Sziasztok!
Érdekelne, hogy statikus főoldalon hogyan tudok adott kategóriából, adott számú postot megjeleníteni. (például a viccek kategóriából a 10 legújabbat) Úgy néz ki a főoldalam, hogy van egy üdvözlő üzenet, ez alatt egy form, amivel a látogatók tudnak posztokat küldeni egy előre megadott kategóriába(pl.:viccek), és ez alá szeretném a 10 legfrissebb viccet, amit a látogatók küldtek be, de mindezt eredeti formában szeretném, tehát tartsa meg az eredeti stílusát a poszt, ami a kategória oldalon is van neki. Arra rájöttem, hogy egy page templattel kell ügyeskedni, és 1 kódot találtam is guglin, de az csak a nyers szöveget írta ki. Előre is köszi a segítséget.
Valami ilyesmit kéne betenned oda, ahol listázni akarod:
A stílust meg gondolom úgyis a css szabályozza.
És persze olvasgathatod a codex ide vonatkozó részeit is segítségért.
*(ja, és ehhez nem feltétlenül kell page template, ha statikus a főoldlad, egyszerűen csak a home.php-ba (általában ez szokott lenni) tedd be, máshova ne.)
Na kiprobáltam, 1 lépéssel közelebb jutottam a megoldáshoz. Szépen kilistázza a posztok cimét permalink formában ott ahol kell, viszont én azt szeretném, hogy a teljes poszt teljes formában látszódjon. Gondoltam egyet és a
helyére beírtam, hogy
. Ezzel még egy lépéssel közelebb kerültem a megoldáshoz, mert pont azt csinálja amit szeretnék, csak teljesen szétbombázta az oldalt. Tehát nem abba a "posztbox"-ba rakja be, ahol lennie kéne, hanem oldalszéltől oldalszélig, illetve lefelé is széttolta az oldalt.
*szerk: utólag olvasva eléggé érthetetlen amit írtam, úgyhogy kiegészítem egy képpel
Sajnos az előző posztomat nem tudtam már szerkeszteni, de hogy még egyértelműbb legyen mit is szeretnék, itt egy kép, hogy mutat, ha a kategóriaoldalt nyitom meg:
Gondolom valami css-el kéne megzabolázni a dolgot, bár nagyon fapados vagyok webprogramozás terén
időközben rájöttem , hogy nagy marhaságot csináltam, szóval picit belenyúltam megint SneakySnail kódjába így :
mostmár nem szabdalja szét az oldalt, ott jelenik meg, ahol kell neki. Márcsak a silus dologgal küzdök.
Nem értem, miért nem veszed ki a loopot az archives.php-ból egy az egyben és rakod elé a query-t?
Webprogramozásból igencsak “fapados” vagyok, viszont szeretek kísérletezgetni. Sejtettem, ha valami valahol működik, annak kell, hogy írásos nyoma is legyen, csak azt nem gondoltam, hogy ezt az archives.php-ban találom meg. Fél óra küszködés után sikerült megcsinálnom, , mert valamiért unexpected &end hibát dobott vissza, de addig taktikáztam amíg jó nem lett. Szóval köszönöm mindkettőtöknek a segítséget, és a rávezetést.
jaj, akkor ezt most hogy csináltad?? :unsure:
Ezzel a megoldással lehet azt is elérni, hogy egy oldalon több post is megjelenjen?
Azt szeretném, hogy mondjuk a nyitólapon megjelenjen a többi oldalon található bejegyzés röviden és rákattintva el lehessen olvasni az egészet.
Köszi!