mindig a tartalom nyom a latba, már régen nem arról szól a SEO hogy ész nélkül linkelünk és pagerankért imádkozunk. Tartalom kell a népnek és a googlenek is. Ha belegondolunk ez így a helyes. Lehetséges, hogy egy ember leül és elkezd szakmai dolgokat írni, minden nap friss tartalmat ad az olvasok szeme elé. Ezzel szemben van Józsika aki egész életét a neten tölötte és egy rakat netes barátja van, egy rakat oldallal ahová kiteszi a linkjét, de tartalma a fisi-fosi. Ha Józsika megelőzné egy adott kulcsszóra azt nulla tartalommal, aki igenis tartalmat, vagyis értékes információt nyújt az olvasóknak, akkor szerintem az gáz lenne eléggé. De mindenki tudja, hogy vannak még ilyen esetek. Ugyanúgy ahogy rájöttek az emberek hogy a zöld lötyi nem számít már annyira, szintúgy kezd mindenki rájönni arra, hogy információt kell szolgáltatni, friss infókat mert mindenki azt keres az információs szupersztrádán. De azt is tényként lehet felfogni, hogy ha jó tartalmat adsz de egy db linked sincs akkor megette a fene…

Pepe: a kulcsszavakat úgy határozd meg, hogy mi az oldalad lényege! Tehát olyan szavak legyenek, amire keresve szeretnéd, hogy a Te oldaladat dobja ki a gugli.Általában a 200 karaktert nem célszerű túllépni :slight_smile:
Örülök, ha segithettem!!

keresd a google-ben a seo és a keresőoptimalizálás kulcsszavakat. Kismilliónyi tanácsot, okosságot és féligazságot találhatsz, napestig olvasgathatod.SEO témakörben a WP-ben elsősorban csak a Beállítások > Közvetlen linkek (állítsd be keresőbarát (beszédes) URL-címre), valamilyen SEO plugin (All in One SEO Pack vagy Platinum SEO Pack) és a Google XML Sitemaps plugin lehet érdekes…mondom elsősorban. De ez a lényeg…, a többi nem nagyon tartozik a WordPress-re.

Van egy hasonló fórum (seo kulcsszóra első a google-ben), azt érdemes olvasgatni, kérdezgetni…, meg még egy rakat más blog ebben a témában.

hitetlen és Efrud mondatai teljesen tökéletesek, én csak egy gondolatot tennék mellé a keresők számára történő optimalizálás kapcsán (nyilván saját, kipróbált tapasztalatból):Amikor TE keresel valami SZÁMODRA FONTOS dolgot az interneten, akkor mit szoktál beírni a böngésződbe? Vajon mit kellene beírni a böngészőbe ugyanilyen elv alapján, amikor téged keresnek?

Ennek megfelelően válogasd meg a kulcsszavaidat (max. 15-15-öt), tedd a metába, használd 3 nagy bővített mondatban a descriptionban, tedd a SEO-s bővítménybe, erről szóljanak a friss írásaid, ha kell, a statikus oldalaidat alakítsd kategóriákká, a bejegyzéseknél (de az oldalaknál is) használd a SEO bővítmény alsó részét, de intenzíven.Az eredmény nem marad el, csak egy kis türelem, és önbizalom kell. Nem a PageRank-et kell hajszolni, meg nem az első 10-be lenni állandóan (persze törekedni érdemes rájuk), hanem lehetővé tenni, hogy aki keres, az eltaláljon hozzád.

Majd fognak kéretlenül is linket adni hozzád, ha a keresőszavaidra kihelyezett tartalmak megérdemlik. Olyan helyről, ahonnan nem is álmodod, vagy soha ki nem találnád. :slight_smile:És még egy nagyon fontos dolog: ez napi munka, nem egyszer beállítom és kész!

olcsó SEO trükk, de többségében hatásos…, több cikk = több látogató. :smiley:

5 bejegyzésre valószínű kevesebb látogató lesz, mint 500 bejegyzésre… hát hajrá

Nagyon sokat segítettek köszönöm szépen!! :slight_smile: Majd akkor még fórumon okosodok SEO ügyben tovább, most az alapokra voltam főként kíváncsi, hogy WordPress beállításban mit érdemes. Arra törekszem, hogy mindig értékes és friss tartalommal lássam el az olvasóimat.Szerintetek ezek a bővítmények azért maradhatnak?


