SQL (adatforgalom??)

Üdv mindenkinek!A következő problémába futottam bele:

Az egyik oldalamat leállította a szolgáltatóm, arra hivatkozva, hogy túlléptem a megengedett adatforgalmat (havi 20GB) és ez a terhelés az oldal MySQL használatából származik.

Noh, én ebből értem a „túllépte”, a „terhelés”, az „adatforgalom”, és a „MySQL” szavakat külön-külön.

Van valakinek tippje arra, hogy egyáltalán fel tudjak tenni erről értelmes kérdéseket?Köszönettel!

Zap

Először is nézd meg a szerződésedet. Általában a havi adatforgalomba nem szokták beleszámolni a adatbázis forgalmát.Valamint kérj tőlük kimutatást, és hivatkozást az ÁSZF-re és a szerződésre.

Ezt a nagyon hülyeséget :slight_smile: 20GB… http://word-press.hu/tarhely/ és nincs ilyen gondod :smiley:

Mostmár cseszhetemÂ… gondoltam tök jó lesz nekem egy magyar szolgáltató is. Ugyanúgy megadja az admin felületet, mint a kintiek, automatikusan nyomja fel a WP 2.7.x-et, hú de nagyon jó minden. Magyar support, mi kell mégÂ… Havi 600ért.

20GB adatforgalmat írt. Most visszakérdeztem, hogy ezt adatbázis forgalomra írták e, mert az vicces lenne?!

Szóval, itt nem az a kérdés, hogy hülye vagyok e (mert az), hanem az, hogy mennyi lehet egy átlagos adatbázisforgalom havonta WP-t futtatva, és ha ennek a 10×-ét használom, akkor miként tehetnék elleneÂ…Uff!

Kösz!

:wink:

Évi 7200 forintért ne is várj semmit. Az ilyen szintű szolgáltatók szarok hazai viszonylatban (itthon nem lehet akkora méretekben úgy csinalni, hogy kitermelhető lehessen ennyiből)egy normális hoszting évi 20e felett van. Ennek ez az ára, ha minőséget akarsz. Ennél olcsóbb esetben vagy a minőség (szar hardverek, szar netkapcsolat, semmi mentés, semmi redundancia, stb), vagy a szakértelem hiányzik, vagy a kettő együtt.

Charlie!Én menten elbőgöm magam! Komolyan!

Itt fogok sírni, hol senki sem lát!Tényként közöltem, hogy valószínűleg rosszul választottam szolgáltatót! Nem ez a lényeg! Rendelkezem számítógéppel, szakmám is hozzá kapcsolódik, kb. 10éve tudom kezelni a kereső funkciókat, ha új szolgáltatót akarok találni.

Én azt kérdeztem, hogy egy adatbázis, mi WP-t működtet, mennyi adatforgalommal bír. Úgy átlagbanÂ… kábéÂ… talánÂ…mondjuk, hhmmmÂ….óránként.

Én most azt látom, hogy az SQL szerver óránként 3-3.2 GB forgalmat bonyolít. Most! Mielőtt felraktam volna valami baromi szuper cache plugint, ez még több volt. Igaz, csak kimenő forgalmat csökkentette egyharmadára. Ki kéne vesézni a cuccot, be kéne konfigurálni, csak nincs hozzá szabad seggem.Ezért gondoltam, hogy talán valami kiindulópontot nyújtana az, ha valaki venné azt a hatalmas nagy fáradságot, s klikkel kettőt, megnézi a saját adatbázisát (kb. nyóóc másodperc az életből), és azt mondja, hogy Zap! Nekem xxx GB az óránkénti forgalmam. Erre én vagy elcsodálkozok, vagy nem. Általában el szoktam.Ps: egyébkén ám szeretem én ezt a fórumot, csak néha nemÂ…

Ps2: és ha valaki mégegyszer ide kommenteli, hogy váltsak szolgáltatót, akkor felveszem videóra a könnyeim, és publikálom a jútubin!Köszönöm!

a szolgáltatómnál 108 nap alatt összesen volt 1001 gibájt sql forgalom, 20 giga fogadott, 980 giga küldött. (az egész sql szerveren, tehát minden oldalnak)oldalra lebontottat nem tudok mondani, mert olyat nem mérnek.az a 20 giga mindenképp irreális (hacsaknem adatforgalomról vna szó, csak keverik) át akarnak baszni.

Kösz Charlie!Akkor mondom az enyémet, levetítve 108napra, és egy, azaz egy Bolgra:

5,6TB adatforgalom, amiből 5,5 a küldött, és csaknem 100GB a fogadott.

Bárhogy nézem, ez húzós, és valami piszokmód tolja az adatbázist, független attól, hogy a szolgáltatóm erre fel van e készülve, vagy sem.Az első letiltásom környékén, az össz. adatforgalom a fent említett időszakra, meghaladta a 8TB-ot.

Azóta felraktam a WP Super Cache nevű okosságot, mitől a fogadott adatmennyiség a 10%-ára apadt, viszont a post, és a komment csak egy bizonyos idő után kerül megjelenítésre.

Noh, itt kezdem feladni.

szarul van beállítva a super-cache, nálam azonnal megjelennek kommentek, posztok, stb.biztos, hogy egy oldal produkál ennyi SQL-t? ez kurva sok.milyen oldal ez?

Hát ezaz, basszus! :smiley:

Már röhögök…

Perszehogykurvasok! Egy, azaz egy oldal.

Ez a Kiváló DolgozóNamármost akkor is ennyit zabál, ha leveszem az összes plugint, és beállítom az alap sablont (bár nem néztem hosszabb ideig).WP Super Cache-nél átírtam a .htaccess fájlt, és próbálkoztam többféle beállítással, de semmi jelentős változás nem történt. Mi lehet a helyes beállítás?Holnaptól bezárom az oldalt, leveszek mindent, ami csak fent van, alap sablonnal megnézem, hogy mennyit használ fél napig. Ha nem történik változás, akkor lesikálom az egész adatbázist.Ps: az extrán (ami ma meghalt) fut egy blogom, minek az óránkénti használata kb. 13MB. szóval itt valami nagyon nem jó…

milyen statisztikát használsz?

PHP admin futási információkat…

? A blogodhoz használsz valamilyen statisztikát? Mert volt pár igen csak rosszul sikerült wp stat plugin. Erre gondoltam :slight_smile:

Jah, igen! A StatPress 1.3.2 van az oldalon. :wink:

igen, egyik legdurvább stat. nem ajánlom a használatát. Meg is van a probléma! :wink:

őőőő… és tudsz róla valami bővebb információt is?

Mármint a durvaságáról… :wink:

olyan sok szart tarol olyan sokaig, hogy oriasi adat es sql forgalmat general

statnal nem erdemes wp-n belulit hasznalni szerintem, mivel olyan keveset tudsz meg beloluk, leginkabb csak a latogatok szamat

ott az analytics, nem kerul semmibe es sokkal tobbet tud mint barmelyik wp stat plugin

Jaja. analytics v. wordpress.com stat. Ezek jók :slight_smile: most próbálgatom a Mint-et (haveamint.com) jófej.

Ok!

Kösz nektek!

:wink:

laci ajanlom a woopra-t (=