SQL help

Sziasztok!SQL-el kapcsolatos kérdésem volna.Adott a blogom, amely a szerver főkönyvtárában található (tehát a domain bepötyögése után egyből a blog látható). Na én ezt a blogot átszeretném helyezni a blog mappába, a főkönyvtárba pedig más állományok kerülnének. A lényeg, hogy kell-e valamit állítanom az SQL adatbázisban, hogy ne vesszen el semmi bloggal kapcsolatos dolog (hosszászólás stb.). Mivel megváltozik az elérési útvonal, gondolom nem működne a dolog.Mentsem ki az adatbázist? Majd telepítsem újra a WordPress-t?Aki tud segíteni azt kérem, hogy a lehető legrészletesebben írja le a dolgokat. :slight_smile: Nem vagyok nagy SQL szaki. Előre is köszi! :slight_smile:

  1. admin > Beállítások > Általános: írd át két URL-t az új kívánt helyre, pl. example.com/blog
  2. Mentés… és kapsz egy nagy hibajelentést, de NE törődj vele

    NE AKARD MEGNÉZNI A BLOGODAT ÉPP MOST!
  3. FTP - költöztesd el az összes WP fájlt és könyvtárat a blog mappába

    Most már megcsodálhatod a bloggodat az új helyen    Megj. Ha blog bejegyzéseidben (post) szokolsz képeket rakni, azok most nem fognak rendesen megjelenni a megváltozott elérési útvonal okán. Van egy Search end replace plugin, mivel át lehet írni őket.

sziasztok,

van egy olyan gondom, hogy veletlenul a phpmyadminba kitoroltem a wp-category tablat. a gond ezzel az, hogy nem mindjart vettem eszre, hanem par napra ra (feltunt hogy nincsnenek kategoriak :slight_smile: ). ez a par nap alatt toltottem fel jopar dolgot az oldlamra. van egy regi backupom ami 40 mb sql file. ebbol kellen kiexportalni azt a wp-category tablat (valami progival). visszatolteni nem tudom mert akkor torlodnek az uj dolgok miket feltettem a blogra. ez az sql file egy teljes backup a wp adatbazisanak.tudna nekem valaki segiteni, hogy hogyan ezportaljam ki a wp-category tablat.

koszi elore.

Nyisd meg valami szerkesztővel az exportált SQL file-t és abból másold ki csak a wp-caegory táblára vonatkozó részt. A PhpMyadminon látsz fenn egy SQL gombot arra klikk, akkor kapsz egy felületet ahova az SQL kódot bemásolhatod és GO.

Ha jól másoltad ki a fileból a megfelelő részt akkor nem kapsz hibaüzenetet vissza és a táblád is létrehoztad.