 • All in One Webmaster
 • GN Sitemap Generator  Még egyszer köszi mindenkinek! :wink:

Szerbusztok régi barátok:)

A keresőoptimalizálással kapcsolatban szeretnék én is kérdezni,biztos akad valaki aki tud segíteni.

Van egyszer egy GOOGLE ANALYTICS.Amit a magam módján még elemezni is tudok.

Sok olyan találatot is jelez,ahol az érdeklődők megtalálják a honlapot,de 0 percet töltenek el ott,holott azt keresik,ami nálam is megtalálható.

Az a baj,ha a találati listán rákattintok,amit a Google kiad,akkor a főoldal jön be és nem az az oldal,amire az illető rákeresett a Google-ban,és innen már nem kattintgat tovább,hanem lelécel.

Pedig a Google a link alatt kiírja a keresett anyag szövegét,mégsem az az oldal jön be,hanem csak a főoldal.

Kérdésem,hogyan tudnám segíteni,hogy a keresésre a megfelelő oldalt adja ki a Google és ne a főoldalt.

pl. kulcsszónak beírja valaki ezt:eladó családi ház örs vezér tér

A Google az első helyen kidobja rá az oldalt,a keresésre talált szöveggel."Zuglói ingatlanok,Zugló,eladó lakás,ház telek Budapest XIV …
 • 20 látogatás - aug. 10.

  Zugló-Örs vezér tér közeli 120 nm ház 230 nm telken 42,9M. A ház alatt 2 személyes … Zugló-590 nm-es telken álló,76 nm-es felújítandó családi ház,38milló …"  Amikor rákattintok a linkre,még sem az a ház jön be,hanem az első oldal.

  Remélem érthetően kérdeztem.

  Köszönöm előre is a segítséget.

  Kattka

nekem ez jön be: http://www.elado-csaladi-haz.net/ELADO-CSALADI-HAZAK-BUDAPEST/ELADO-CSALADI-HAZAK-BUDAPEST.php

van fenn valamilyen SEO pluginod???


'hitetlen' wrote on '2010-10-07:
nekem ez jön be: http://www.elado-csaladi-haz.net/ELADO-CSALADI-HAZAK-BUDAPEST/ELADO-CSALADI-HAZAK-BUDAPEST.php
Ma nekem is ez jött be elsőnek amikor rákerestem,de tegnap még az enyém volt az első,ma meg a második.Ez nem baj,mert nem az a lényeg,hányadikon vagyok,hanem,hogy el is olvassák amire rákeresnek.Oldalakat lehet e külön optimalizálni,a megfelelő kulcsszavakra?Akkor talán a megfelelő oldal jönne be,nem a főoldal.

'varnyu' wrote on '2010-10-07:
van fenn valamilyen SEO pluginod???
Ez a kettő van fent.A helyezéseim nem rosszak,de mit ér,ha a havi lebontásban,mondjuk 500 kulcsszó találatból csak 150 aki 2-40 perc között tölt az oldalamon.A többiek a nagy része, 0000 percet.Pedig lehet,hogy köztük lennének a vevők.

SEO Tag Cloud Widget


Google XML Sitemaps

én a statikus oldalakból álló WP-n ezt használom:Köszönöm varnyu,jónak tünik,csak akkor nem lesz sok egy kicsit a seo pluginokból,ha mondjuk ezt is felrakom?

Itt ha jól látom a bejegyzéseknél,lehet választani mindhez külön kulcsszót.

Én mondjuk a kategóriákhoz szeretnék csak rakni,nem minden oldalhoz.mert akkor már maga a keresett kifejezés is azonnal bejön,legalábbis a felsorolása.Úgy látom a kattintgatás nem erőssége a nézelődők többségének.A szájukba kell tenni a sült galambot.De ha ez kell,hát odateszem :smiley: